Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Schaduwspel op een droomterras
De Artares beschermt het terras met het zitje en het zwembad met tegenstroom.

Schaduwspel op een droomterras

Vrijstaand lamellendak Artares

In het Keulse stadsdeel Langel heeft opdrachtgever Michael Fahnert voor zichzelf een speciale buitenkamer gecreëerd. Midden in zijn grote tuin overdekt een kubistisch lamellendak het rechthoekige zwembad met tegenstroom en de moderne zithoek. “Uitgerust met vele extra’s voor nog meer comfort en atmosfeer verrijkt dit architectonische pronkstuk van Weinor onze tuin met een droomterras”, aldus Fahnert. 

De schaduw van de halfopen lamellen tekent interessante licht-donker contrasten op het terras en het wateroppervlak van het zwembad. Het is precies dit lichtspel waarvan Fahnert het meeste geniet. Het doet denken aan het schaduwspel van zuidelijke jaloezieën en zorgt voor een mediterrane sfeer in de omgeving van de Rijn. “Met zijn strakke design past de kubistische dakvorm perfect in onze tuin”, meent de opdrachtgever. 

Michael Fahnert bedient de Artares met de afstandsbediening.

Hoogwaardige regen- en windbescherming

Omdat Michael Fahnert als outdoorfan bijna elke dag in de tuin is, wilde hij al heel lang een betrouwbare regen- en windbescherming ‘made in Germany’. Nu kan hij bij regenachtig weer zijn lamellendak eenvoudig met de handzender sluiten en beschermd tijd doorbrengen op het terras. Als monteur bij Weinor vakhandelaar Rolladen König weet de expert op het gebied van zonweringen echter ook hoe belangrijk een effectieve blokkade van uv-straling is. “De Artares biedt een zeer flexibele bescherming tegen de zon. Dankzij de draaibare lamellen kan de lichtinval bij zonneschijn immers individueel worden geregeld en biedt de overkapping bij elke stand van de zon een effectieve uv-bescherming voor een onbezorgd verblijf in de buitenlucht!” Daarnaast was een eis dat de regen- en windbescherming zowel variabel als solide moest zijn en zou voldoen aan hoge vereisten ten aanzien van functionaliteit en esthetiek. 

Het nieuwe lamellendak was nog maar net op de markt toen Fahnert van de gelegenheid gebruik maakte om het door hem gewenste droomterras met veel individuele details te realiseren. “Ik heb voor het product van Weinor gekozen vanwege de hoge kwaliteitsnormen en het exclusieve design. Nu trekt het elegante lamellendak dat in totaal 27 m2 overdekt ieders aandacht in onze tuin.” 

Ingebouwde screens zorgen voor beschutting tegen wind, laagstaande zon en inkijk.

Altijd een goed klimaat

Met de afstandsbediening kan niet alleen de lichtinval, maar ook de temperatuur onder het lamellendak worden gereguleerd. Wanneer het te warm wordt, opent Michael Fahnert gewoon de lamellen en de warme lucht die zich onder het dak heeft opgehoopt, stroomt door het lamellendak naar boven weg. Zo kan het klimaat op het terras heel eenvoudig via de openingshoek van de lamellen worden bestuurd. Regenwater wordt via het licht gekantelde dak in goten en door staanders naar beneden afgevoerd. 

Automatische besturing via sensortechniek

Voor extra veiligheid is de Artares uitgerust met een weersensor die het dak bij te veel zon of regen vanaf een vastgelegde drempelwaarde sluit. Bij lage temperaturen of bij dreigende vorst brengt de automaat de lamellen in een licht gekantelde positie, zodat ze niet aan elkaar kunnen vastvriezen. Ook bij sneeuw openen de lamellen automatisch om zo de belasting op het dak te verminderen. 

Ingebouwde ledverlichting voor eindeloze verlichtingsopties.

Zonbescherming en privacy dankzij verticale zonwering

Michael Fahnert heeft zijn lamellendak uitgerust met verticale zonneschermen, zodat het terras aan de zijkant wordt beschermd tegen nieuwsgierige blikken en/of een laagstaande zon. Ze worden net als het dak met de handzender bestuurd. Daarnaast kan er met de verticale zonwering ‘s avonds een gezellige sfeer worden gecreëerd. “Het uitgekiende design van de verticale zonwering zorgt ervoor dat de schermen bij het inrollen volledig in de attiek, ofwel de rand van het dak, verdwijnen”, merkt Fahnert nog op.

Pure atmosfeer

Niet alleen overdag zorgt het lamellendak voor interessante optische effecten. Omdat Michael Fahnert ook graag ‘s avonds in zijn tuin vertoeft, is hij erg blij met de diverse sfeerkleuren die met de ledverlichting van de Artares gerealiseerd kunnen worden. ´De staanders en de attiek van het dak zijn uitgerust met hoogwaardige kleurenledstrips die een ruim spectrum aan dimbare kleuren mogelijk maken. De kleurenledstrips in de lamellen verspreiden warmwit licht. Beide kunnen heel eenvoudig met de afstandsbediening worden bediend. Voor mij is deze mogelijkheid heel belangrijk”, benadrukt de Fahnert. “Ik kies de kleur die het beste bij mijn stemming of de gelegenheid past.” 

Zou Michael Fahnert de Artares aanbevelen? “Zeker!”, is de onmiddellijke reactie. “Voor wie graag veel tijd doorbrengt in de tuin is deze overkapping een mooie en flexibele zon-, regen- en windbescherming voor verblijfsomstandigheden naar keuze.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details