Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Snel vrijgemaakt: SecuKit-lijn opent reddingswegen

Snel vrijgemaakt: SecuKit-lijn opent reddingswegen

Tweede reddingsweg voor alle gevelproducten van Warema

Bij brand of bij gevaarlijke natuurgebeurtenissen: Als het ernst wordt telt vaak elke seconde om een gebouw veilig te kunnen verlaten – ook bij stroomuitval. Met de SecuKit-lijn voor rolluiken, kozijn-screens en ook buitenjaloezieën biedt Warema betrouwbare en snelle oplossingen voor de tweede reddingsweg aan.

Vlucht- en reddingswegen zijn in noodgevallen levensreddend en cruciaal voor de veiligheid van de mensen in het gebouw – zowel in openbare als in particuliere gebouwen. Dat geldt niet alleen bij brand, maar ook bij stroomuitval, om panieksituaties te vermijden. De eisen aan reddingswegen worden steeds hoger en daardoor ook de eisen aan de zonwering. Afhankelijk van regio en provincie kunnen daarvoor verschillende verordeningen en richtlijnen gelden. Wie hier liever geen onnodig risico neemt, plant de tweede reddingsweg met SecuKit van Warema. Daarmee wordt ook voldaan aan de vereisten van Bauordnungen (Duitse bouwvoorschriften) die soms per wooneenheid een van de stroomvoorziening onafhankelijke noodbediening vereisen.

De SecuKit-oplossingen zijn de handmatige extra bedieningen voor door een motor aangedreven beschermingsproducten tegen inkijk en zonlicht. Daardoor is gegarandeerd dat de weg uit het gebouw naar buiten en de weg voor reddingskrachten naar binnen secondensnel is vrijgegeven – en wel, onafhankelijk van de stroomtoevoer. Bij het dagelijks gebruik kunnen buitenjaloezieën, rolluiken en kozijn-screens met SecuKit eenvoudig met een intelligente besturing worden bediend. Optisch terughoudend overtuigen ze met hoge betrouwbaarheid en een eenvoudige bediening – en zijn bovendien onderhoudsvrij en voordelig. De montage en ingebruikname vinden analoog aan de standaarduitvoering van buitenjaloezieën, rolluiken, kozijn-screens plaats.

Tweede reddingsweg met buitenjaloezieën

Het veiligheidsfeature SecuKit voor buitenjaloezieën is intuïtief en eenvoudig: Bij noodgevallen wordt de buitenjaloezie gewoon met de hand omhoog geheven. De eindrail wordt op een vooraf vastgelegde hoogte zijdelings in de geleiderails vergrendeld. Zo is ook bij door een motor aangedreven buitenjaloezieën de reddingsweg naar buiten onafhankelijk van de stroomvoorziening binnen seconden vrijgemaakt. Een handmatige bediening tussendoor heeft geen invloed op het gebruik van de motor. Via een controlebeweging van de buitenjaloezieën naar de bovenste en vervolgens naar de onderste eindpositie wordt een snelle reset uitgevoerd – vooraf vastgelegde instellingen blijven onveranderd. Bij buitenjaloezieën kan SecuKit bij jaloeziebreedtes van max. 1700 mm worden toegepast.

De bijzondere voordelen: Voor SecuKit voor buitenjaloezieën is geen extra plannings-, resp. montagewerk nodig, en hij wordt optisch onopvallend in de gevel geïntegreerd. Bovendien is er geen geveldoorvoer nodig, zodat koude- of warmtebruggen worden vermeden. SecuKit kan altijd heel eenvoudig door vervanging van de buitenjaloezie achteraf worden geïnstalleerd.

Snel vrijgemaakt: SecuKit-lijn opent reddingswegen.

Beproefde oplossing voor rolluiken en kozijn-screens

Warema rolluiken en kozijn-screens met SecuKit worden door een motor aangedreven en worden met een intelligente besturing bediend. Hun bijzondere pluspunt is de extra bandbediening voor noodgevallen: Bij stroomuitval kan de omlaag bewogen zonwering met een paar grepen omhoog worden getrokken, waardoor de reddingsweg naar buiten binnen een paar seconden wordt vrijgemaakt. Een tussentijdse bediening via de band heeft daarbij geen invloed op het gebruik van de motor, en alle instellingen blijven behouden. Ook binnen houdt de onopvallende bandbevestiging zich decent op de achtergrond omdat bij dit systeem geen extra bandopwinder nodig is. Bovendien wordt de zonwering met SecuKit vanwege zijn identieke bewegingsgedrag onopvallend in de gevel geïntegreerd, wat ervoor zorgt dat alle zonweringsproducten harmonieus omhoog en omlaag bewegen. Bij rolluiken kan SecuKit worden gebruikt voor zonweringsoppervlakken tot vijf vierkante meter en bij kozijn-screens zelfs tot zeven vierkante meter.

Uitvoerige informatie over de veiligheidsaspecten rond de zonwering biedt de website www.warema.nl/veiligheid

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details