Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Screens blijven veelgevraagd. Niet sexy, wel effectief
Renson, Fixscreen Minimal.

Screens blijven veelgevraagd. Niet sexy, wel effectief

Knikarm- en uitvalschermen zijn meestal wat uitbundiger vormgegeven, met gekleurde doeken, al zijn zwart en antraciet tegenwoordig ook erg populair. Screens zijn meestal meer ingetogen van vorm en uitstraling. Minder sexy, maar wel effectief, want screens zijn een efficiënte vorm van zonwering en passen daarom uitstekend bij de energiedoelstellingen van deze tijd. 

De belangstelling voor (rits)screenzonwering is binnen en buiten de branche nog steeds erg groot. En zowel fabrikanten als dealers profileren zich ermee. Dat werkt natuurlijk alleen zo, omdat screens zowel door particulieren als projectmatige gebruikers buitengewoon worden gewaardeerd vanwege hun efficiëntie. 

Screens weren de zon en voorkomen zowel thuis als in de kantooromgeving hinder door binnenvallend dag- en direct zonlicht. Met name in de leer- en kantooromgeving kunnen schitteringen in beeldschermen natuurlijk uitermate hinderlijk zijn. Maar thuis uiteraard ook. Denk maar aan laptopgebruik of televisiekijken. 

Zelfs in de koude seizoenen kunnen ritsscreens een functie hebben doordat er, als het doek helemaal is neergelaten, tussen screendoek en glas een stilstaande, isolerende luchtlaag ontstaat. In de winter helpt die warmteverlies van binnen naar buiten voorkomen en zorgt er tevens voor dat de koude van buiten moeilijker tot het glas kan doordringen. 

Een voordeel van screens is verder – mits uitgerust met het geschikte doek – dat als ze zijn neergelaten het zicht naar buiten niet wordt gehinderd en er gewoon naar buiten kan worden gekeken. Bijvoorbeeld rolluiken kunnen ook als zonwering worden gebruikt, maar dan is het zicht wel volledig geblokkeerd. Veel mensen waarderen de openheid die het gebruik van screens met zich meebrengt, omdat er geen opgesloten gevoel ontstaat. 

In dit thema wordt allerhand nieuws over screens voor het voetlicht gebracht. Er is voor iedereen wat wils: inbouw, opbouw op het venster, met smalle geleiders voor moderne ramen of vliesgevels, met aandrijving met een solar-motor enzovoorts, enzovoorts. De mogelijkheden zijn schier eindeloos.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details