Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
NIEUWE LED-VERLICHTING VOOR MX-1 compact

NIEUWE LED-VERLICHTING VOOR MX-1 compact

Een bedrijf dat regelmatig in de kolommen van Z&R verschijnt, is markilux. Deze Duitse aanbieder van zonweringproducten is de laatste jaren heel actief, niet alleen voor wat betreft het ontwikkelen van nieuwe producten, maar ook in het communiceren daarover.

Hun laatste ontwikkeling betreft het zonnescherm MX-1 compact dat nu ook verkrijgbaar is met led-spots in de cassette. De MX-1 compact is al verscheidene jaren op de markt en er is volgens markilux veel vraag naar. “De zonwering valt op door zijn futuristisch aandoende, diepe frame en het frontpaneel dat kan worden verlicht”, aldus directeur Productie en Techniek Michael Gerling van markilux. “Voor zijn uitstraling kreeg het model al verschillende designprijzen. Bovendien wordt het scherm met een reeks opties aangeboden die het een individuele touch moeten geven.” Daar hoort nu ook een nieuw led-verlichtingssysteem in de cassette bij. 

Indirect licht zorgt voor sfeer in een ruimte

Markilux biedt de MX-1 compact al geruime tijd aan met een LED-Line lineaire led-verlichting, met led-spots in het uitvalprofiel en met sfeerverlichting achter het frontpaneel aan de voorkant. “Deze opties zijn bedoeld om lichtreflecties te creëren die het design van het scherm en een moderne architectuur accentueren”, vertelt Gerling. De nieuwe accentverlichting is volgens hem een vervolg van deze creatieve benadering, “want extra led-spots onder de cassette accentueren het frame met subtiel licht.” Tegelijk kunnen de gevel en de zitruimte onder het scherm indirect worden verlicht. “Modern lichtdesign geeft een ruimte een bijzondere uitstraling: door contrast, lichtkleur en spots die de blik op details richten en een aantrekkelijk lichtspel creëren”, aldus Gerling. 

Nog een verlichtingsoptie voor de MX-1 compact: led-spots aan de cassette die onder aan het frame zijn aangebracht. Volgens markilux onderstrepen ze de futuristische vormgeving van het scherm en vullen ze de huidige optionele verlichting aan met een andere accentverlichting.

Verlichtingsopties kunnen individueel worden gecombineerd

Afhankelijk van de schermbreedte kunnen er twee tot zes extra led-spots met een diameter van 40 mm in het frame worden aangebracht. De stroomvoorziening voor de spots en alle andere elektrische opties zijn voor een netspanning van 230 volt met 50 hertz wisselstroom ontworpen en in de cassette ondergebracht. Bij radiografische bediening loopt de stroomvoorziening via een kabel en over een stekkerkoppeling. De nieuwe verlichting kan via een IO motor (868 megahertz) of RTS motor (433 megahertz) in het scherm en ook met slimme technologie worden bediend. Verder is ook bediening met een schakelaar mogelijk en is er een dimfunctie. “De nieuwe cassetteverlichting kan met de huidige verlichtingsopties worden gecombineerd, zodat er voor de MX-1 compact nog meer mogelijkheden zijn om het scherm te individualiseren”, besluit Gerling. 

Het cassettescherm MX-3 is voor markilux een succesmodel

Zonweringfabrikant markilux laat weten dat de in 2019 gelanceerde MX-3 met zijn ronde design en harmonieuze kleurkeuze goed wordt ontvangen door de consument. “Het model wordt tot nu toe zeer goed verkocht en is daarmee ook voor onze vakpartners een winstgevend product”, aldus directeur Verkoop en Marketing Klaus Wuchner. “De afmetingen, vormgeving, de kleurkeuze en stijlvolle verlichtingsopties zijn nauwkeurig op de klantbehoeftes afgestemd.” 

“Doorgaans heeft een model verscheidene maanden nodig om succes te hebben, maar dat was bij de MX-3 niet het geval”, vervolgt Wuchner. “Al na enkele weken waren de verkoopcijfers flink gestegen. Omdat het model ook door onze dealers positief werd onthaald, konden we veel voorbeeldschermen leveren. Dat heeft bijgedragen aan de snelle marktintroductie.” 

De MX-3 past met zijn ranke vorm, kleurige paneel en gebogen design bij de architectuur van deze tijd vindt Wuchner en hij constateert dat eindgebruikers enthousiast zijn over de combinatie van vorm, kleurkeuze en verlichtingsopties. “Verder waarderen ze dat het scherm gemakkelijk kan worden geïndividualiseerd en ook de aanbevolen ton-sur-ton arrangementen van paneel, cassette en zonweringdoek worden goed ontvangen.” 

markilux wil het aanbod daarom uitbreiden met kleuropties die tot op heden nog niet op deze manier op de markt beschikbaar zijn. Voor Wuchner is de MX-3 daarmee een geslaagd totaalpakket: “De consument kan zijn scherm passend bij zijn terras, huis en eigen inrichtingsstijl configureren en juist dat maakt een product vandaag de dag tot een succes.” 

Mobiel en energiezuinig: vrijstaande warmtestraler van markilux

Naast de infraroodwarmtestralers die aan de muur of direct onder de zonwering kunnen worden bevestigd, biedt markilux nu ook een mobiel vrijstaand model aan. Deze warmtestraler heeft een timerfunctie waarmee het apparaat automatisch in drie te selecteren fasen kan worden uitgeschakeld. 

De nieuwe vrijstaande warmtestraler heeft een vermogen van 1.400 watt. Een combinatie met een vaste infraroodstraler is mogelijk, waardoor de ruimte onder een terrasscherm nóg individueler kan worden verwarmd. 

De vrijstaande warmtestraler van markilux kan middels een timerfunctie automatisch worden uitgeschakeld.

Binnen een paar seconden warm door softstart

De vrijstaande infraroodwarmtestraler is uit aluminium, bijna een meter hoog en 35 cm breed en diep en passend bij de schermen verkrijgbaar in de zeven standaardbehuizingskleuren van markilux. De softstart-functie warmt de warmtestraler binnen enkele seconden op. De aanloopstroom is volgens markilux gering en de verwarming daardoor energiezuinig. “Naast de snelstart is een behaaglijke infraroodwarmte één van de voordelen”, aldus Michael Gerling. “Een ander voordeel is de aangename, niet-verblindende lichtkleur, gebaseerd op de No Glare verwarmingsbuistechnologie.” 

De vrijstaande verwarming moet op ten minste 70 centimeter van het te bestralen oppervlak staan en 30 centimeter van de muur, op een vlakke ondergrond. Als de verwarming kantelt, schakelt een positiesensor haar automatisch uit. 

Timer

Met een ingebouwde timerfunctie kan de warmtestraler na 30, 60 of 90 minuten automatisch worden uitgeschakeld. Daarvoor moet de timer via de aan-uitschakelaar worden geprogrammeerd. Afhankelijk van de gewenste verwarmingsduur klinken er bij het instellen één tot vier geluidssignalen als akoestische bevestiging. De infraroodwarmtestraler heeft beschermingsklasse IP 24 en wordt via een gewoon stopcontact op het elektriciteitsnet aangesloten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details