Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Sunconfex Group:
Emelien Kestelyn: “Zowel qua warmte- als lichtreflectie is het nieuwe kwaliteitsdoek Sunshadow 3000 RR 2% ALU van Solaye Fabrics het beste in het gamma.”

Sunconfex Group:

Samen sterk de toekomst in

Sunconfex is groot geworden als specialist in confectie van zonweringdoeken op maat, terwijl Solaye Fabrics steeds meer een vertrouwd adres is voor zonweringdoek op rol. Beide bedrijven uit het Belgische Ieper gaan voortaan verder als de Sunconfex Group. Dankzij een optimaal gestroomlijnd productieproces in Ieper en de gloednieuwe productielocatie in het Duitse Leipheim is de zonweringspecialist klaar voor de toekomst. 

De Sunconfex Group presenteert zich met een geheel nieuwe visuele huisstijl, waarbij het vertrouwde ‘oogje’ in het logo echter is gehandhaafd. Het nieuwe logo is gecreëerd met oog op de toekomst, terwijl het knipoogt naar het verleden. “Nog altijd herkenbaar, maar wel strakker”, zegt marketingcoördinator Emelien Kestelyn van de Sunconfex Group. Daarmee doelt zij tevens op het feit dat het confectiebedrijf ook in de toekomst de strakste screens op de zonweringmarkt wil blijven leveren. “Wat ook niet verandert, is dat de klant bij ons op één blijft staan, dat alles perfect wordt afgewerkt en dat er snel wordt geleverd. Kortom, wij bieden de beste kwaliteit onder de zon!” 

Innovatie start bij medewerkers

Als specialist in zonweringdoek op maat heeft Sunconfex grote ambities. Zo is in april een nieuwe productielocatie geopend in het Duitse Leipheim. “Met een oppervlakte van 8000 m² heeft de hal maar liefst dubbel zoveel productiecapaciteit als onze vorige locatie in Jettingen-Scheppach”, verduidelijkt Emelien Kestelyn. Beide sites van Sunconfex, zowel in Ieper als in Leipheim, zetten volop in op innovatie. “Veel van de vernieuwingen komen vanuit onze medewerkers. Het zijn onze mensen die elke dag met hart en ziel hun job doen die het best weten hoe de productie nog beter en efficiënter kan. En duurzamer. Want ook dat is voor Sunconfex van fundamenteel belang.”

Sunconfex innoveert met productietechnieken uit de Industrie 4.0: verregaande automatisering en digitalisering, waarmee op basis van data nog performanter en kwaliteitsvoller, maar ook veiliger, gebruiksvriendelijker en ergonomischer kan worden geproduceerd. De ‘smart factory’ van de toekomst, vandaag. “Zo zijn we in Ieper overgeschakeld naar een ERP-systeem dat ons productieproces digitaal aanstuurt”, verduidelijkt Kestelyn. “De productie start met een geautomatiseerde snijmachine. Ook de kwaliteitscontrole aan het eind verloopt automatisch: tot in het kleinste detail wordt gecontroleerd op de juiste confectiezijde, breedte, hoogte, haaksheid en andere kritische maten die zorgen dat een doek strak voor het raam verschijnt. Die kwaliteitscontrole is zo belangrijk omdat bij ons elk doek uniek is en tot op de millimeter moet kloppen. En dit alles binnen een levertermijn van vijf tot zeven dagen na bestelling.”

Wil dat zeggen dat de mens straks overbodig is bij Sunconfex? “Helemaal niet! Enkel dankzij het samenspel van nieuwe technologieën met de kennis en ervaring van onze medewerkers kunnen we elke dag topproducten afleveren”, meent Kestelyn. 

Nieuw kwaliteitsdoek op rol

Solaye Fabrics – de tweede pijler van de Sunconfex Group – is de exclusieve distributeur voor Europa van Alkenz Sunshadow® screendoek op rol. Binnenkort komt het bedrijf met een nieuw kwaliteitsdoek op de markt: de Sunshadow 3000 RR 2% ALU met plusminus 80% reflectiewaarde. “Mede dankzij de dichtere weving is dit doek qua warmte- en lichtreflectie veruit het beste binnenzonweringdoek op de markt”, besluit Emelien Kestelyn. “Daarmee zal dit kwaliteitsdoek ongetwijfeld bijdragen aan het verdere succes van de collectie hoogwaardige doeken voor binnenscreens van Alkenz.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details