Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Renson zet de puntjes op de i bij Franse villa
De villa met Renson-screens en het Aero lamellendak.

Renson zet de puntjes op de i bij Franse villa

Binnenin een glasrijke villa in het zuiden van Frankrijk zorgt de zon al snel voor hoogoplopende temperaturen en op het terras brandt de zon al snel té hard. Voor een van de villa’s op Domaine Du Prieuré in het zuiden van Frankrijk is daarom de hulp van Renson ingeroepen.  

De hoekramen en de grote raampartijen hebben Panovista Max en Fixscreen screenzonweringen gekregen, terwijl op het terras een Aero lamellendak is geïntegreerd. De screens weren de zon voordat ze het glas bereikt. Het dak met de bewegende lamellen controleert de lichtinval en de luchtstroom op het terras én houdt het droog bij een regenbui. 

Topografie bepaalt architectuur

Op Domaine Du Prieuré (2500 m²) liggen tien unieke villa’s. Architect Didier Frega heeft zich laten leiden door de topografie van het terrein om volumes, compositie en ruimtelijke indeling te bepalen. “Met de villa’s op Domaine Du Prieuré heb ik architectuur willen creëren die uit zijn kader en context treedt. Iets uitzonderlijks. Elke villa is een individueel ontwerp dat het best past op díe plek, maar ook in het geheel.” 

Het prachtige uitzicht vanaf het terras.

Screens en lamellendak

Bij de villa die gebruikmaakt van Renson-screens voor beschutting tegen de zon is gekozen voor Fixscreens voor de hoge ramen en Panovista Max voor de hoekramen. Die laatsten zijn de reden dat de eigenaar en architect bij Renson terechtkwamen. “Wij zochten een oplossing om de grote glas-op-glas- en schuifdeurhoekramen af te schermen, zonder het panoramische uitzicht te belemmeren”, aldus de eigenaar. “Die zoektocht leidde ons naar de Panovista Max van Renson, die dankzij het ritssysteem op de hoek windvast is, zónder het gebruik van storende geleiders.” 

“Deze woning is op het zuidwesten gericht, dus na de middag staat de zon vol op het terras en de grote glaspartijen”, weet Didier Frega. “Buitenzonwering voor een comfortabel binnenklimaat en een oplossing voor het terras zijn dan cruciaal. We vielen meteen voor het Aero lamellendak met zijn beweegbare lamellen om de lichtinval en de luchtstroom te reguleren. Dat konden we als dakdeel perfect integreren in de dakconstructie.” 

De hoekscreen Panovista Max van binnenuit.

Buitenkamer, het hele jaar door

Het geïntegreerde Aero lamellendak bedekt een ruim stuk van het terras. “Dat wordt met het Aero lamellendak een echte buitenkamer”, meent de bewoner. “Zeker omdat het terras is afgewerkt met windvaste screens om zijdelings ook beschermd te zijn tegen zon en wind. We gebruiken het terras vrijwel het hele jaar door, het is praktisch mijn leefruimte. Ik breng er het grootste deel van de dag door. Het terras wordt ook niet overdreven heet, want gesloten beschutten de lamellen tegen de zon en gekanteld ontstaat een natuurlijke luchtstroom die meteen aangenaam voelt.” 

Functionaliteit en esthetiek

“Wij zijn heel tevreden over de geïnstalleerde Renson-producten”, zegt de eigenaar. “Wij waarderen de functionaliteit én de esthetische kant ervan, naast het feit dat ze eenvoudig te bedienen zijn. We zouden niet meer zonder kunnen.”

Over het installatiegemak van de Renson-producten zijn zowel de architect als de timmerman en de zonweringspecialist zeer te spreken: “Het integreren van het lamellendak was heel eenvoudig”, aldus Frega. “Renson heeft de Aero perfect op maat gemaakt en alle nodige informatie geleverd om hem in te passen in het ontwerp en snel te plaatsen. De installatie verliep vlekkeloos, mede omdat Renson onze vaste zonweringspecialist een korte opleiding had gegeven, zowel voor de screens als voor het lamellendak.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details