Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
markilux: ‘Chic en stralend! Onze pergola style geeft een terras charme’
Met de pergola style breidt markilux zijn assortiment pergola’s opnieuw uit.

markilux: ‘Chic en stralend! Onze pergola style geeft een terras charme’

Pergolaschermen zijn erg gewild, constateert men bij markilux. Een belangrijke reden daarvoor is dat ze meestal een lichte uitstraling combineren met een stevige, windstabiele constructie die de uitstraling van een zonnescherm heeft, maar werkt als een beschermend dak. Er is daarom tegenwoordig een grote diversiteit aan pergolamodellen beschikbaar. markilux heeft maar meteen een hele productlijn ontwikkeld. Het nieuwste model daarvan is de pergola style. “Deze pergola belichaamt pure schoonheid en laat het terras schitteren met effectieve verlichtingstechnologie”, aldus Michael Gerling, directeur Productie en Techniek bij markilux.

De nieuwe pergola heeft een strak, kubistisch design dat uitstekend aansluit bij moderne bouwstijlen, maar ook mooi combineert met meer traditionele bouw.

“Bijna nonchalant leunt deze nieuwe pergola van markilux tegen de huismuur aan”, vervolgt Gerling. “De naam pergola style zegt het al. De zonwering heeft namelijk een buitengewoon subtiele constructie: van de stabiele staanders en de volledig hoekige cassette tot het compacte uitvalprofiel. Het model heeft een bijzonder strak design, waarbij in alle onderdelen de kubistische vorm wordt benadrukt. Het scherm ziet er bovendien uit als één geheel, omdat er vrijwel geen schroef te zien is!” 

De esthetische pergola style onderscheidt zich niet alleen door zijn slanke vorm, maar ook door de toegepaste verlichtingstechnologie.

Effectieve sfeerverlichting

“Het was ons doel om het pergolasysteem optisch naar een nog hoger niveau te tillen. Het design sierlijker vorm te geven en het door een sfeervol lichtdesign – vergelijkbaar met de het vorig jaar gepresenteerde MX-4 – te accentueren. Daarom kunnen er niet alleen in de zijdelingse geleiders en in de cassette via een app te bedienen LED-Lines worden geïntegreerd, maar ook in de staanders en de voetafdekkingen. Uplights zorgen hierbij voor een mooi lichtverloop. Met RGB-ledverlichting ontstaan er neutrale tot kleurrijke lichtscènes, waardoor de vorm van het scherm wordt geaccentueerd.” 

De pergola style onderscheidt zich onder andere door zijn verlichtingsmogelijkheden.

Solide en beproefde techniek

“Bij de ontwikkeling van de pergola style stond esthetiek hoog in het vaandel, en verder hebben we vooral voortgebouwd op de solide techniek van de al bestaande pergolaproducten”, gaat Gerling verder. “Zo is het model als enkel scherm al geschikt voor oppervlakken tot maximaal 30 vierkante meter. Bovendien kunnen er voor nog meer schaduw twee tot vijf schermen worden gecombineerd. Het systeem kan behalve met weersensoren, warmtestralers en de functie Volant-plus ten dele ook met verticale schermen worden uitgerust. Het scherm is in zeven standaardkleuren en daarnaast in speciale kleuren verkrijgbaar. Uit de doekcollectie van markilux kan bovendien een keuze worden gemaakt uit een grote variëteit aan dessins en technische weefsels. De pergola style wordt aangedreven met verschillende motorsystemen met doorgaans radiografische en deels slimme bediening.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details