Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Meer ruimte met het lamellendak Artares 
Het lamellendak Artares is de ideale regen- en windbescherming voor grote horecaterrassen.

Meer ruimte met het lamellendak Artares 

‘Onze gasten zijn razend enthousiast!’

Playa is al meer dan twintig jaar dé locatie in Keulen om feesten te vieren en sportieve activiteiten te ondernemen. Exploitant Lars Meyer heeft hiervoor een zuivere beachvolleybalfaciliteit omgebouwd tot een faciliteit met permanent buitencafé. Hiervoor was een belastbare overkapping nodig, waarmee flexibel op de weersomstandigheden kon worden ingespeeld. In het voorjaar van 2019 is de keuze op het nieuwe lamellendak Artares van Weinor gevallen, dat bij Playa nu een oppervlak van maar liefst 160 m2 overdekt. 

Oorspronkelijk was het buitencafé beschermd door een tijdelijke overkapping, die afhankelijk van het seizoen en de weersomstandigheden verplaatst moest worden. Omdat dit tijdrovend en vrij onpraktisch was, moest deze overkapping worden vervangen door een vaste, maar flexibel bruikbare overkapping. Bescherming tegen zon en regen en een stijlvol uiterlijk waren de vereisten die aan de dakconstructie werden gesteld. “Wij hadden een overkapping nodig, die voldeed aan de hoogste vereisten”, vertelt exploitant Meyer. “Maar het was niet zo eenvoudig iets te vinden dat zowel functioneel was als er aantrekkelijk uitzag.” 

Door de lamellen van de Artares te openen, kan de warmte ontsnappen.

Prima klimaat door intelligente lamellen

Stefan Brüggeman, productmanager bij de expert op het gebied van zonwering, regen- en windbescherming Weinor, heeft het idee aangedragen voor een geschikt product voor Playa. “Het weer in Noordwest-Europa is natuurlijk heel wisselvallig. Het lamellendak Artares is daar het perfecte antwoord op! Door zijn robuuste constructie en de flexibele mogelijkheden combineert het regen- en zonbescherming geweldig met elkaar!” 

“Het was voor ons ook belangrijk dat de gasten het niet te warm zouden hebben onder de zonwering”, vult Lars Meyer aan. “Door de intelligente lamellentechniek biedt de Artares precies de juiste oplossing. Wanneer het te warm wordt, laten de lamellen zich een spleetbreedte openen, waardoor de warme lucht naar boven kan ontsnappen en de temperatuur onder het dak aangenaam blijft. Klimaatregeling op natuurlijke wijze dus!” 

Krijgen de gasten het daarentegen koud, dan verwarmen geïntegreerde warmtestralers, die met hun rechthoekige vormgeving perfect in het totaalbeeld passen, de ruimte onder het lamellendak. Door infraroodtechniek zorgen zij direct voor aangename warmte. Verticale zonweringen beschermen tegen verblinding door laagstaande zon en de wind. Ze kunnen, net als de lamellen en de terrasverwarming, met een afstandsbediening worden bediend. Bovendien houden ze de warmte ’s avonds langer vast op het terras. “Met de warmtestralers, maar ook met de verticale zonwering verlengen we het buitenseizoen en zijn we niet meer zo afhankelijk van het weer als voorheen”, vertelt Meyer. “Ook in de herfst en de winter maken onze gasten nog graag gebruik van de buitenbar onder het stijlvolle lamellendak!” 

Sfeervolle verlichting voor een veeleisend publiek

Lars Meyer is vooral erg gecharmeerd van de gekleurde ledverlichting vande Artares. “Wij waren van plan met indirecte verlichting te gaan werken”, vertelt hij, “maar toen het lamellendak er eenmaal stond en het licht aanging, was de verlichting zo mooi dat wij van het oude plan hebben afgezien!” 

Gekleurde ledstrips aan de liggers en de staanders van de overkapping dompelen het geheel met een ruim spectrum aan dimbare kleuren onder in een sfeervol licht. Ledstrips met warmwit licht aan de lamellen zorgen altijd voor de juiste verlichting onder de overkapping. Alles kan van afstand worden bediend met een handzender. “De bediening is eenvoudig”, besluit Meyer, “en het spel van licht en schaduw is echt geweldig!” Maar hij is nog blijer met de reacties van de bezoekers op het lamellendak Artares: “Onze gasten zijn razend enthousiast!” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details