Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Husol: ‘Nieuwe serie serre- en terraszonwering ideaal voor grote overkappingen’
Om het schaduwoppervlak te vergroten, biedt de PERGO-LINE de mogelijkheid van een dakoverstek voorbij de staanders van maximaal 1,2 meter.

Husol: ‘Nieuwe serie serre- en terraszonwering ideaal voor grote overkappingen’

“Terrassen doen steeds vaker dienst als extra woonruimte. Zeker met een terraszonwering kun je ook midden in de zomer genieten van een behaaglijke atmosfeer”, constateert mede-eigenaar Peter van der Kamp van zonweringproducent Husol uit Genemuiden. Wat dat betreft, heeft Husol – partner van het Oostenrijkse Wo&Wo Sunlight Design – zonweringdealers het een en ander te bieden. “Dankzij de maximale uitval van 7 m en een productbreedte van maximaal 6 m is onze nieuwe serie serre- en terraszonwering bij uitstek geschikt voor grote terrassen”, meent Van der Kamp. 

De montage van de PERGO-LINE gebeurt met twee staanders die met een voetplaat op de grond zijn verankerd.

Voorheen was PBS de Nederlandse partner van Wo&Wo Sunlight Design. Na het faillissement van PBS is het Oostenrijkse zonweringproducent op zoek gegaan naar een nieuwe Nederlandse partner. Die is gevonden in Husol. “Voor de zonweringspecialisten in Nederland is het goed om te weten dat er weer producten van Wo&Wo verkrijgbaar zijn”, zegt Peter van der Kamp. Daarmee doelt hij vooral op de nieuwe serie serre- en terraszonwering, die de types XLINE, PERGO-LINE en XLIGHT omvat. 

Tegendruksysteem voor constante doekspanning

Zowel bij de PERGO-LINE als de XLINE zijn uitzonderlijke afmetingen tot 7 m uitval en een productbreedte van maximaal 6 m mogelijk. “Om bij deze afmetingen voor een constante doekspanning te zorgen, bevindt zich in de constructie een speciaal tegendruksysteem, opgebouwd door bladveren in de bovenbuis. Hierdoor staat het doek in alle posities even strak”, verduidelijkt Van der Kamp. “Het tegendruksysteem werkt in combinatie met een ziprail-systeem, een innovatieve en stabiele geleidingsverbinding middels een rits tussen stof en geleider. Deze zipgeleiders met dempingsveren voorkomen beschadigingen door windstoten en het doek is daardoor ook beter bestand tegen weersinvloeden.” 

De zipgeleiders met speciaal ontwikkelde dempingsveren zorgen voor een constante doekspanning en voorkomen beschadigingen door windstoten.

Dakoverstek

Het bijzondere van de pergolazonwering PERGO-LINE is vooral dat ze schaduw op grote terrasoppervlakten brengt, zonder dat daarvoor een onderliggende draagconstructie nodig is. “De montage gebeurt met twee verstelbare muursteunen voor de cassette en twee staanders die met een voetplaat op de grond zijn verankerd”, legt Van der Kamp uit. “Een veelvoorkomend probleem bij terraszonwering is dat bij laagstaande zon het terras te weinig schaduw krijgt. Ook hiervoor is een inventieve oplossing bedacht: de PERGO-LINE komt hieraan tegemoet door de mogelijkheid van een dakoverstek voorbij de staanders van maximaal 1,2 m. Hierdoor kan het schaduw­oppervlak aanzienlijk worden vergroot.”

Montage doek onder glas

Ook de XLIGHT is geschikt om grote overkappingen en andere ruimten in de schaduw te zetten. Van der Kamp: “Dit zonweringproduct is speciaal gemaakt voor montage van het doek onder het glas. Hierdoor is het doek tegen weersinvloeden beschermd. Bovendien zijn toepassingen van zonwering onder het glas een moderne toevoeging op de glasarchitectuur. De constructie van het glas speelt hierbij overigens geen rol.” 

De XLIGHT is speciaal gemaakt voor montage van het doek onder het glas.

Een extra bijzonderheid van de XLINE serrezonwering, het derde type uit de nieuwe serie, is dat deze ook verticaal kan worden gemonteerd. “Het voordeel hiervan is dat door de toegepaste techniek van doekspanning ook grote raamoppervlakten adequaat kunnen worden afgeschermd. En indien gewenst kan de XLINE ook zo worden gemonteerd dat het doek van onderen naar boven beweegt”, besluit Van der Kamp. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details