Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Schroeffundamenten, een simpele en solide fundering zonder beton
Toepassing voor FIRST BASE schroefpalen.

Schroeffundamenten, een simpele en solide fundering zonder beton

De realisatie van een veranda, overkapping, serre of tuinhuisje hebben allemaal een ding gemeen: het begint bij de fundering. “Door gebruik te maken van schroeffundamenten, kan op een snelle en gemakkelijke manier een fundering worden gemonteerd. FIRST BASE Ground Screws weet hier alles van”, aldus verkoopdirecteur Camile Gisbers. Hij vertelt over de expertise van FIRST BASE en de brede toepasbaarheid van hun schroeffundamenten.

“FIRST BASE levert schroeffundamenten die gemakkelijk en snel geplaatst kunnen worden”, vertelt Gisbers. “Het grootste verschil met andere funderingssoorten is dat er nauwelijks extra werk bij komt kijken. Je hoeft niet te graven, geen grond af te voeren en geen beton te gieten. In het overgrote deel van de gevallen in het buitenleven, kunnen schroeffundamenten met een handmatige, elektrische machine worden geïnstalleerd. Het is immers simpelweg een hele grote schroef die de grond in wordt gedraaid.”

Breed toepasbaar in het buitenleven

Het assortiment van FIRST BASE gaat verder dan alleen schroeffundamenten. Met verschillende soorten indraaimachines en talloze accessoires zijn de schroeffundamenten in veel situaties toepasbaar. “Onze schroeffundamenten kunnen in bijna alle grondsoorten worden geplaatst: zand, klei en veen. Welke schroeffundering nodig is, verschilt per grondsoort en wat erop komt te staan. De paalbelasting en de grondsoort bepalen de diameter en lengte van de schroefpalen. Afhankelijk hiervan biedt FIRST BASE de juiste schroeffundering aan.”

De FIRST BASE XE 5.0.

Eigen constructeur in huis

Bij de realisatie van een project zijn soms vergunningen nodig. “Vanaf het moment dat de vergunningen in beeld komen, kunnen wij al helpen”, vertelt Gisbers. FIRST BASE levert namelijk niet alleen de schroeffundamenten, maar heeft ook de expertise in huis om, op basis van de juiste gegevens, berekeningen te maken om te bepalen welke diameter en lengte de schroeffundamenten voor een fundering moeten zijn. “Wij hebben de kennis en expertise om met berekeningen te kunnen aantonen wat er nodig is om te funderen met schroeffunderingen”, vervolgt Gisbers. “FIRST BASE is vanaf het begin van een project al in beeld. Mits de juiste gegevens worden aangeleverd, kunnen wij de onderbouwing voor gemeente of opdrachtgever aanleveren.”

De FIRST BASE XE 5.0 in actie.

Meer dan een simpele fundering

Volgens Gisbers is het grootste voordeel van schroeffundamenten de efficiëntie. “Er hoeft niet te worden gegraven en geen beton te worden gebruikt, waardoor het funderen minder tijd kost. In tegenstelling tot het gieten van beton of het stellen van poeren, zijn schroeffunderingen ook nog eens geschikt voor circulair en modulair bouwen. Het is namelijk mogelijk om de schroeffundamenten te hergebruiken. Aan het einde van de levensduur kan het staal immers worden gerecycled.

FIRST BASE levert de schroeffundamenten onder andere aan installateurs van overkappingen en veranda’s. Naast de levering van die producten is ook het geven van het juiste advies erg belangrijk, aldus Gisbers. “We verkopen niet alleen het product, maar denken ook graag mee. We bieden een totaaloplossing. Voordat een fundering wordt geplaatst, is het goed om te weten wat de uitgangs­situatie is. Bij zandgrond bijvoorbeeld zijn kortere schroefpalen voldoende, in veengrond heb je juist langere nodig. Wij hebben de kennis over funderingen en kunnen adviseren welke keuze te maken en waarom.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details