Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Innovatief in natuurlijke koeling​
Harol Coolscreen past met zijn strakke design uitstekend bij moderne architectuurstijlen.

Innovatief in natuurlijke koeling​

Harol promoot de nieuwe Coolscreen-collectie

Een woning met veel licht staat bij veel mensen stipt op één als grootste woonwens. Dat is niet zo gek, want natuurlijk daglicht zorgt voor een fijne sfeer, geeft een energiek gevoel én heeft een positief effect op het welzijn. Maar veel licht veroorzaakt ook warmte in huis en dat is niet comfortabel. Harol presenteert zijn nieuwe Coolscreen-collectie dan als dé oplossing. “Met hun energie-efficiënte en minimalistische ontwerpen brengen deze screens verkoeling en bescherming tegen hitte en dragen zo bij aan een hoger wooncomfort”, aldus Harol-CEO Annick Draelants.

Nieuwe collectie met bijzondere eigenschappen

De nieuwste Harol Coolscreen-collectie bestaat uit vijf verschillende typen. Iedere Coolscreen heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Zo is er een klassieke zipscreen met compacte ronde of vierkante voorzetkast, een uitvoering met dimbare ledverlichting en een Coolscreen die volledig werkt op zonne-energie. 

Harol heeft de Coolscreen-collectie ontworpen om elk gebouw of elke woning maximaal en op een verantwoorde manier te koelen. Dat dit niet onopgemerkt is gebleven, blijkt uit het feit dat de volledige Coolscreen-collectie in 2023 een Red Dot Award in de categorie Product Design heeft gewonnen. Trots vertelt Annick Draelants dat de jury lovend was over de combinatie van duurzaam design, slimme functionaliteiten én sterke technologie. Bovendien is de Coolscreen 8 Solar, de screen op zonne-energie, bekroond met twee Archiproducts Awards voor Product Design en voor Sustainability. “Dit laat zien dat de Coolscreen 8 Solar een toonbeeld is van minimalistisch ecodesign”, aldus Draelants. 

Innovatief in natuurlijke koeling

De nieuwe Coolscreens vormen een natuurlijke buffer tegen oververhitting in de zomermaanden en bieden extra isolatie in de winter. Hierdoor zorgt de Coolscreen voor minder energieverbruik en meer wooncomfort. “We zijn enorm verguld met de Red Dot Award en onze beide Archiproducts Awards voor onze Coolscreens”, zegt Annick Draelants. “Als innovatieve speler in natuurlijke koeling reiken we graag duurzame oplossingen aan. De Coolscreen-collectie staat voor een nieuwe generatie screens, waarbij we niet alleen op een energie-efficiënte manier de zon weren, maar ook vanaf het beginontwerp inzetten op duurzaam design. Deze awards zijn een mooie bekroning voor onze inspanningen op het vlak van innovatie, design én duurzaamheid.”

Installatiegemak

Nieuwbouw of renovatie? De Coolscreens worden aan de buitenkant van het raam gemonteerd en zijn hierdoor eenvoudig te installeren, zonder grote kap- of breekwerken. Daarmee zijn ze bij uitstek geschikt voor woningen en appartementen, maar ook voor woonzorgcentra en horecatoepassingen. Bovendien heeft Harol de Coolscreen-collectie ontworpen met een minimum aan onderdelen voor een groot installatiegemak. De montage is volledig ‘klikbaar’, doordat de onderdelen niet verlijmd zijn. Hierdoor kunnen alle onderdelen aan het einde van de levenscyclus eenvoudig uit elkaar worden gehaald, opnieuw ingezet in de circulaire economie en bijdragen aan een duurzame samenleving. 

“Coolscreens hebben een minimale doekslijtage en een geruisloze werking dankzij de geoptimaliseerde X-Glide Technology van Harol”, vult Annick Draelants aan. “Bovendien worden de screens met inzet van 100% groene energie geproduceerd, dankzij de Harol windturbine die ons hele bedrijventerrein en alle productiefaciliteiten van groene stroom voorziet!” 

Eén collectie, talloze mogelijkheden

Ook het innovatieve en duurzame design van de Harol Coolscreen-collectie valt op, meent Annick Draelants. “De screens hebben extra smalle geleiders, een onzichtbare lasnaad en de onderlat verdwijnt volledig in de kast. Het schroefloze ontwerp zorgt voor een strakke uitstraling. Voor elke woning en elke bouwstijl is er binnen de nieuwe collectie een geschikte Coolscreen.” De screens worden volledig op maat gemaakt en kunnen hierdoor in elke gevel worden geïntegreerd. Het type, de kleur en alle opties kunnen door de eindgebruiker zelf worden bepaald. Zo is er één collectie met een heel veel verschillende mogelijkheden. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details