Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Nieuws van Romazo: De branchevereniging zit zeker niet stil!
Jeroen de Roos.

Nieuws van Romazo: De branchevereniging zit zeker niet stil!

Branchevereniging Romazo zit zeker niet stil! Zo heeft ze zich het afgelopen jaar gebogen over een nieuwe marketingstrategie. “Het gaat namelijk al lang niet meer over alleen het weren van de zon, maar daarnaast ook over het creëren van een comfortabel leefklimaat in de woning of op de werkplek”, constateert branchemanager Jeroen de Roos. 

Uit talloze onderzoeken is gebleken dat zonwering de beste manier is om oververhitting in de woning tegen te gaan. Dr. ir. Lenneke Kuijer van de TU Eindhoven heeft afgelopen zomer een onderzoek uitgevoerd in woningen in Nederland en daaruit blijkt dat door het gebruik van zonwering woningen 5 tot 9 graden minder opwarmen en er dus minder warmte hoeft te worden ‘weggekoeld’. 

Pleidooi voor subsidie

Romazo pleit nu voor subsidie op zonwering. In het kader van de energietransitie wordt namelijk wel subsidie gegeven op zonnepanelen, warmtepompen en isolatie, maar niet op zonwering, terwijl koelen met airconditioning enorm veel energie vraagt. In Nieuwegein en Rotterdam is een proef gedaan met subsidie op zonwering. Romazo vindt dat die subsidie in alle gemeenten in Nederland moet worden ingevoerd. “Er is inmiddels een lobby gestart en wij hebben al een aantal partijen aan ons kunnen binden, zoals Milieu Centraal”, vertelt De Roos. “Milieu Centraal geeft op haar website tips over het toepassen van zonwering om oververhitting tegen te gaan.” 

Nieuw logo

Daarnaast heeft Romazo gekozen voor een nieuw logo. Door de groene kleur van het logo wil de branchevereniging haar streven naar duurzaamheid uitstralen. Het bestuur van Romazo is bezig met een ‘brandingbook’ dat te zijner tijd naar alle leden zal worden gestuurd om de nieuwe huisstijl uit te rollen. 

Bestuursleden gezocht

Vele handen maken licht werk! Daarom is het bestuur van Romazo op zoek naar nieuwe bestuursleden. “Het is ontzettend belangrijk dat de zonweringbranche een sterke branchevereniging heeft”, meent de branchemanager. “Dus bent u lid van Romazo en wilt u bijdragen aan de groei van de branchevereniging dan horen wij dat graag!” 

Zonwering Branchedag

Maandag 18 maart wordt in theater- en congrescentrum Spant! in Bussum de Zonwering Branchedag gehouden. Meer informatie daarover elders in deze Z&R. “Het bestuur en secretariaat van Romazo zien ernaar uit om daar zoveel mogelijk zonweringspecialisten van Nederland te mogen begroeten”, besluit Jeroen de Roos. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details