Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Haal de lente in huis met een verfrissende home make-over

Haal de lente in huis met een verfrissende home make-over

Aankomend weekend is het weer zover: de wintertijd maakt plaats voor de zomertijd. De klok gaat een uurtje vooruit en dit betekent dat we weer langer kunnen genieten van het daglicht! Tijd om uit je wintercocon te komen en het voorjaar in huis te halen. Je wintergarderobe mag weer lekker naar zolder om plaats te maken voor je lente- en zomeroutfits, en de ramen en deuren kunnen weer open. Maar vergeet vooral niet dat de lente ook het ideale moment is om je huis aan te pakken. Ga aan de slag met die verbouwingsplannen waar je al de hele winter op hebt zitten broeden. Of je nu je huis duurzamer wilt maken, meer ruimte wilt creëren voor nog meer woonplezier of de verkoopwaarde wilt verhogen, de lente is het aangewezen moment voor een home make-over. Check daarbij de laatste interieurtrends, en vergeet niet dat licht en frisse lucht cruciaal zijn, wat je ook doet.

Interieurtrends 2019
Een verbouwing is het moment om je styling onder de loep te noemen. Hoe geef je je interieur een look anno nu? Dit zijn de laatste interieurtrends:

  • Ronde vormen zijn niet meer weg te denken uit de interieurwereld
  • Natuurlijke materialen geven je huis een rustige uitstraling
  • Gebruik goud-accenten in je interieur
  • Veel planten in huis is helemaal je-van-het anno 2019
  • Kies voor een opvallende print op een van je muren
  • Fluwelen bekleding geven je huis een luxe uitstraling

“Woningverbetering is financieel gezien vaak een verstandige keuze, want het kost doorgaans minder dan verhuizen,” zegt Marthijn Reekers, architect daglicht en binnenklimaat bij VELUX Nederland. “We zien de afgelopen paar jaar een enorme stijging in woningrenovaties, eerst door de crisis en nu door de krapte op de woningmarkt. De wens voor meer ruimte en comfort in huis is vaak een belangrijke reden om te gaan verbouwen. Of je nou kiest voor meer ruimte in de woonkamer of voor het creëren van een extra kamer, voldoende daglicht en frisse lucht zijn altijd essentieel. Met kleine aanpassingen kun je juist die aspecten een rol geven in je verbouwingsplannen. Je zult zien dat je de ruimte dan heel anders beleeft en er op nieuwe manieren gebruik van gaat maken.”

Interieurtrends 2019

Wanneer is het een goed moment om te verbouwen? Als je gezinsuitbreiding krijgt…

Een zolderverbouwing
Naar boven uitbreiden is een uitstekende manier om ruimte winnen. Zolderverbouwingen worden steeds populairder bij mensen die een of twee extra kamers willen creëren, en het is relatief goedkoper dan een groter huis zoeken. Wil je de zolderverdieping maximaal benutten, laat dan zoveel mogelijk licht toe via het dak. En schilder de wanden en plafonds in lichte kleuren, zodat de ruimtes ook optisch groter en lichter worden. Dakramen zijn ideaal om lekker veel daglicht binnen te laten en de ruimte te ventileren en je kunt er tot op zekere hoogte de temperatuur mee regelen. En wil je nog meer ruimte creëren? Kies dan voor een VELUX dakkapel serre.

Als je meer mensen wilt ontvangen…

Een uitbouw
Als je overweegt de keuken uit te bouwen, denk dan goed na wat je met de ruimte wilt en hoe je er maximaal van kunt profiteren. Veel mensen willen extra kook- of eetruimte creëren, waarmee een echte ontmoetingsplek ontstaat. Je kunt er gezellig zitten terwijl er gekookt wordt en ook voor en na het eten gaat iedereen er graag zitten. Als je een lichtkoepel boven de keukentafel plaatst, geef je de ruimte nog een extra boost en kunnen de kinderen er ook prima hun huiswerk maken. En de mogelijkheid om via de lichtkoepel frisse lucht toe te laten en kookgeurtjes te laten verdwijnen is een prettig extraatje. Schuifdeuren naar de tuin om binnen en buiten te verbinden is ook een aantrekkelijke optie.

Als je de bestaande ruimte wilt optimaliseren…

Een kamerverbouwing
Wil je een specifieke ruimte in je huis aanpassen, houd in je ontwerp dan rekening met licht. Kijk hoe de kamer op de zon ligt en kies je zithoek waar je het beste daglicht hebt. Gebruik ook hier lichte kleuren om donkere delen op te helderen en zet lampen of spots op schaduwplekken. Een extra raam creëren is ook een geweldige kans, als de ruimte dat toelaat. En als een lichtkoepel niet mogelijk is, dan kan een lichtstraat een geweldig alternatief zijn.

Wil je inspiratie opdoen over het effect van daglicht in huis? Kijk dan op www.velux.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details