Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Sattler vertelt al bijna 150 jaar een zonnig succesverhaal
Lumera LEAF ligt vanaf september 2023 pfas-vrij op voorraad.

Sattler vertelt al bijna 150 jaar een zonnig succesverhaal

Marktleider in Europa

Al sinds 1875 is de Oostenrijkse Sattler Group – inmiddels met drie dochterondernemingen – toonaangevend op het gebied van technische textielkwaliteiten voor onder andere zonwering, dekzeilen en textielarchitectuur. Verspreid over drie locaties werken er bijna 800 mensen bij het bedrijf. 

De divisie SUN-TEX en het Amerikaanse merk OUTDURA richten zich op de zakelijke markt van zonwering, dekzeilen en hoezen voor boten, stoffen voor camping- en caravantoepassingen en op outdoor tuinmeubelstoffen. Daarvoor worden de hoogste kwaliteit acrylvezels gebruikt. 

CEO Manfred Heissenberger van Sattler van SUN-TEX GmbH.

De zonweringmaterialen worden in de eigen weverij op de locatie Rudersdorf geproduceerd en daarna volgens de highTEX-criteria veredeld in het plaatsje Gössendorf bij Graz, waar overigens ook het hoofdkantoor van Sattler is gevestigd. De hoogwaardige weving en veredeling maken Sattler SUN-TEX met name op het gebied van zonwerende stoffen tot marktleider in Europa. Inmiddels is Sattler SUN-TEX ook ‘OEKO-TEX® Made in Green’ gecertificeerd.

De divisie PRO-TEX profileert zich als de perfecte partner voor specifieke vragen vanuit de industrie. Daarbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan vrachtwagenzeilen, die worden blootgesteld aan extreme belastingen, maar ook aan andere pvc-gecoate stoffen die voor uiteenlopende toepassingen worden geproduceerd, zoals voor tenten, biogasopslag en luchthallen. Sattler PRO-TEX is daarnaast al jaren officieel partner van VinylPlus®.

Sattler is gecertificeerd volgens ÖNORM EN ISO 9001:2008 en ÖNORM EN ISO 14001:2004 en combineert traditionele eigenschappen als kwaliteit, kennis, flexibiliteit en betrouwbaarheid met een innovatieve aanpak. Deze combinatie vormt de basis voor waar het bedrijf voor staat: Thinking HighTex. Eigenlijk geen wonder dus dat Sattler al bijna 150 jaar een zonnig succesverhaal is, ondertussen ook op de Nederlandse markt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details