Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Optimisme bij Markiezen Nederland

Optimisme bij Markiezen Nederland

Net zoals elke zonweringfabrikant heeft ook Markiezen Nederland in Culemborg het afgelopen seizoen recorddrukte beleefd. Dat niet alleen, er wordt nog steeds volop productie gedraaid. “Terwijl we in deze tijd normaliter voorraadartikelen produceren, onze werknemers hun vrije uren laten opmaken en er geen uitzendkracht meer te bekennen is, draaien we nu gewoon productie. Met drie uitzendkrachten ter ondersteuning”, schetst Johan Hol de huidige situatie. “Qua omzet kijkt Markiezen Nederland terug op een mooi jaar, ondanks alle turbulentie”, vult Aart van den Berg aan. “Ondanks dat de horeca als klant is weggevallen, noteren we een plus van 60%. De stroom aan specials is minder dan verwacht, de normale markiezen doen het des te beter.”

De showroom heeft ruimte afgestaan voor de doekconfectie en is tevens vernieuwd.

Aluminium markiezen zijn de trend

Markiezen Nederland ziet aan de cijfers dat de aluminium markies de trend is geworden. “De gegolfde aluminium zijkap doet het heel erg goed”, constateert Hol. “De aluminium kap was er al in zes RAL kleuren, daar komen er nu twee bij, vanwege de vraag uit de markt. Zowel de rechte als de gegolfde kappen krijgen RAL 7021 structuur en RAL 9016 structuur als nieuwe kleuren. Wat doeken betreft, blijven de uni’s en de crème blokstrepen de hardlopers. De echte trend zit nu in de uni doeken in de kleuren effen zwart en antraciet.” 

Markiezen Nederland denkt niet in klant-leverancier relaties, maar in partnerschappen.

Klassiek gekoppeld aan de technologie van morgen

In de volledig nieuw ingerichte showroom valt het oog op een ‘solar markies’. “Dat is het bewijs dat de toekomst van de markies er zonnig uitziet”, vervolgt Johan Hol. “Hoe mooi is het dat we de meest klassieke vorm van zonwering kunnen leveren in duurzaam en onderhoudsvrij aluminium, met gemotoriseerde bediening. En in dit geval zelfs met een accumotor en zonnepaneel. We gebruiken de accumotoren van Somfy en van BREL hiervoor. Allebei beproefde merken die qua kwaliteit passen binnen onze eigen filosofie.” 

Op de vraag naar de reden van de complete herinrichting van de showroom, wordt uitleg gegeven door Aart van den Berg. “Om onze onafhankelijkheid te waarborgen, hebben we onze doekconfectie uitgebreid. Om dat te realiseren hebben we een deel van de showroom afgehaald. Maar er is genoeg ruimte voor een sfeervolle showroom overgebleven. Er hangen nu meer producten dan voorheen en de inrichting en de indeling is logischer geworden. Een prima plaats voor de dealer om de eindgebruiker mee naartoe te nemen of naartoe te sturen. Het is een echte inspiratieruimte geworden.” 

Onafhankelijk zijn waarborgt volgens Johan Hol en Aart van den Berg de kwaliteit over de hele linie.

Samenwerken in partnerschap

Johan Hol legt uit dat Markiezen Nederland niet denkt in klant-leverancier relaties, maar in partnerschappen. “We willen het verlengstuk van de dealer zijn. We helpen hem en zijn klant, we denken mee en willen in goede samenwerking de markt bedienen. Dat heeft ervoor gezorgd dat je in het land het enthousiasme voor de markies ziet terugkomen. We leveren een product zonder zorgen en ik nodig dan ook iedereen uit om eens een ‘vergelijkend warenonderzoek’ te doen. We werken continu aan kwaliteit, service en innovatie. Het gevolg is dat onze markies het resultaat is van een evolutie. Veranderingen zijn soms klein, maar steeds belangrijk. Zo hebben we speciale spots ontwikkeld voor ons eigen markiesprofiel, die volledig in de markies zijn geïntegreerd. Er kan worden gekozen tussen aluminium en    υ 

kunststof scharnieren en hoeken voor de alu markiezen. Aluminium koordgeleiders en aluminium koordkikkers in kleur in plaats van kunststof. Tevens hebben we onze katrollen en houten markiesscharnieren inmiddels standaard in rvs 316 geborsteld materiaal. Kwaliteit staat voorop: we gaan voor het maximale.” 

Markiezen Nederland blijft ook investeren in het productieproces. Een volautomatische zaagmachine en een CNC-frees voor aluminum golfkappen en houten zijkappen zijn daar mooie voorbeelden van. Daarnaast heeft ook de doekconfectie een upgrade gehad, en wel in de vorm van een nieuwe banenstikmachine. “We kunnen onze kwaliteit het beste waarborgen door zo onafhankelijk mogelijk te blijven. Dat lukt ons goed en daar blijven we in investeren”, zegt Aart van den Berg tot besluit.  


"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details