Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
CORNELS: ‘De grootste horecaoverkapping van de Benelux!’
Mooie overzichtsfoto van de 60 meter lange overkapping die CORNELS in Almere-Haven heeft gerealiseerd.

CORNELS: ‘De grootste horecaoverkapping van de Benelux!’

De grootste horecaoverkapping van de Benelux staat in Almere-Haven! Dit immense project is volledig gerealiseerd met CORNELS producten. “Een uniek samenwerkingsproject met 400 m2 terras dat het jaarrond kan worden gebruikt, met meer omzet voor de horecaondernemers als resultaat”, vertelt een trotse Cornelis Nieuwenhuis, oprichter van CORNELS. “Met onze high-end producten tillen we buitenruimtes naar een hoger niveau. Het project Havenkom-Almere is daar een mooi voorbeeld van.” 

Het overdekte deel van de terrassen kan met glazen wanden worden afgesloten.

Totstandkoming

De horecaondernemers van de vier horecazaken aan de Havenkom hebben hun krachten gebundeld om dit project te kunnen realiseren. Gezamenlijk hebben zij een exclusieve terrasoverkapping met glazen wanden bij de verhuurder van hun panden aangevraagd omdat ze zij de grote voordelen zagen als zij hun gasten jaarrond het gebruik van het terras zouden kunnen aanbieden. De ondernemers hebben vervolgens contact opgenomen met een CORNELS-dealers en zijn zo met CORNELS in contact gekomen. 

Dealerondersteuning

“Onze dealer en de horecaondernemers hebben samen onze prachtige dealer-showroom in Nieuw-Vennep bezocht”, vertelt Nieuwenhuis. “Vervolgens zijn de diverse wensen en eisen van de ondernemers uitgebreid besproken met de projectadviseur van onze dealer. CORNELS heeft bouwtechnisch advies gegeven en in samenspraak met alle partijen het ontwerp verzorgd en de tekeningen gemaakt. Na goedkeuring is het gehele project vervolgens in productie genomen.” 

De complete, 60 m lange (!) terrasoverkapping is afgelopen juli door de dealer geplaatst. “Montagegemak is een belangrijk aspect van de productontwikkeling bij CORNELS. Dit grote project, compleet met glassystemen, is door drie monteurs in slechts vijf weken gerealiseerd!” 

De overkapping recht van boven. Iedere horecaondernemer kan zijn terras naar eigen goeddunken openen of afschermen.

CORNELS COLLECTION

  • Terrasoverkapping met vouwdak: NAVI CORNELS® Base-serie
  • Glazen vouwwanden: TALITHA CORNELS® Glass
  • Aluminium frame deuren: KUMA CORNELS® Glass

Maatwerk

Voor de terrasoverkapping in dit project is gekozen voor de NAVI CORNELS® Base serie. “Dit maatwerkproduct passen onze dealers het meest toe bij projecten in de horeca die aan de gevel worden geplaatst”, legt Nieuwenhuis uit. “Deze overkapping heeft een schuinaflopend design en geïntegreerde hemelwaterafvoer. Het vouwdak bestaat uit kwaliteitsdoek en dimbare ledverlichting in de baleinen. Alle kenmerken maken het een gewild model. CORNELS werkt uitsluitend met de beste materialen. Belangrijk voor de gebruikers van deze overkappingen is het lichtdoorlatende, waterdichte doek. Hiervoor passen wij het hoogwaardige doek uit de serie Soltis 96 Proof van Serge Ferrari toe. De keuze voor de kleur antraciet sluit aan bij de huisstijl van de horecazaken in deze straat, maar natuurlijk is elke kleurstelling mogelijk.” 

Sfeer op het overdekte terras.

De overkapping is voorzien van de glazen vouwwanden TALITHA CORNELS® Glass en de aluminium framedeuren zijn van het type KUMA CORNELS® Glass. Zijwanden van vast glas dienen als afscheiding tussen de horecaterrassen onderling. 

“Het geheel biedt de gasten van deze horecazaken meer sfeer, schaduw en beschutting”, sluit Nieuwenhuis af. “Het label CORNELS manifesteert zich als een ‘rising star’ in het segment voor het luxe buitenleven. Dat is mede te danken aan onze excellente prijs-kwaliteitverhouding en geavanceerde productontwikkeling. Bovendien bieden we onze dealers een aantrekkelijk dealerpakket aan. Behalve op het vergroten van ons marktaandeel in Nederland, richten we ons ook op internationale expansie. Dealers die interesse hebben gekregen, kunnen natuurlijk altijd contact met ons opnemen!” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details