Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Luxaflex®: ‘Rolluiken spelen met warmte en koude’
Luxaflex® solar rolluiken.

Luxaflex®: ‘Rolluiken spelen met warmte en koude’

“De functionaliteit van rolluiken op tal van gebieden, is alom bekend”, zegt Silvia Jagtenberg van Luxaflex® Nederland. “Door het grote belang van duurzaam bouwen en wonen en de noodzaak om energie te sparen – niet in de laatste plaats om ook de portemonnee te sparen – zijn ze volop in beeld. Rolluiken scoren in het algemeen heel goed op het gebied van isolatie.” 

Mits van goede kwaliteit en vakkundig gemonteerd, houden rolluiken op koude dagen de warmte binnen en zorgen ze er op warme – tegenwoordig steeds vaker hete dagen – voor dat de warmte buiten blijft. Daardoor kan in de warme seizoenen substantieel worden bespaard op koelkosten – airconditioning – en kunnen in de koude seizoenen de stookkosten worden verlaagd. De energiebesparing die zo wordt gerealiseerd draagt natuurlijk ook bij aan duurzaamheid. 

Rolluiken kunnen ook helpen om ongewenste geluiden van buitenaf te blokkeren. Bovendien beschermen ze tegen lichthinder – bijvoorbeeld fel zonlicht of lichthinder door verkeer – om een rustigere en dus aangenamere leefomgeving te creëren. Dat is bijzonder welkom voor mensen die bijvoorbeeld nachtdiensten draaien, langs een drukke weg woont of gewoon heel erg gesteld zijn op hun privacy. 

Verder bieden rolluiken extra veiligheid omdat ze fungeren als een fysieke barrière tegen inbraakpogingen. Ze verhogen de veiligheid van een woning door potentiële indringers af te schrikken en het moeilijker te maken om door ramen en deuren binnen te dringen. 

Solar rolluiken

Rolluiken op zonne-energie zijn de nieuwe trend, zo constateren zo ook bij Luxaflex®. Ze kunnen vrijwel overal worden geplaatst omdat er geen aparte stroomvoorziening of bedrading naar binnen voor nodig is. Daardoor kunnen solar rolluiken ook worden toegepast op plekken waar kabels leggen lastig is, zoals tuinhuisjes. Een ander voordeel is dat montage kan plaatsvinden, zonder dat de monteurs binnen hoeven te zijn en zonder dat de gebruikers thuis hoeven te zijn. 

“Luxaflex® heeft het LO 38 Solar Rolluik in het assortiment”, besluit Silvia Jagtenberg. “Het heeft een zonnepaneel op de kap van het rolluik. Daarmee wordt de opgeladen die zorgt voor de energie die nodig is om het rolluik elektrisch naar beneden en weer naar boven te bewegen. Het LO38 Solar Rolluik wordt geleverd met een Oximo io DC-motor, waarbij steeds duidelijk te zien is hoe vol de accu is.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details