Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
ROMA (BENELUX) BLIJFT GROEIEN
Rolluiken met op de bovenverdieping geïntegreerde valbeveiliging.

ROMA (BENELUX) BLIJFT GROEIEN

ROMA Benelux is in 2021 groot in het nieuws geweest vanwege de forse verbouwing en uitbreiding van hun vestiging in Zevenbergen. Z&R heeft daar in september uitgebreid over bericht. Die uitbreiding is een manifestatie van de ongekende groei die ROMA ook in de Benelux doormaakt. “En we zijn nog niet klaar”, zegt Toon van Osta, die voorspelt dat 2022 voor ROMA, en dus ook voor ROMA Benelux, opnieuw een bewogen jaar zal worden. 

‘We zullen doorgaan’, zong Ramses Shaffy in het midden van de jaren zeventig van de vorige eeuw. Het lijkt het levensmotto van ROMA te zijn. De ROMA trein dendert maar voort, constateert Van Osta. “Ook al is het voor ROMA geen doelstelling op zich, het bedrijf blijft maar verder groeien. En dat elk jaar opnieuw en niet met weinig, maar met behoorlijke groeipercentages.” De verwachting is dat ook ROMA Benelux stevig blijft groeien. “Dat doen we elk jaar”, is de nuchtere constatering van Van Osta. 

Opleiding is belangrijk: de ROMA academie in Burgau.

Nieuwe lijn kasten

ROMA heeft een kwalitatief hoogwaardig leveringsprogramma. Op basis van dat sterke fundament worden steeds opnieuw verbeteringen doorgevoerd. Ook in 2022 gaat ROMA weer aardig wat nieuws brengen, zoals een hele nieuwe lijn kasten voor rolluiken en buitenjaloezieën in een rolluikkast. “Wat ons programma buitenjaloezieën betreft, zijn we compleet en voor de Benelux-markt toonaangevend”, zegt Van Osta. “ROMA realiseert hier elk jaar een megastijging. Niet alleen in de Benelux overigens.” 

Van de nieuwe kastenlijn zijn de Quadro 170 en 190 al leverbaar. Alle andere maten en uitvoeringen volgen in de loop van 2022. Voor de duidelijkheid: de naam van de kast geeft de afmetingen weer: 170 is 170 mm enzovoorts. “We waren dit al langer van plan”, zegt Van Osta, “maar door enorme stijging van de vraag is dat noodgedwongen uitgesteld.” 

Verder is ROMA van zins zijn positie op het gebied van screens verder te versterken, gaat Toon van Osta verder. “We willen ook die markt nog meer naar ons toe trekken met kwaliteit, innovaties, nieuwe producten en last but not least met een compleet nieuwe productie, waardoor onze levertijden nog korter zullen worden. Dat terwijl we met twee, maximaal drie weken levertijd natuurlijk al megasnel zijn. Snelle levering is geweldig voor de eindklant, die heel snel zijn product krijgt, maar ook voor de zonweringspecialist, want korte levertijden zijn natuurlijk een sterk verkoopargument.” 

Inbouw heeft veel groeipotentieel.

‘We zijn niet perfect’

Die snelle levertijden hanteert ROMA ook in het seizoen. “Hoewel we hier in 2021 door de enorme vraag even niet aan konden voldoen”, constateert Van Osta. ‘We zijn niet perfect’, pleegt ROMA-oprichter en -eigenaar Ronald Thoma te zeggen. ‘Als we maar beter zijn dan alle anderen!’ Overigens zet Thoma wel continu alles op alles om de perfectie te benaderen, stelt Toon van Osta vast. 

Hij voorspelt en passant dat de zipSCREEN.2 van ROMA nog meer terrein gaat winnen. “Deze screen wordt door nieuwe innovaties nog steeds beter. Vooralsnog verkiezen we verbetering van de zipSCREEN.2 boven de lancering van een zip­SCREEN.3. Een van de innovaties in 2022 zal een zipSCREEN.2 Somfy IO Solar zijn, om in te spelen op de toenemende vraag naar solar oplossingen. De zipSCREEN.2 Somfy IO Solar zal voor het eerst op Polyclose worden getoond. 

ROMA Benelux zal ook doorgaan met het promoten van de F50 met zijn 50 mm brede koppelgeleider en eenvoudige montage op glasvliesgevels. Door de opwarming van het klimaat blijft de behoefte aan koeling door zonwering immers groeien, zeker waar het grotere glasgevels betreft. De F50 wordt daarvoor als een perfecte oplossing gezien. 

Een laatste aandachtspunt is inbouw. “Op het gebied van inbouw is ROMA al een begrip”, constateert Van Osta. “Dat zal zo blijven, is de voorspelling en daarom gaan we met dit segment de komende jaren de meeste groei realiseren.” 

ROMA is toonaangevend in buitenjaloezieën.

Burgau bezoeken

Van Osta sluit af met de aankondiging dat ROMA Benelux in 2022 een groot aantal bezoeken met zijn klanten aan de fabriek van ROMA in Burgau wil plannen. “Allereerst omdat we door de pandemie het 40-jarige bestaan van ROMA in 2020 niet hebben kunnen vieren. Maar ook om alle nieuwbouw en het nieuwe park van 9000 m² te laten zien die in het afgelopen jaar zijn gerealiseerd. We zullen doorgaan…”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details