Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
DICKSON VERNIEUWT COLLECTIES INFINITY EN SWK6
Infinity + oneindigheid. Met dit doek kunnen grote zonweringen van een naadloos zonweringdoek worden voorzien.

DICKSON VERNIEUWT COLLECTIES INFINITY EN SWK6

Dickson Constant kondigt voor het komend jaar nieuwe collecties aan voor Infinity en Sunworker (nu SWK6) met nieuwe kleuren, meer doekbreedtes en meer gebruiksmogelijkheden.

Infinity

De Infinity doekcollectie wordt in 2021 uitgebreid met nieuwe kleuren en doekbreedtes, in de woorden van Dickson ‘een ware revolutie in de wereld van de zonwering’. “Dankzij extra doekbreedtes kunnen met Infinity esthetische zonweringdoeken zonder naden worden gerealiseerd”, aldus salesmanager Lars Huizenga van Dickson Constant. “Een voordeel omdat zonwering uit een stuk extra diktes en vervormingen voorkomt. Om zonweringdoeken uit een stuk te maken, helpt dat bijzondere weefsel van het Infinity zonweringdoek in beide richtingen kan worden gebruikt, wat komt door een gelijkmatige weerstand en elasticiteit in zowel de schering- als de inslagrichting.” 

Het Infinity doek kenmerkt zich verder doordat het is geweven uit 100% in de massa geverfd acryl. Het doek heeft een speciale behandeling ondergaan om het vuil- en waterafstotend te maken. Infinity is beschikbaar in meerdere unikleuren. 

Plafondpanelen bespannen met akoestisch doek SWK6.

Akoestisch doek SWK6

SWK6 op zijn beurt is een akoestisch doek dat afzonderlijk of in combinatie met absorberend materiaal kan worden gebruikt. “Het zorgt in alle gebruiksomstandigheden voor optimale geluiddemping”, constateert Huizenga. “SWK6 vermindert de nagalmtijd, absorbeert het geluid bij elke frequentie en voldoet aan elke behoefte aan geluidscorrectie.” 

Maar volgens Huizenga is dat niet het enige waardoor dit doek zich onderscheidt. “Het is daarnaast duurzaam, esthetisch, milieuvriendelijk, heeft een hoge weerstand, is ongevoelig voor vocht- en temperatuurschommelingen, is uv-bestendig en heeft geen speciaal onderhoud nodig”, constateert de salesmanager, om er aan toe te voegen dat SWK6 voldoet aan de strengste normen voor architectuurprojecten. 

“Door de weeftechnologie Rachel Trameur is het SWK6 doek volledig scheur- en schokvast. Er is keuze uit twee baanbreedtes, te weten 150 en 300 cm, wat handig is voor ontwerpen met brede doekoppervlakken. SWK6 kan worden gelast of genaaid, kan voor esthetische of akoestische toepassingen worden ingezet en is geschikt voor binnen én buiten. Het past zich aan elk ontwerp, elke maat of elke vorm aan, van eenvoudig vlakke tot bolle of 3D-toepassingen. In het doek kunnen door perforatie of penetratie bijvoorbeeld sprinklers, verlichting en ophangingen worden geïntegreerd, zonder de samenhang van het materiaal aan te tasten. Tot slot: SWK6 is licht en recyclebaar en heeft dus een kleine ecologische voetafdruk. Tot slot: het SWK6 doek is verkrijgbaar in twintig kleuren en kan naar klantwens worden bedrukt in een kleur en/of met een design naar keuze.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details