Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Plastex introduceert ClipZip®*
De ClipZip® draagt bij aan strakke screendoeken.

Plastex introduceert ClipZip®*

‘Een duurzaam hulpmiddel voor strakke zipscreens’

Iedereen in de zonweringwereld is het er wel over eens dat zipscreens een effectieve en functionele vorm van zonwering zijn. Maar het oog wil ook wat. Doordat het doek aan de zijkanten met ritsen in de geleiders is gefixeerd, staat het al vanzelf redelijk strak. Om het screendoek er nóg strakker uit te laten zien, introduceert het Zwitserse bedrijf Plastex de ClipZip®. 

Plastex heeft de ClipZip® ontwikkeld als doorontwikkeling van een product van het Japanse bedrijf dat de rits als geleiding voor screens op de markt heeft geïntroduceerd. “Plastex SA is al sinds 1967 één van de wereldspelers in de extrusie en het spuitgieten van plastic, ook voor de zonweringindustrie”, zegt COO Samuele Lombardini. “Onder leiding van mijn vader Marco Lombardini, het technische brein van ons bedrijf, is hard gewerkt aan de perfectionering van de principes van de geleiding en de doekspanning van de zipscreen.” 

Plastex heeft uit thermoplastisch materiaal een vernieuwde zijgeleider ontworpen. Over de lengte van de geleider is een nauwkeurige aanduidingen voor de montage van veren – Clips – aangebracht. Die maken het mogelijk om het screendoek op de juiste spanning te brengen. 

De ClipZip® is er in drie uitvoeringen.

De Clips die in drie uitvoeringen leverbaar zijn, maken het ClipZip®-systeem aanpasbaar aan elk screensysteem. “Het is daarmee perfect geschikt voor ontwerpers en installateurs van screensystemen, zowel tijdens het ontwerp als de daadwerkelijke installatie”, aldus Lombardini. “Een slim ontwerp, hoogwaardige grondstoffen, en het vakkundig extruderen en spuitgieten van onderdelen zorgen voor onberispelijke doekspanning van zipscreens.” 

Met het ClipZip®-systeem kan de functionaliteit van een screen worden aangepast aan de specifieke plaatselijke omstandigheden. “Ideaal voor bijvoorbeeld plaatsen met veel en/of aanhoudende wind”, stelt Lombardini. “Onze technici presenteren belangstellenden graag de ins and outs van dit systeem.” 

Plastex noemt de volgende eigenschappen van ClipZip®: 

 • Een innovatieve oplossing special ontwikkeld voor zipscreens, voor alle omstandigheden en alle seizoenen
 • Biflex, Maxi en Mini clips zijn afgestemd op verschillende zipsystemen en zorgen voor een eenvoudige toepassing
 • Gemaakt uit materialen die voldoen aan de RoHS- en de REACH-voorschriften
 • De clips zijn door Plastex getest voor 500.000 cycli, overeenkomend met vijf bewegingen per uur, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar, gedurende 10 jaar

AVIASTA®* is van toegevoegde waarde voor de montage en vervanging van screendoeken

Er zijn allerhande manieren en producten op de markt om een screendoek aan de doekbuis te bevestigen. Vaak gebeurt dat nog met een pees in het doek, waarna het van de zijkant in de buis wordt geschoven. AVIASTA®, een product van Plastex waarvoor inmiddels patent is aangevraagd, is een gemakkelijk, veilig – want minder kans op beschadiging van het doek – en montagevriendelijk alternatief. 

Tijdens de productie van screens kan het screendoek met AVIASTA® handmatig of automatisch met een tool op de buis worden bevestigd. “Plastex adviseert de klant graag over de meest optimale oplossing”, aldus Lombardini. Met AVIASTA ® kan het screendoek ook op de buis van een bestaande screen worden gemonteerd, zonder dat het systeem hoeft te worden gedemonteerd. De doekbuis niet hoeft immers niet te worden uitgenomen om het screendoek te bevestigen. “In tegenstelling tot andere producten kan een met AVIASTA® bevestigd doek na bevestiging in de breedte worden geherpositioneerd”, voegt Lombardini daar nog aan toe. 

Met AVIASTA® kan een screendoek gemakkelijk aan de doekbuis worden bevestigd.

Plastex noemt de volgende eigenschappen van AVIASTA®: 

 • Snelle probleemloze doekmontage, ook bij doekvervanging achteraf, omdat de doekbuis dan niet hoeft te worden verwijderd. De installatietijd is nu vijf keer korter
 • Geen rimpels en geen horizontale afdruklijnen in het screendoek
 • Beschikbaar voor alle buisdiameters
 • Kan aan het doek worden gestikt of gelast. 
 • Geleverd op rol, dus praktisch in het gebruik

Plastex benadrukt dat AVIASTA® is getest door de belangrijkste fabrikanten van lasmachines en noemt de volgende voordelen van het product als het doek wordt gelast: 

 • Een uitstekende las in combinatie met alle technische weefsels voor screenzonwering
 • Verhoogde hechting aan het screendoek
 • Goede mechanische eigenschappen
 • Goede hydrolytische weerstand
 • Goede thermische stabiliteit
 • Goede vlekwerendheid
 • Goede oproleigenschappen

* Patent pending Plastex.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details