Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Gibus: ‘De nieuwe minimalistische en slimme, bioklimatische pergola Movie’
De pergola Movie met gesloten dak en verlichting in de lamellen en liggers.

Gibus: ‘De nieuwe minimalistische en slimme, bioklimatische pergola Movie’

“Dankzij zijn delicate elegantie, het resultaat van een perfecte balans tussen slanke volumes en puur design, is de Movie de ideale oplossing om kleine buitenruimtes om te toveren in betoverende ruimtes van welzijn”, meent Managing Director Martijn Westenbrink van Gibus Nederland en België. “Een bonus is het uitzonderlijke comfort dat wordt geboden door de mogelijkheid om deze pergola met behulp van een eenvoudige app van afstand te bedienen.” 

Albert Hadley, de legendarische Amerikaanse binnenhuisarchitect, zei altijd dat binnenhuisarchitectuur “het creëren van een levenskwaliteit, een schoonheid die de ziel voedt” is. “We lenen graag zijn woorden om de essentie van de bioklimatische pergola Movie te beschrijven, ook al hebben we het hier niet over interieurs maar over de buitenruimte”, zegt Westenbrink. “Wij profileren ons als een van de toonaangevende spelers in de sector van high-end outdoor design in Europa en presenteren de Movie als een ideale oplossing voor eindgebruikers die kleine buitenruimtes, zoals terrassen of kleine tuinen willen transformeren in ruimtes van duurzaam welzijn, om te genieten van de zon, het uitzicht of de schoonheid van de natuur.” 

“Deze nieuwe toevoeging aan ons assortiment bioklimatische per­gola’s is door ons ontworpen met aandacht voor lichtheid en elegantie als een herdefiniëring van het buitenleven”, gaat Westenbrink verder. “Het resultaat is een lijnenspel dat wordt gekenmerkt door pure lijnen die een designtaal communiceert die expressief en minimalistisch is. De Movie kenmerkt zich door zijn slanke volumes, momenteel de meest minimale in het assortiment bioklimatische pergola’s van Gibus. De Movie heeft slanke staanders van 11 x 11 cm staanderprofiel en een compacte goot van 15 cm hoogte. Het zijn kenmerken die deze pergola een aangename, luchtigheid geven, waarmee zelfs kleine buitenruimtes kunnen worden aangekleed zonder ze te overweldigen!” 

De Movie met geroteerde lamellen, wat zorgt voor een speels patroon van licht en schaduw.

“De nieuwe Gibus bioklimatische pergola combineert een strak, eigentijds ontwerp met waardevolle technische prestaties. Hij is uitgerust met lamellen die tussen 0° en 115° roteren, waardoor de intensiteit van de zonnestralen naar behoefte kan worden gereguleerd om zon en licht of schaduw of bescherming tegen wind en regen te bieden. Naast horizontale kan de Movie ook verticaal bescherming bieden door de zijkanten af te sluiten met glazen schuifwanden en/of zipscreens – transparant, zonwerend, verduisterend, insectenwerend – om altijd het gewenste comfort te garanderen. Voor nog meer veelzijdigheid kan de pergola worden uitgerust met ledverlichting: in de lamellen geïntegreerde spots en/of ledstrips in de liggers. Daardoor worden de gebruiksmogelijkheden van de pergola vergroot omdat ze ook kan worden gebruikt als het buiten donker wordt én er kan sfeer worden gecreëerd, waarvan alleen of in gezelschap kan worden genoten.” 

“Mooi en hightech, maar dat niet alleen, de Movie is ook een ‘smart’-oplossing, eenvoudig te activeren en te beheren van waar je dan ook bent”, aldus Westenbrink. “De pergola is ontworpen met een ‘new-generation-concept’, het resultaat van aanzienlijke investeringen die we bij Gibus in de doorontwikkeling van het comfort van onze producten hebben gedaan. Het resultaat is dat deze pergola zijn eigen app heeft en dus niet alleen met een afstandsbediening kan worden bediend, maar ook op een heel eenvoudige manier met een smartphone, vanuit het eigen huis of de eigen tuin, maar desgewenst ook vanaf het werk of vanaf het vakantieadres. Dat biedt grote voordelen op het gebied van comfort, veiligheid en energie-efficiëntie. Denk maar eens aan de mogelijkheid om de pergola Movie ‘s nachts te verlichten als bewoners niet thuis zijn. Daardoor wordt de buitenruimte en/of het terras beter verlicht en wordt de woning dus een moeilijker doelwit voor indringers. Of, in het geval dat de pergola Movie halfvrijstaand tegen de gevel staat, de interessante mogelijkheid om de lamellen of verticale screens op afstand te bedienen om ze te sluiten tijdens de warmste uren van de dag om de warmte buiten te houden en zo de koellast te verminderen. Deze nieuwe Gibus-pergola kan daarnaast ook aan een eventueel aanwezig domoticasysteem worden gekoppeld. De besturing van de lamellen kan dan op de gebouwbesturing worden aangesloten, waar ze dan door worden bestuurd, zonder dat er een extra besturing nodig is.” 

“De Movie is gemaakt van geëxtrudeerd aluminium en volledig gepoedercoat”, besluit Martijn Westenbrink. “De pergola is uitgerust met een nieuw regenwaterafvoersysteem, waarbij de eindgebruiker tijdens de installatie kan kiezen door welke staanders het hemelwater van het dak wordt afgevoerd. De Movie is vrijstaand of halfvrijstaand verkrijgbaar. In die laatste configuratie kan de pergola zowel met de lamellen parallel als haaks op de muur – lateraal – worden gebruikt.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details