Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
De Glasoase van Weinor is een modulaire oplossing voor het buitenleven
De ‘Glasoase’ van Weinor, een modulair systeem om langer van het buitenleven te kunnen genieten.

De Glasoase van Weinor is een modulaire oplossing voor het buitenleven

Steeds meer mensen willen hun vrije tijd buiten doorbrengen en maken daarom hun terras tot een tweede huis. Maar dan worden ze blootgesteld aan weer en wind. Bouwkundige maatregelen, zoals een terrasoverkapping met glazen wanden – Weinor spreekt van onderbouwelementen – maken het mogelijk om ongeacht het weer langer van het terras te blijven genieten.

Een modulair opgebouwde constructie zonder isolatie, bestaande uit een glazen terrasdak en glazen wanden, is een passend alternatief voor een serre. Over het algemeen hoeft een dergelijke constructie aan minder regels te voldoen, kan ze sneller worden gebouwd en meestal tegen lagere kosten.

Serre- en verticale zonweringen voorkomen verblinding en te sterke opwarming.

Het principe Glasoase

Weinor heeft deze modulair opgebouwde constructie de naam Glasoase gegeven. Het systeem biedt diverse voordelen. Zo kunnen consumenten hun terras – rekening houdend met hun budget – in stappen opbouwen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om eerst de terrasoverkapping te installeren en die op een later tijdstip rondom uit te breiden met de glazen schuifwanden w17 easy. Als de eindgebruiker van de frisse buitenlucht wil genieten, kunnen de elementen gewoon naar de zijkant worden geschoven. Bij regen of opkomende wind kan het systeem snel weer worden gesloten. Het maakt dat de Glasoase, zeker in zachte winters, nagenoeg het gehele jaar door kan worden gebruikt. 

Bouwsteen 1: Terrasoverkappingen Terrazza

Weinor noemt een duurzame constructie, een fraai design en een hoge belastbaarheid als belangrijke karakteristieken van zijn terrasoverkappingen. Ze zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, telkens met verschillende varianten voor diverse soorten huizen en bouwkundige omstandigheden. De terrasoverkapping Terrazza Originale wordt gekenmerkt door klassieke, ronde profielen. De strak vormgegeven Terrazza Pure heeft een kubistisch design met een licht, nauwelijks zichtbare helling van het dak voor het afvoeren van regenwater. De Terrazza Sempra heeft eveneens een kubistisch design, maar wel gecombineerd met een klassieke dakhelling. 

Alle Weinor terrasdaken hebben volgens het bedrijf een solide aluminium constructie, die zich onderscheidt door corrosiebestendigheid en extra dikke wanden. Het glazen dak, met een minimale glasdikte van 10 mm, is geschikt voor elke sneeuwlast. Regenwater wordt afgevoerd door een afvoer, die onzichtbaar in de staanders is geïntegreerd. 

Eenvoudig af te sluiten met de licht lopende glazen schuifwanden w17 easy.

Bouwsteen 2: Glazen schuifwanden

Een tweede bouwsteen voor een beschermd terras zijn glazen schuifwanden. De ervaring is dat gebruikers een maximale transparante, zonder belemmeringen door dikke frames of bevestigingsprofielen belangrijk vinden. Weinor speelt hier met zijn glazen schuifwand w17 easy op in. Weinor beschrijft dit glaswandsysteem als montagevriendelijk, ook als het achteraf bij een bestaande terrasoverkappingen of bij andere dakconstructies wordt toegepast. Een slimme gebruikersfunctie maakt een snelle bediening van de elementen mogelijk. Zo kunnen ze door meenemers samen worden verschoven en met een enkele handeling worden gesloten. 

Handgrepen, profielen en het cilinderslot zijn strak en schroefloos vormgegeven. Voor de coating van alle componenten staan meer dan 50 standaardkleuren en nog eens 150 extra RAL kleuren ter beschikking. De eigen Weinor-poedercoating zorgt voor gelijkblijvende kleuren en een identieke mate van glans, wat een groot voordeel is als producten worden gecombineerd. 

Diverse extra mogelijkheden, zoals verlichting, verwarming en zonweringen bieden extra omzetmogelijkheden.

Extra’s voor meer comfort

Weinor biedt een omvangrijk pakket aan accessoires aan, waarmee terrasgebruikers nog meer kunnen genieten van hun verblijf in de buitenlucht. Daarbij hoort vanzelfsprekend zonwering, zodat het in de Glasoase niet te warm wordt. De onderliggende serrezonweringen Sottezza II en Sottezza Pure en ook de bovenliggende serrezonwering WGM Top zijn verkrijgbaar in meer dan 170 dessins uit de collectie Weinor zonweringdoeken my collections 2. Zo kan naar smaak een schaduwrijke en stijlvolle oase van rust worden gecreëerd. Met de verticale zonwering VertiTex II kan bovendien een betrouwbare bescherming tegen inkijk of verblinding aan de zij- en voorkant worden gerealiseerd. 

Om een sfeervolle ambiance in de avond te creëren, biedt Weinor diverse verlichtingsmogelijkheden. Het assortiment reikt van klassieke dimbare ledspots tot aan moderne kleurenledstrips. Voor koelere avonden kan Weinor het verwarmingssysteem Tempura aanbieden. Zonwering, verlichting en verwarmingssysteem kunnen met de Weinor afstandsbediening BiConnect worden bediend of kunnen in het Somfy Smart Home systeem worden geïntegreerd. Licht en warmte kunnen worden gedimd. Weinor biedt de zonweringspecialist hiermee een breed assortiment aan met ruime afzetmogelijkheden. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details