Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Rainbowsol: ‘Succesvolle zipscreens van Rainbowsol ook in de Q-series verkrijgbaar’

Rainbowsol: ‘Succesvolle zipscreens van Rainbowsol ook in de Q-series verkrijgbaar’

Voor de grotere oppervlaktes heeft Rainbowsol de zipscreen 125 in het assortiment. “Als aanvulling op de bestaande en bewezen succesvolle zipscreen 100 heeft de zipscreen 125 hetzelfde, fraaie design als de 100”, aldus Robert Bosch. De zipscreen 125 is bedoeld voor grotere oppervlaktes, van maximaal 4,40 m breed bij 4,00 meter hoog. De inmiddels geruime tijd leverbare zipscreen 100 gaat tot een breedte van 3,80 m en een hoogte van 2,60 m of met een breedte van 3,60 m tot een hoogte van 3,60 m. 

Deze zipscreens, die Rainbowsol zelf heeft ontwikkeld en ook in eigen beheer laat persen, hebben een afgeronde designkast van 100 of 125 mm. Door de aparte belijning van de kast is het volgens Bosch een esthetisch en fraai afgewerkt product met een geheel eigen gezicht. “De stevige aluminium kapsteunen worden na assemblage van de screen afgemonteerd met mooi vormgegeven, eveneens uit hoogwaardig aluminium gegoten, schroefloos gemonteerde afdekkappen.” 

“De zipscreens – uiteraard bedoeld voor de grotere oppervlakken – worden gemonteerd op elegante geleiders die zowel door de kamer als met behulp van de gebruikelijke klik-blokjes kunnen worden gemonteerd. Deze geleiders zijn slechts 40 mm breed, wat maar 10 mm breder is dan de standaard geleiders. De diepte is met 28 mm gelijk aan die van de standaard geleiders, waardoor het geheel elegant blijft ogen. Tegen een geringe meerprijs kunnen de zipscreens worden uitgevoerd met tweedelige, zogenaamde klik-geleiders.” 

Voor de aandrijving en besturing is gekozen voor motoren van Somfy, in de standaarduitvoering met schakelaar en tegen meerprijs in RTS- of IO-uitvoering. Standaard zijn de zipscreens van Rainbowsol, behalve in de Limited Edition uitvoering, leverbaar in technisch zilver, wit en roomwit en optioneel in elke RAL kleur. 

Rainbowsol noemt enkele specifieke kenmerken van zijn screens: 

Opvulprofiel – Voor zowel de standaard screens als de zipscreens heeft Rainbowsol een opvulprofiel, waarmee op eenvoudige en esthetisch wijze de benodigde voorsprong in stappen van 12 mm kan worden gerealiseerd. 

Zipscreen Limited Edition Sparkling Black – De zipscreens van Rainbowsol zijn behalve in technisch zilver, wit en roomwit ook – en zonder meerprijs – leverbaar in de Limited Edition uitvoering. In deze uitvoering worden de screens afgewerkt in de inmiddels bekende kleuren antracietgrijs structuur, Stargrey structuur (RAL 9007) en Sparkling Black structuur. 

Screen-85 Limited Edition Sparkling Black – Naast de zipscreens in de Limited Edition uitvoering is ook de Screen-85 in de Limited Edition-uitvoering verkrijgbaar. Ook voor deze screenvariant geldt dat hij zonder meerprijs kan worden uitgevoerd in de nieuwe structuurlak Sparkling Black. 

Zipscreen Q-100 – Als uitbreiding van het bestaande assortiment heeft Rainbowsol een nieuwe screen ontwikkeld die deel uitmaakt van de Q-series die naast deze ZIP-screen ook een uitvalscherm en twee knikarmschermen omvat. “De zipscreen Q-100 is een zeer modern en eigentijds, strak vormgegeven screen die uiteraard ook standaard leverbaar is in dezelfde kleuren als de zipscreen 100 en 125”, zegt Robert Bosch. “Deze zipscreen Q-100 kan worden gepersonaliseerd met een fraaie aluminium sierstrip in onder andere rvs en houtlook.” De aandrijving en besturing van deze screen is van Somfy. 

Solar

Alle screens van Rainbowsol – net als alle uitvalschermen en rolluiken van – zijn ook leverbaar in een solar uitvoering. De solar producten worden geleverd met de bekende BREL solar motoren. Die zijn leverbaar in uitvoeringen van 13 en 20 Nm, waardoor ook grotere screens, rolluiken en uitvalschermen met deze motoren kunnen worden uitgevoerd. 

“Voordeel voor de consument is natuurlijk dat er geen kabeldoorvoer naar binnen meer nodig is, dus geen lelijke kabelgoten meer”, aldus Bosch. “En voor de dealer is de montage en installatie eenvoudiger en minder tijdrovend.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details