Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Kleren maken de man, doeken maken de zonwering
(Collectie Helioscreen)

Kleren maken de man, doeken maken de zonwering

Kleren maken de man en doeken maken de zonwering. Het meest zichtbare deel ervan is immers normaalgesproken het doek, Frames zijn slank en smal, het doek is groot en vol in het zicht! Niet vreemd dus dat het doek in grote mate de uitstraling van een zonwering bepaalt, ongeacht of het een zonnescherm, markies, pergola of screen betreft. 

Wat dit thema laat zien, is dat de keuze heel breed is. Tibelly presenteert zijn acryldoekcollectie die het eenjarige jubileum viert. De keuzemogelijkheden zijn doelbewust beperkt gehouden, met als resultaat een compacte collectie doeken, die toch aan vrijwel alle klantwensen voldoet. 

TenCate – van oudsher een grote naam in de wereld van textiel – presenteert zich in dit thema niet één, maar twee keer. In de eerste plaats met de TenCate Freedom Collections, die al eerder in de kolommen van Z&R is verschenen, en daarnaast met de nieuwe The Essential Collections. De eerste kenmerkt zich door iconische prints, de tweede door effen doeken. 

De Gibus doekcollectie 2023, eerder dit jaar gepresenteerd, omvat stoffen met nieuwe texturen, in trendy kleuren en met nuttige eigenschappen. Ze zijn gemaakt met gerecycled materiaal. Duurzaamheid wordt immers een steeds belangrijker thema. Dat blijkt ook uit bijdrage van Nederlux aan dit thema, waarin aandacht wordt gevraagd voor de doeken van Sattler SUN-TEX, Dickson en swela die PFAS-vrij worden om te voldoen aan nieuwe normen die komen gaan. 

En dan zijn er nog de screendoeken, want ook die bepalen het aanzien van een zonwering, én van een gebouw. Zie de casestudy uit Zwitserland met zipscreens met Soltis Veozip van Serge Ferrari. Helioscreen ten slotte, vraagt aandacht voor zijn Dynamic Stability WeavingTM, maar heeft ook aandacht voor de esthetische aspecten van screens, want ze maken zelfs kunstprojecten op screendoek. Doeken maken de zonwering! 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details