Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
SATTLER presenteert exclusief design voor R+T 2024
Elements OEKO WEAVE „Climate Stripe” – het speciale design ter gelegenheid van R+T 2024

SATTLER presenteert exclusief design voor R+T 2024

SATTLER, één van de toonaangevende fabrikanten van hoogwaardig zonwerend textiel, onthult met trots zijn nieuwe design, de Elements OEKO WEAVE “Climate Stripe”, dat exclusief werd ontwikkeld voor R+T 2024.

Dit dessin is speciaal ontworpen voor de beurs en presenteert een creatieve verbinding van esthetiek en milieubewustzijn. Het streepdesign weerspiegelt de dringende problemen van klimaatverandering en herinnert aan de veranderende milieuomstandigheden op aarde. De “Climate Stripe” staat daarmee volledig in lijn met het thema van R+T 2024: Creëer. Duurzaam. Toekomst.

De “Climate Stripe” – design met een belangrijke boodschap

De visuele weergave van de opwarming van de aarde heeft een nieuwe creatieve dimensie bereikt dankzij de innovatieve Elements OEKO WEAVE “Climate Stripe”, een exclusieve productie van SATTLER in samenwerking met de R+T Alliance. Het sjabloon voor dit unieke design is afkomstig van de gerenommeerde Britse klimaatwetenschapper Ed Hawkings van de University of Reading, die de “Climate Stripes” voor het eerst publiceerde in 2018. De klimaatstrepen werden ontwikkeld om temperatuurgegevens van een bepaalde regio in de loop van de tijd op een gemakkelijk te begrijpen manier te visualiseren. Vergelijkbaar met een tijdlijn toont de streep uiterst links het verst terugliggende jaar, terwijl uiterst rechts de meest recente beschikbare gegevens worden getoond. De kleur van de streep weerspiegelt de afwijking van de gemiddelde temperatuur van een referentieperiode in de jaren vanaf 1881 (afhankelijk van de regio) tot vandaag, waarbij blauw staat voor een lagere gemiddelde temperatuur en rood voor een hogere gemiddelde temperatuur vergeleken met de referentieperiode.

De verzadiging van de rode en blauwe tinten op de klimaatstrepen geeft informatie over de sterkte van de temperatuurafwijkingen. Cornelia Pongritz, hoofd van het designteam bij Sattler SUN-TEX GmbH, heeft deze inspiratiebron gebruikt om de Elements OEKO WEAVE “Climate Stripe” als zonweringdoek te creëren. De “Climate Stripe” zal worden gepresenteerd op de R+T beurs in Stuttgart en biedt bezoekers de mogelijkheid om dit innovatieve design van dichtbij te ervaren. SATTLER kijkt ernaar uit om experts en geïnteresseerde bezoekers te verwelkomen op de SATTLER stand (Hal 1, Stand 1C72) en het unieke design en de duurzame eigenschappen van het doek te presenteren. Als speciale traktatie is er de mogelijkheid om tassen in dit speciale ontwerp te bemachtigen op de R+T beurs 2024.

Ibrahim Türköz CEO Sattler SUN-TEX GmbH; Thomas Morokutti Manager Fabric Finish-ing and Coating; Manfred Heissenberger CEO Sattler SUN-TEX GmbH (v.l.n.r.)

Elementen OEKO WEAVE – het nieuwe, duurzame weefsel van SATTLER

De Elements OEKO WEAVE “Climate Stripe” symboliseert niet alleen duurzaamheid, maar belichaamt het in elke vezel. De nieuwe, duurzame kwaliteit Elements OEKO WEAVE is een stof die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook voldoet aan de hoogste milieunormen en OEKO-TEX® Made in Green gecertificeerd is.

Elements OEKO WEAVE bestaat voor 30% uit ReUse-vezels, die in combinatie met andere technisch hoogwaardige elementen zorgen voor een duurzaam product. Ibrahim Türköz, Managing Director voor Ontwikkeling & Productie bij Sattler SUN-TEX, legt uit: “Voor ons nieuwe product gebruiken we acrylvezels van hoge kwaliteit die normaal gesproken zouden worden weggegooid in het normale productieproces vanwege hun gebrek aan kleurzuiverheid. Dankzij het ‘Cross Fibre Process’ geven we deze vezels een nieuw leven. Als het op één na hoogste niveau in de afvalpiramide van de Europese Unie is hergebruik/ReUse zelfs te verkiezen boven recycling. Dit product is ontwikkeld als onderdeel van ons algemene duurzaamheidsproject, The Green Chain.”

De Elements OEKO WEAVE “Climate Stripe” combineert daarom niet alleen modern design en innovatieve technologie, maar geeft ook een duidelijk signaal af ten gunste van verantwoorde en duurzame productontwikkeling.

SATTLER geeft het goede voorbeeld met PFAS-vrije receptuur

“De Elements OEKO WEAVE “Climate Stripe” is uitgerust met het nieuwe PFAS-vrije receptuur van SATTLER. Dankzij de investeringen die SATTLER de afgelopen jaren heeft gedaan, zijn we er trots op dat we een van de pioniers in onze industrie zijn en het problematische ingrediënt uit ons receptuur kunnen elimineren,” legt Thomas Morokutti – Manager Fabric Finishing and Coating uit. De beslissing om PFAS-vrije receptuur te ontwikkelen weerspiegelt SATTLER’s inzet voor milieuvriendelijke toepassingen en de promotie van duurzame technologieën. “SATTLER’s PFAS-vrije technologie biedt tal van voordelen, waaronder een verminderde impact op het milieu en het garanderen van producten die voldoen aan de hoogste kwaliteits- en milieunormen. SATTLER blijft trouw aan zijn missie om een positieve impact te hebben op het milieu en de industrie door voortdurende innovatie.”

Manfred Heissenberger, CEO van Sattler SUN-TEX, geeft commentaar op de huidige en toekomstige activiteiten van het bedrijf: “Als familiebedrijf , geleid door inmiddels de vijfde generatie, is de toekomst van de volgende generaties bijzonder belangrijk voor ons. Onze inspanningen voor duurzame producten, processen en ontwikkelingen grijpen in elkaar als de schakels van een ketting en worden versterkt door onze voortdurende verbeteringsmaatregelen op het gebied van energie-, afval- en watermanagement. Aandacht voor alle details in de productieketen, tot aan onze klanten toe, is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat duurzaamheid niet slechts een modewoord is, maar actief in de praktijk wordt gebracht. We vatten al deze inspanningen en activiteiten samen in onze “Green Chain”. Onze aanwezigheid op R+T staat dan ook volledig in het teken van dit groepsbreed gedragen concept.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details