Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Harol: ‘Nieuwe vouwdaken met een minimalistisch design en een hoog afwerkingsniveau’
Bovenaanzicht van de Harol Phoenix.

Harol: ‘Nieuwe vouwdaken met een minimalistisch design en een hoog afwerkingsniveau’

Door de warmere zomers is er steeds meer vraag naar schaduw en verkoeling op het terras of in de tuin. Als specialist in zonwering en natuurlijke verkoeling speelt Harol met zijn nieuwste vouwdaken Phoenix Air en Phoenix Free op die behoefte in. 

De eerste functie van de nieuwe vouwdaken is uiteraard om de zon te weren zodat de eindgebruiker maximaal kan genieten van verkoeling en daarnaast beschermd wordt tegen schadelijke uv-stralen. Maar Harol gaat verder. “Slimme opties kunnen qua beleving en comfort meerwaarde bieden aan het terras”, zegt CEO Annick Draelants van Harol. Zo kunnen de Phoenix Free en de Phoenix Air worden uitgerust met de strakke en sfeervolle Step Light ledverlichting.” De eindklant kan daarbij kiezen tussen monodirectioneel – naar beneden schijnend – of bidirectioneel – naar onder én naar boven schijnend – licht. De Step Light verspreid warmwit licht met een lichttemperatuur van 3000 K, is dimbaar en heeft een maximale lichtemissie van 250 lumen. Het is daarnaast mogelijke om ledverlichting in de baleinen van het vouwdoek te integreren. Daarvoor kan worden gekozen tussen wit of RGB licht. 

De overkapping open en dicht.

Behalve verlichting kan ook verwarming in de Phoenix terrasdaken worden geïntegreerd. Verder zorgen extra opties, zoals stopcontacten, eventueel met een usb-aansluiting, voor een groter gebruikscomfort, zowel voor particuliere gebruikers, als voor gasten als de Phoenix wordt gebruikt in een horecaomgeving. 

Laag energieverbruik

De Phoenix-vouwdaken van Harol kunnen met één druk op de knop worden bediend. De io-motor zorgt voor een welhaast geruisloze bediening en kan optioneel worden aangestuurd door zon-, regen-, temperatuur- en windsensoren. Het energieverbruik voor het bedienen van het vouwdak, de verwarming en de verlichting is bovendien zeer laag en alle materialen waaruit de Phoenix Free en de Phoenix Air zijn vervaardigd, zijn voor 99% recyclebaar. 

Phoenix Air stopcontact.

Hoogwaardige afwerking

“De nieuwe vouwdaken vallen op door het elegante, minimalistische design met hoogwaardige afwerking”, benadrukt Annick Draelants. “Ze hebben gebogen doekprofielen met een zijdelingse afwatering en standaard een 100% waterdicht, regenwerend pvc doek. De eindgebruiker kan kiezen uit verduisterend of lichtdoorlatend doek, acht standaard kleuren en optioneel zelfs uit alle RAL-keuren. Bovendien is het doek behandeld tegen schimmelvorming.” 

De Phoenix terrasoverkappingen kunnen worden uitgerust met Step Light led-verlichting.

Installatiegemak

De nieuwe vouwdaken passen volgens de CEO perfect in de Harol-visie van innovatieve en duurzame oplossingen die het zonlicht maximaal controleren. Dankzij hun grote afmetingen van 5,5 x 6 en 5,5 x 7 m zijn ze bovendien ook heel geschikt voor professionele toepassingen, zoals in de horeca. “Maar we kijken verder dan puur het functionele en richten we ons altijd heel erg op comfort en – om onze dealers tegemoet te komen – op installatiegemak.”

Phoenix Air terrasoverkapping.

“De Phoenix Free en Phoenix Air kunnen gemakkelijk worden geïnstalleerd, zowel aangebouwd aan een woning als vrijstaand. We bereiken dat onder andere door bouwers, monteurs en architecten bij de ontwikkeling van onze producten te betrekken. We komen daardoor ook tot een steeds mooier design en nog meer comfort, veiligheid en duurzaamheid, én dus tot installatiegemak. Onderdelen worden bijvoorbeeld al in de fabriek tot macrosamenstellingen voorgeassembleerd. Het technische gedeelte van de daken, zoals transformatoren, regelunits, ontvangers en bedradingsdozen, is goed bereikbaar. Het mag duidelijk zijn dat dit ook bijdraagt aan een eenvoudige en snelle installatie!”, besluit Annick Draelants. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details