Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
De europese designvisie van Corradi
Corradi Imago.

De europese designvisie van Corradi

‘DESIGN, FUNCTIONALITEIT EN PERSONALISATIE’

De buitenruimte bij bijvoorbeeld huizen, restaurants, hotels of bedrijfsgebouwen verhoogt substantieel het welzijn van de mensen die er gebruik van maken. Het omvormen van een tuin, terras of patio tot een buitenleefruimte is dan ook een van de trends van de laatste jaren. Het contact met de natuur wordt erdoor vergroot en de buitenruimte kan intensiever en langduriger worden gebruikt en beleefd. 

Corradi, een Italiaans bedrijf met een duidelijk Europese identiteit, speelt in op deze tendens. “Corradi ontwerpt en bouwt al meer dan 40 jaar op maat gemaakte en unieke buitenoplossingen”, aldus Country Sales Manager DACH & Benelux Jan Van Moerkerke van Corradi. “Ons bedrijf realiseert thans 60% van zijn omzet buiten Italië, overigens zonder concessie te doen aan typische Italiaanse deugden als design en creativiteit.” 

Extra terrasruimte gecreëerd met een Corradi Pergotenda® Maestro.

Corradi biedt volgens Van Moerkerke een breed scala aan producten, ruime expertise en service via een netwerk van gespecialiseerde, exclusieve en met zorg geselecteerde dealers. “Na de tevreden eindgebruikers van onze producten zijn zij de belangrijkste ambassadeurs van het merk Corradi. Elke buitenleven- of terrasoplossing die zij de eindklant aanbieden, is altijd in hoge mate aangepast voor wat betreft afmetingen, kleuren, functies en opties. De Corradi-producten bieden de gebruiker het comfort om vele maanden per jaar meer en langer buiten te leven, gegarandeerd beschermd tegen weersomstandigheden.” 

Corradi biedt talloze mogelijkheden om buitenruimtes te overkappen, te beginnen met de door Corradi gepatenteerde Pergotenda® vouwdaken. Met een afstandsbediening kunnen het dak en eventuele verticale afsluitingen van zijkant(en) en front worden gesloten en geopend. Ze zijn geschikt voor zowel particuliere toepassingen als voor de buitenruimtes van bars, restaurants en hotels, die met deze overkappingen langer en intensiever kunnen worden geëxploiteerd. 

Corradi zonnezeil Defense.

De bioklimatische pergola’s met oriënteerbare lamellen van Corradi kunnen worden aangepast om een comfortabele verblijfsomgeving buiten te creëren. “Afhankelijk van de hellingshoek is het mogelijk om de toetreding van zonlicht en de natuurlijke ventilatie onder de overkapping te bepalen, waardoor ook de temperatuur op een natuurlijke en duurzame manier kan worden gereguleerd”, licht Van Moerkerke toe. “De bioklimatische pergola’s van Corradi combineren die grote functionaliteit met een herkenbaar design.” 

“Daarbij maakt Corradi gebruik van vooruitstrevende technische oplossingen, met als nieuwste de Corradi, Imago®. De Imago® is een innovatieve, technisch hoogstaande pergola met een krachtig design die al twee prestigieuze internationale prijzen heeft gewonnen, namelijk een Red Dot Award in de categorie Product Design in 2020 en de R+T Innovation Award 2021 in de categorie Outdoor.” 

Zonnezeilen vervolledigen het gamma van Corradi. Handmatig of gemotoriseerd kunnen ze in enkele seconden worden uit- of opgerold. “Onze zonnezeilen zijn gemaakt van de beste materialen – veelal van nautische oorsprong – zoals roestvast staal, geanodiseerd aluminium en Dacron®”, aldus Van Moerkerke. “Deze technologie maakt ze uniek en garandeert een uitstekende weerstand tegen atmosferische invloeden en stoffen, zoals zout in de lucht nabij de zee. Onder de zonnezeilen is het model Defense uitgegroeid tot een iconisch model dat wereldwijd bekend is en wordt gewaardeerd.” 

Van Moerkerke herhaalt nog maar eens dat de dealers van Corradi minstens net zo belangrijk zijn voor het succes van het merk als de technische oplossingen en het design van de Corradi-producten. “Corradi vertrouwt de verkoop van zijn producten volledig toe aan zijn partners. Ze worden daarbij zo goed mogelijk ondersteund met trainingen, assistentie bij speciale projecten en een internationale verkoopvisie. Dat is de succesvolle mix die Corradi gegarandeerd aanbiedt aan dealers die deel zouden willen uitmaken van het verkoopnetwerk van het toonaangevende outdoor merk Corradi!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details