Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Fixscreen Minimal doekzonwering
Met de optionele base box M.W+ kan de Fixscreen Minimal 40 mm vrij naar voren worden gebracht.

Fixscreen Minimal doekzonwering

Met de nieuwe Fixscreen Minimal van Renson is buitendoekzonwering voortaan met elk type raam combineerbaar. Dat maakt van de windvaste Fixscreen meer dan ooit de meest allround, efficiënte, duurzame en kwalitatieve investering om op warme dagen binnenshuis toch het hoofd koel te kunnen houden. 

Zonder zichtbare schroeven en met alle onderdelen in dezelfde kleur gaat de Fixscreen Minimal doekzonwering van Renson zelfs in combinatie met de slankste raamprofielen helemaal op in het geheel. Ideaal voor wie kiest voor comfort, maar niet wil inboeten op binnenvallend daglicht met doekkasten en zijgeleiders die voor het glas uitsteken. Dit nieuwe type doekzonwering dankt zijn windbestendigheid tot maar liefst 130 km/u aan de ritstechnologie, waarmee het doek in de zijgeleiders is gefixeerd. De compactere doekkast, kleinere onderlat, smallere zijgeleiders, en een perfecte aansluiting op de aflopende raamdorpel zorgen voor een strakke aanblik. 

De supersmalle .WS zijgeleider van de Fixscreen Minimal: geschikt voor zijdelingse montage op het raamkader.

Breedtes tot 12 m én geschikt voor schuifdeuren

Opvallend aan de Fixscreen Minimal is dat die dankzij de optionele base box M.W+ in zijn geheel – doekkast én zijgeleiders – 40 mm vrij naar voor kan worden gebracht. Dat zorgt ervoor dat doekzonwering nu ook combineerbaar is met ramen of deuren met een klink aan de buitenzijde en met minimalistische ramen met hun kenmerkende verstevigingsprofielen. Maar net zo goed laat de vrijstaande koppelzijgeleider voortaan ook de nodige ruimte voor schuifhorren en -ramen met een schuivende vleugel aan de buitenzijde, en dat tot 12 m breed. 

Installatiegemak voorop

Bij de ontwikkeling van de Fixscreen Minimal is in de eerste plaats rekening gehouden met het montagegemak. Zo is het profiel achteraan de doekkast zo ontworpen dat het voor verschillende toepassingen kan dienen, bijvoorbeeld om snel en eenvoudig op te hangen aan een haakprofiel. Voor vrijstaande toepassingen kan de achterkant van de doekkast mooi worden afgewerkt met een opvulprofiel. Waar de doekkast 40 mm voor het raam moet komen, kan gebruik worden gemaakt van de genoemde base box M.W+, in combinatie met een M.W+ zijgeleider. 

Om de Fixscreen Minimal nog vlotter te kunnen monteren, gebeurt de verbinding tussen de doekkast en de zijgeleiders overigens met behulp van een losse montagestift. Bovendien is het voortaan heel eenvoudig om de onderlat los te klikken van het doek, iets wat zeker bij de installatie (en demontage) van grote screens een heleboel scheelt in gewicht. Dankzij de integratie van de Click&Safe technologie, klikt de aansluiting van de doekbuis nu schroefloos in de kast. Zo heeft de installateur de handen vrij om de montage probleemloos af te werken. 

Extra zijgeleider maakt Fixscreen Minimal geschikt voor elk type raam

Met de komst van een nieuwe zijgeleider heeft Renson in 2022 voor elk type raam een passende zijgeleider in het Fixscreen Minimal assortiment. Zo hoeft de installateur voor een project nooit meer zelf op zoek te gaan naar een oplossing op maat. 

De nieuwe zijgeleider, herkenbaar aan de benaming Window Side of .WS, is de tweede in de rij zijgeleiders voor (zijdelingse) montage op het raamkader. Voor frontale montage op het profiel was er al het type .W. Dat is nu omgedoopt tot .WF: Window Front. De .WF geleiders combineren perfect met zowel minimalistische als met standaard raamkaders. De .WS geleiders matchen perfect met slanke, steellook ramen en moderne, smalle (schuif)raamkaders, al dan niet in combinatie met (schuif)horren en/of Invisivent raamventilatieroosters. Een rubberdichting op de achterkant garandeert een slagregendichte montage. En aangezien de geleiders standaard voorgeboord worden, kunnen ze nog sneller worden gemonteerd. Beide zijgeleiders zijn beschikbaar voor elk type doekkast – Small, Medium of Large – ook in combinatie met de base box M.W+.   

Fixscreen Minimal zonwering en vliesgevels: een perfecte match.

In de praktijk: na-installatie zonder impact op het design

Een ultramoderne nieuwbouwvilla, strak wit pleisterwerk en grote raampartijen: alles om comfortabel te kunnen wonen. Zo dachten ook de eigenaren toen ze er zeven jaar geleden introkken. Helaas moesten ze al snel op zoek naar maatregelen om het op warme dagen binnenshuis toch aangenaam fris te houden. Het zonwerende glas zou de zon voldoende weren, was hen voorgehouden. Maar dat bleek al snel niet het geval en ook andere ingrepen, zoals binnengordijnen of zonwerende folie op het glas, boden geen soelaas. 

En dus bleek buitendoekzonwering de enige optie. “Het enige probleem”, herinnert Renson Ambassador Luc Boonen zich, “waren de smalle raamprofielen van de minimalistische ramen. Van de bestaande doekzonwering op de markt zouden de zijgeleiders sowieso voor het glas uitkomen. De Fixscreen Minimal met zijn slechts 2 cm brede zijgeleiders kwam hier dus als geroepen. Zeker voor grote ramen, aangezien je met een kleinere doekkast toch die grotere oppervlakken kan coveren.” 

“Niet alleen qua look and feel, maar ook op het vlak van installatie betekent dit een flinke stap voorwaarts”, merkt Luc Boonen op. “Hiermee kun­nen we de doekkast perfect apart bevestigen, alvorens de geleiders op hun plaats te monteren. Dat je ook de nieuwe onderlat voortaan ter plaatse kan (de)monteren scheelt een boel in het gewicht bij installatie van grote screens.” 

Fixscreen Minimal voorbouwscreens voorkomen dat er oververhitting optreedt in deze villa in Keerbergen.

In de praktijk: ook vliesgevel perfect uit te rusten met doekzonwering

Voor de vliesgevelvariant van de Fixscreen Minimal (CW50) doekzonwering van Renson is het nieuwe bankkantoor van crelan in Roeselare een pilootproject. De koppelgeleiders zijn met 50 mm net zo breed als de profielen van de vliesgevel. 

“Dankzij dit nieuwe type doekzonwering hebben we toch voor slanke gordijngevelprofielen kunnen kiezen”, licht architect Corneel Schepens van architectenbureau Schepens BV toe. “Bovendien zijn zowel de zijgeleiders als de doekkasten van de zonwering volledig weggewerkt in de gevel, wat de detaillering alleen maar mede ten goede komt.” Zelfs met de screens neergelaten, vormt alles één mooi geheel, terwijl de zon toch wordt tegengehouden, daar waar dat het meest efficiënt is om oververhitting binnen te voor­komen: nog voor ze het glas kan bereiken.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details