Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Schuifdraaisystemen van SUNFLEX

Schuifdraaisystemen van SUNFLEX

‘Voor terrasoverkappingen én als balkonbeglazing’

SUNFLEX heeft drie verschillende schuifdraaisystemen in zijn leveringsprogramma. Dat zijn de SF25, SF30 en SF35. SUNFLEX vraagt er dit seizoen speciale aandacht voor. De eerste twee zijn volglassystemen, bij de SF35 zijn de glaspanelen in een frame gevat. 

Het SF35 schuifdraaisysteem met omkaderde glaspanelen, gecombineerd met een houten overkapping.

Het schuifdraaisysteem SF35 kan ook van dubbelglas worden voorzien. Overigens is het geen volledig geïsoleerd systeem. Maar vanwege het optionele dubbelglas en omdat de geframede panelen in elkaar grijpen en daarom beter op elkaar aansluiten, werkt het volgens Edwin de Jong, die SUNFLEX in Nederland en Vlaanderen vertegenwoordigt, wel comfortverhogend. “De vraag naar dit soort geframede systemen groeit, merken we. Het is op dit moment een van onze snelst groeiende productgroepen.”

De schuifdraaisystemen zijn zowel voor de afsluiting van terrasoverkappingen en voor glaswanden voor binnen als voor balkonbeglazing leverbaar, vertelt De Jong. “Omdat in onze stedelijke gebieden steeds meer inbreiding plaatsvindt – nieuwbouw in de stad, binnen de bestaande bebouwing – en door het toenemende verkeer, wordt geluidsoverlast een steeds groter probleem. De SF25 balkonbeglazing kan het omgevingsgeluid dat doordringt met 17 dB reduceren, geüpgradede systemen zelfs met 34 dB! Wij zijn de enige aanbieder die dit soort systemen gecertificeerd heeft.” 

“Deze glaswandsystemen bestaan natuurlijk al langer”, vervolgt De Jong, “maar er komt steeds meer vraag naar. Bovendien zijn er maar een paar goede aanbieders op de markt en SUNFLEX is er daar één van!” 

Staand of hangend

Schuifdraaisystemen worden meestal hangend uitgevoerd, vertelt De Jong. SUNFLEX heeft daarvoor de SF25 in het assortiment. Dit systeem gaat tot maximaal 14,40 meter breed en 2,80 meter hoog. “Met de SF30 hebben wij een van de eerste systemen in het assortiment die staand worden uitgevoerd. Het voordeel in natuurlijk dat de constructie van de terrasoverkapping niet wordt belast.” Dit systeem gaat tot maximaal 18,00 meter breed en 3,00 meter hoog. 

De schuifdraaisystemen SF25, SF30 en SF35 kunnen vanzelfsprekend worden gebruikt om de terrasoverkappingen van SUNFLEX af te sluiten, maar ze kunnen ook met overkappingen en daken van andere merken worden gecombineerd. Daarnaast zijn ze niet alleen geschikt voor particuliere toepassingen, maar ook voor intensiever zakelijk gebruik, bijvoorbeeld in de horeca. “Alle schuifdraaisystemen van SUNFLEX zijn maatwerk en kunnen in elke kleur worden geleverd en voorzien van diverse accessoires, zoals verschillende handgrepen en vergrendelingen”, voegt Edwin de Jong nog toe. “Bovendien zijn al onze producten CE-gecertificeerd en uitvoerig getest. Kortom: een Duits kwaliteitsproduct!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details