Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Domotica BECKER-BENELUX vereenvoudigt gebouwautomatisering
De SMI-motoren van BECKER zijn geschikt om te worden geïntegreerd in een KNX-omgeving.

Domotica BECKER-BENELUX vereenvoudigt gebouwautomatisering

‘SMI-buismotoren zijn dé oplossing voor projectzonwering’

Met zijn aandrijvingen en besturingen voor rolluiken en zonwering, ‘made in Germany’, biedt BECKER-BENELUX al sinds 1921 wereldwijd oplossingen die leven, wonen en werken vereenvoudigen. Zowel in de particuliere sector als bij grootschalige utiliteitsprojecten kiezen opdrachtgevers steeds vaker voor geautomatiseerde rolluiken en zonwering. BECKER-BENELUX integreert zijn SMI-buismotoren daarbij in een KNX-omgeving, de wereldwijde standaard voor gebouwautomatisering.

De CC41 huiscentrale.

De zonweringen van een gebouw worden vaak centraal aangestuurd, niet in de laatste plaats om het binnenklimaat zo goed mogelijk te reguleren. Belangrijk om oververhitting te voorkomen en om het energieverbruik laag te houden. Het gebruik van SMI-buismotoren – SMI staat voor Standaard Motor Interface – speelt daarbij een doorslaggevende rol. Volgens het team van BECKER-BENELUX zijn deze motoren namelijk bij uitstek geschikt om te integreren in een KNX-omgeving: “Deze motoren bieden tal van voordelen, waaronder een eenvoudige montage, diverse aanstuurmogelijkheden, een heel nauwkeurige statusmelding, automatische doekcompensatie, doekontlasting en blokkeerherkenning. Ook zijn ze energiezuinig en comfortabel.”

SMI-motor en -actor.

Lage installatiekosten

BECKER-BENELUX onderscheidt zich vooral doordat het een SMI-actor in het assortiment heeft die wordt gebruikt in combinatie met rolluiken en zonweringen. “Een groot voordeel van deze SMI-actor is dat de zestien aandrijvingen die er maximaal mee kunnen worden bestuurd, parallel worden aangesloten en aangestuurd via een vijfdraads aansluitkabel”, aldus het team van BECKER-BENELUX. “Dit vermindert de hoeveelheid bekabeling die nodig is aanzienlijk en zorgt ook voor beduidend minder installatiewerkzaamheden – en dus lagere kosten. Een bijkomend voordeel van de SMI-techniek is dat deze heel eenvoudig kan worden gekoppeld aan populaire mobiele apparaten, zoals bijvoorbeeld de Bluetooth-app die gratis verkrijgbaar is bij Google Play en de Apple App Store.”

Geïntegreerde KNX-module

De SMI-aandrijvingen zijn verkrijgbaar in diverse types: P (Ø38 mm), R (Ø45 mm) en L (Ø58 mm). Hierbij gaat het om buismotoren van 5 tot 120 Nm voor zowel binnen- als buitenzonwering en rolluiken. “Het mooie is dat er geen externe KNX-module nodig is, want die zit al geïntegreerd in de SMI-motoren. Bovendien zijn de motoren gebruiksvriendelijk, waardoor de zonweringspecialist ze eenvoudig zelf kan afstellen. Kortom, met zijn geavanceerde aandrijvingen en besturingen maakt BECKER het automatiseren van projectzonwering aanzienlijk eenvoudiger”, aldus het team van BECKER-BENELUX. 

Centronic Plus.

Centronic Plus

De buismotoren van BECKER zijn zo ontworpen dat ze in veel toepassingen geïntegreerd kunnen worden. “Voor elke domotica-situatie bieden zij een betrouwbare en duurzame oplossing”, stelt het team van BECKER-BENELUX. De nieuwste generatie buismotoren van BECKER heet Centronic Plus. Ze werken bidirectioneel, waardoor de actuele status van de apparaten altijd via de app kan worden opgevraagd. Zoals dat voor de meeste oplossingen van BECKER geldt, zijn deze nieuwe buismotoren compatibel met de bestaande zenders en motoren van het Centronic-programma. Ook nieuw in het Centronic-programma is de huiscentrale CC41, waardoor toepassingen in huis met de BECKER-app, smartphone, tablet of bedienpaneel eenvoudig kunnen worden bediend, en zelfs vanaf elk punt in de hele wereld kunnen worden aangestuurd. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details