Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
‘De lancering van de gloednieuwe Coolscreen Solar’

‘De lancering van de gloednieuwe Coolscreen Solar’

Zonweringspecialist Harol perfectioneert met de Coolscreen Solar zijn screen dat volledig werkt op zonne-energie en de eindgebruiker het hele jaar door controle geeft over het zonlicht. “De Coolscreen Solar is een staaltje van technisch en esthetisch vernuft voor natuurlijke koeling van gebouwen”, zegt technisch directeur Joris Draelants. “Ook het strakke en minimalistische design met oog voor duurzaamheid valt op.”  

Zowel geopend als gesloten biedt de screen een strakke aanblik. 

“De nieuwe Coolscreen Solar van Harol verenigt 100% groene energie met een minimalistisch design en hoogstaande technische innovatie. Het screen op zonne-energie wordt volledig aan de buitenkant van het raam gemonteerd en past dus zowel in nieuwbouw als op bestaande ramen, zonder kap- of breekwerk.” 

“De Coolscreen Solar wordt gevoed door een krachtig zonnepaneel en batterij van 2,2 Ah. Zelfs naar het noorden gericht of op een minder zonnige dag, blijft de screen werken dankzij de grote opslagcapaciteit van de batterij. De laadtijd is drie uur. Volledig opgeladen kan de screen gedurende 30 dagen tweemaal per dag openen en sluiten.” 

Duurzaam van A tot Z

“Vanaf het beginontwerp stonden duurzame designprincipes centraal, met een minimum aan onderdelen, die niet verlijmd maar in elkaar geklikt worden. Zo kunnen ze op het einde van de levensfase opnieuw worden ingezet in de circulaire economie en bijdragen aan een duurzame samenleving. Verder wordt Coolscreen Solar geproduceerd met behulp van 100% groene energie van de Harol-windturbine en worden de kast en onderdelen gepoedercoat in de eigen milieuvriendelijke poederlakkerij.” 

Dwarsdoornede van de Coolscreen Solar.

Minimalistisch design

“De batterij is volledig onzichtbaar weggewerkt in de stijlvolle, kubistische aluminium kast, die beschikbaar is in twee maten. Samen met de extra smalle geleider, de onzichtbare lasnaad en de onderlat die volledig in de kast verdwijnt, zorgt dit voor een strak en minimalistisch design dat past bij elke architectuur. Ook het schroefloze, in elkaar klikkend, ontwerp van de nieuwste generatie Coolscreens draagt daar aan bij.” 

Snelle installatie

“De nieuwe Coolscreen Solar heeft slechts één type geleider in één maat – 35 mm – die gebruikt kan worden in verschillende toepassingen én voor verschillende kastmodellen en afmetingen. Dit zorgt voor op-en-top flexibiliteit. Bovendien is een snelle en efficiënte installatie en revisie mogelijk dankzij de innovatieve Cable Control Technology.” 

Strak en geruisloos

“Voor de Coolscreen Solar heeft Harol het ritsgeleidingsprofiel dat bestaat uit een polymeer co-extrusie geperfectioneerd. Dat betekent dat het doek altijd onder ideale spanning staat, ook onder extreme temperaturen. De smalle onderlat is verzwaard, waardoor het doek ook horizontaal perfect op spanning blijft. Het screen kent een geruisloze werking dankzij de geoptimaliseerde Harol X-glide technologie, een profiel dat de resonantie in de kast volledig neutraliseert”, besluit Joris Draelants. 

Harol noemt de volgende USP’s van zijn Coolscreen Solar: 

• 100% zonne-energie, één zonnepaneel

• Krachtige 2,2 Ah batterij die het hele jaar door werkt

• Minimalistisch, schroefloos design

• Compacte kast die perfect in de dag past (90 x 123 mm, 110 x 143 mm)

• Ultra strakke doeken

• Geruisloze werking

• Voor raamoppervlakken tot 12 m²

• Windbestendigheid tot 6 Beaufort, windklasse EN13561 (windklasse 3)

• Standaard io-sturing voor combinatie met gebouwautomatisering

• Snelle installatie zonder kap- en breekwerk  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details