Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Lewens: ‘Onze schermen komen tegemoet aan elke vraag vanuit de markt’
De Toscana Grande met Vario Volant.

Lewens: ‘Onze schermen komen tegemoet aan elke vraag vanuit de markt’

Lewens Markisen uit Ludwigslust ontwikkelt en produceert hoogwaardige zonweringen en terrasoverkappingen, van eenvoudig tot complex en voor tal van toepassingen. Bij het ontwerpen en ontwikkelen van zijn producten probeert Lewens zo goed mogelijk in te spelen op de wensen van de eindgebruikers, maar ook van de dealers die met de producten werken.

Detailbeeld van de bevestiging van een Micro 150 uitvalscherm.

In de productgroep knikarmschermen zijn de producten/productseries Economy, Family, Trentino en Toscana het resultaat van deze dadendrang. Lewens heeft in totaal negen (cassette)schermen in het assortiment. “Alle schermen hebben een typische, eigen uitstraling en design en een maximale functionaliteit, waarmee ze tegemoetkomen aan welhaast elke vraag vanuit de markt”, aldus manager Benelux Marc Smeets van Lewens.

Voor het seizoen 2022 heeft Lewens geen nieuw scherm aan het assortiment toegevoegd. “We houden het bij de negen schermen die we nu hebben”, laat Smeets weten. “Overigens kunnen de Family Classic, de Trentino met de hoekige voorlijst en de Toscana Grande optioneel van onze Vario Volant worden voorzien, wat nog weer extra mogelijkheden biedt.”

Helemaal uitgeklapt is de Micro 150 bijna een verticale zonwering om een laagstaande zon en/of nieuwsgierige blikken te weren.

Een overzicht van de knikarmschermen van Lewens:

  • Economy – knikarmscherm met draagbuis – in twee types
  • Family Classic – knikarmscherm met draagbuis – in drie types
  • Family Design – knikarmscherm met draagbuis – in drie types
  • Family Compact – in twee types
  • Trentino Mini – cassettescherm
  • Trentino – cassettescherm – in twee types
  • Toscana Mini – cassettescherm
  • Toscana– cassettescherm
  • Toscana Grande – cassettescherm

Uitvalschermen

Uitvalschermen zijn een ietwat ondergewaardeerde vorm van zonwering. Voor terrassen gaat de voorkeur meestal uit naar knikarmschermen of eventueel naar pergolasystemen of andersoortige overkappingen, voor overige zonweringtoepassingen staan screens het meest in de spotlights. Maar uitvalschermen zijn wel degelijk functioneel, niet in de laatste plaats omdat ze het raam minder afsluiten en daardoor een minder opgesloten gevoel veroorzaken.

Lewens heeft het uitvalscherm Micro 100 in het assortiment. Dit scherm is in twee types verkrijgbaar, een met een doekhelling van maximaal 90° en een met een doekhelling van maximaal 135°. Interessant is de Micro 150, een nicheproduct. Het is een uitvalscherm op staanders dat special is bedoeld voor balkons van woningen, waar niet mag of kan worden geboord om een zonwering aan te brengen. De staanders waaraan het scherm is bevestigd, worden tussen de vloer en het dek van het balkon geklemd. De doekhelling is maximaal 135°.

De Trentino is leverbaar met rechthoekige en ronde voorlijst.

Lewens houdt van winnen

Lewens schrijft zijn producten regelmatig in voor internationale (design)competities. Zo ook het cassettescherm Toscana dat in al 2004 is ontwikkeld en nog steeds een prominente plaats inneemt in het aanbod van Lewens. Dit scherm heeft meteen na zijn lancering de prestigieuze European Aluminium Design Award for Consumer Products in de wacht gesleept.

De Toscane is overigens ontwikkeld door Fabrique Public & Industrial Design uit Delft. Het is de eigenzinnigheid en de bijzondere visie van oprichter en huidig directeur Götz Lewens van Lewens Markisen die tot deze bijzondere Duits-Nederlandse samenwerking heeft geleid. Zoals in alle Duits-Nederlandse confrontaties gaat het ook in dit geval vaak hard tegen hard. Echter steeds met als conclusie: eind goed, al goed, want het resultaat zijn steevast producten die aanspreken in de markt.

Lewens heeft recent een aantal prijzen gewonnen met producten die eveneens in Delft zijn ontworpen. Daaronder evenwel geen knikarm- of uitvalschermen. Die prijzen zullen bij gelegenheid aan de lezers van Z&R worden gepresenteerd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details