Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
MARADONA in Mierlo

MARADONA in Mierlo

Waarom ook? Zonder Gardano met Maradona te willen vergelijken, is er wel iets van een parallel: klein van stuk, groots in daden! Dat is ook wat Gardano nastreeft. Niet in het voetbal, wel als het om lamellendaken en aanverwante producten gaat.

Het leveringsprogramma van Gardano bestaat uit exclusieve lamellendaken, lamellenpanelen, glazen schuifwanden, veranda’s, poorten, schuttingen en screens om de zijdes van overkappingen af te sluiten. Het specialisme zijn lamellendaken met draaibare lamellen. 

Voor de lamellendaken heeft Gardano twee lijnen, te weten Easy Line en Lux Line. Easy Line wordt kant-en-klaar geleverd, als een aanbouw- of inbouwdak, in de standaard maten 3, 4, 5 en 6 m breed en 3 of 3,5 m diep. De kleur is antraciet (RAL 7016) of wit (RAL 9010). De lamellen zijn altijd wit. “Voor de meeste woonsituaties is dat voldoende”, aldus Maico Keeris. De lamellen zijn maximaal 100° draaibaar. Als het dak gesloten is, liggen de lamellen van de Easy Line op de goot. Onder normale omstandigheden is het dak waterdicht. 

De Lux Line is een maatwerkdak. De lamellen ervan zijn 135° draaibaar. Het is een typische zonweringoplossing en net als de Easy Line onder normale omstandigheden waterdicht. Deze daken kunnen met tal van accessoires worden aangekleed tot luxe terrasoplossingen. “Onze Lux Line daken worden vaak in architectonische projecten opgenomen en dan rondom afgewerkt in een stijl die past bij het huis of gebouw waarbij ze worden gerealiseerd”, vertelt Maico Keeris. “Ze zijn daar op gebouwd en sterk genoeg om de eventuele extra last van een architectonische ombouw of aanpassing te kunnen dragen.” 

Door het U-profielkunnen begin- en eindlamel van een lamellendak schuiven en kunnen maatafwijkingen worden opgevangen.

“In feite draaien wij het bouwproces om”, gaat Maico Keeris verder. “Normaal wordt meestal eerst door een aannemer een structuur gebouwd, waar vervolgens een lamellendak in wordt gemonteerd. Onze daken zijn zo goed dat eerst het dak kan worden geplaats, waarna er een koof omheen wordt gebouwd. Gemakkelijker en goedkoper! Het is een specifieke manier van werken, waarmee Gardano zich van zijn concullega’s onderscheidt.” 

De Lux Line daken van Gardano hebben volgens Maico Keeris een aantal bijzondere eigenschappen, waardoor ze zich onderscheiden in de markt. Een daarvan is dat in het werk nog aanpassingen kunnen worden gedaan, zowel in de diepte door de lengte van de lamellen aan te passen, als in de breedte. Dat laatste gebeurt door een U-profiel, waarin de begin- en eindlamel wordt gevat. Omdat de twee lamellen in het U-profiel kunnen schuiven, kunnen centimeters maatafwijking worden opgevangen en zelfs het schuin weglopen van het dak als bijvoorbeeld een muur waar het tegenaan wordt gezet niet haaks is. “Een uniek aspect”, aldus Keeris. 

Verder heeft Gardano een serie producten die zijn bedoeld om een dak verder af te werken en aan te passen aan de wensen van de eindklant. Daaronder lamellenpanelen, glazen schuifwanden en screens om de zijdes van een overkapping af te sluiten, led-verlichting, een windsensor enzovoorts. De lamellendaken kunnen ook worden gekoppeld aan domoticasystemen. 

Nieuwe bedrijfsstructuur

Om het voor dealers en eindklanten overzichtelijker te maken, heeft Gardano per 1 januari een wijziging in de bedrijfsstructuur doorgevoerd. Alle groothandelsactiviteiten worden voortaan door Gardenworld BV uitgevoerd. Daar bestellen de dealers de Easy Line daken en de Lux Line maatwerkdaken, plus alle extra’s, van glazen wanden en screens om de zijdes af te sluiten tot led-verlichting. 

Onder de bedrijfsnaam Gardano worden in eigen beheer de bijzondere maatwerkprojecten uitgevoerd, waarvoor speciale expertise nodig is die sommige dealers zelf niet in huis hebben. “Dan bedoel ik het pure specialistenwerk: daken met afwijkende vormen en/of voor speciale situaties, architectonisch inpassingen enzovoorts”, verduidelijkt Maico Keeris. “Als een dealer een dergelijk project aan de hand heeft en er wel betrokken bij wil blijven, kan dat overigens ook. Dan voeren we het is samenwerking met de dealer uit en ondersteunen hem bij de realisering. Met onze Lux Line daken kunnen we in principe alle denkbare projecten aan.” 

Dat Gardano ook zelf projecten realiseert, ziet Maico Keeris als een groot voordeel. “Daardoor houden we voeling met de markt, maar zeker ook met ons product. Door zelf te monteren, worden we voortdurend met alle aspecten ervan geconfronteerd, waardoor we dicht op de bal zitten en precies weten hoe we ons product nog verder kunnen verbeteren. Bovendien doen we inspiratie op om nieuwe producten te ontwikkelen.” Of er al iets nieuws staat aan te komen, wil Maico Keeris nog niet zeggen. “We zijn constant bezig om nieuwe producten te ontwikkelen u en te bedenken. Dat is iets waar ikzelf nadrukkelijk druk mee ben. Maar ik zeg er niets over, want we komen pas met iets nieuws naar buiten als het helemaal klaar en productierijp is.” 

Montagegemak

Een groot voordeel van de lamellendaken van Gardano is volgens Maico Keeris dat ze montagevriendelijk zijn en snel kunnen worden gebouwd. “Een Easy Line lamellendak kan door twee monteurs gemakkelijk binnen een dag worden geplaatst. Dat betekent tijdswinst ten opzicht van de daken van andere fabrikanten en dus lagere kosten en hogere marges. Hetzelfde geldt overigens voor een Lux Line dak, maar omdat zo’n dak in de regel complexer is, kan de tijdswinst minder eenduidig worden vastgesteld.” 

Lux Line daken worden vaak in architectonische projecten opgenomen en rondom afgewerkt in een stijl die past bij het huis of gebouw waarbij ze worden gerealiseerd.

Gardano bewijst dat je niet groot hoeft te zijn om toch grote prestaties te leveren. Met een team van twaalf medewerkers timmert het bedrijf immers nadrukkelijk aan de weg. “We verwachten in 2021 sterk door te groeien”, zegt Maico Keeris. “De markt verschuift steeds meer richting lamellenoverkappingen die als grote voordeel hebben dat de warmte weg kan. Daar kunnen wij natuurlijk ons voordeel mee doen. De focus ligt daarbij op de Easy Line omdat die gemakkelijk en snel te bouwen is en een hoge kwaliteit koppelt aan een aantrekkelijke prijs. Om onze ambities waar te maken, zijn wij nog voortdurend op zoek naar nieuwe dealers die onze producten in hun assortiment willen opnemen. We staan altijd open voor een goed gesprek!”

“De overkappingen van Gardano zijn een eerlijk, rechttoe rechtaan product, kwalitatief hoogwaardig, dat het altijd doet. Wat wil de dealer nog meer? Wat wil de eindklant nog meer?”, besluit Maico Keeris.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details