Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Rainbowsol: ‘Interesse voor buitenjaloezieën neemt nog steeds toe’
Buitenjaloezieën van Rainbowsol toegepast bij een moderne woning.

Rainbowsol: ‘Interesse voor buitenjaloezieën neemt nog steeds toe’

Alweer enkele jaren heeft Rainbowsol buitenjaloezieën (raffstoren) in zijn assortiment. Robert Bosch van Rainbowsol constateert dat de interesse voor deze productgroep nog steeds toeneemt, niet alleen voor toepassing in projecten, maar ook bij de moderne consument. “Naast screens en rolluiken hoort dit product eigenlijk in het standaard assortiment verticale zonwering van elke dealer”, vindt Bosch. “Dealers gebruiken vaak het argument dat de klant er niet naar vraagt, maar dat komt mede omdat de dealers het niet in hun showroom laten zien.” 

De buitenjaloezieën van Rainbowsol zijn standaard leverbaar met gekraalde 80 mm aluminium C-lamellen die leverbaar zijn in elf kleuren, te weten RAL 9006, 9007, 9016, 7016, 7035, 9001, 9004, 9004 mat, 9005 mat, 1013 en 1035. Bij grotere aantallen zijn de lamellen in elke andere gewenste RAL kleur leverbaar. De lamellen worden standaard uitgerust met meegekraalde rubberen geluiddempende strips. De kasten, die zowel in de rechthoekige als afgeronde versie beschikbaar zijn, kunnen in elke RAL kleur worden uitgevoerd. Dat geldt ook voor de geleiders, de afstandhouders en de onderlat. 

“Voor onze buitenjaloezieën gebruiken we uitsluitend hoogwaardige Zwitserse componenten”, benadrukt Bosch. “Ze hebben daardoor een lange levensduur. De lamellen zijn voorzien van gekraalde openingen voor het optrekband, waardoor geen kwetsbare, aan slijtage onderhevige kunststof beschermingsranden nodig zijn om te voorkomen dat het band slijt.” Voor de aandrijving, die uitsluitend elektrisch mogelijk is, wordt gebruik gemaakt van al dan niet van afstand bediende Somfy motoren. 

Behalve van de standaard ophangmogelijkheid kan voor de buitenjaloezieën van Rainbowsol ook gebruik worden gemaakt van een zelfdragend systeem. Dan hoeven alleen de geleiders te worden gemonteerd en wordt de kast met motor en lamellen door middel van een steeksysteem op de geleiders geplaatst, gelijk aan de bevestigingsmethode bij rolluiken en screens. 

Limited Edition uitvoering

“Net als ons resterende programma kunnen de buitenjaloezieën van Rainbowsol natuurlijk ook in de bekende Limited Edition uitvoering worden geleverd”, benadrukt Bosch. “Kast, onderlat, geleiders en afstandshouders zijn dan in antracietgrijs structuur RAL 7016s, Stargrey RAL 9007s en Sparkling Black uitgevoerd, met bijpassende lamellen in de kleuren RAL 7016, 9006 of 9007.” 

“De buitenjaloezieën van Rainbowsol zijn een nuttige en fraaie uitbreiding van het productenpakket van iedere zonweringdealer”, concludeert Bosch. “Ze zijn een uitstekende completering van de lijn verticale buitenzonweringen met screens, zipscreens en rolluiken. Buitenjaloezieën passen uitstekend in dit rijtje en winnen daarom nog steeds terrein in ons land.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details