Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Copaco: ‘Screenzonwering die zowel esthetisch als functioneel is’
Screenzonwering helpt om de warmte buiten te houden.

Copaco: ‘Screenzonwering die zowel esthetisch als functioneel is’

“Screenzonwering biedt daarvoor een uitkomst. Door een rijk palet aan kleuren en uitvoeringen kan screenzonwering bovendien ook gewoon mooi zijn: zowel esthetisch als functioneel.” 

 Screenzonwering wordt in steeds meer toepassingen gebruikt, zowel residentieel als projectmatig, constateert Lefebvre. “De voornaamste reden is dat het anno 2021 niet meer zozeer de uitdaging is om een gebouw te verwarmen, maar eerder om het ‘s zomers te koelen. Airconditioning is niet bepaald duurzaam, screenzonwering is dat wel en kan ervoor zorgen dat een ruimte tot wel 10° minder opwarmt dan zonder zonwering.” 

Glare Control

Screenzonwering op de juiste manier toepassen, kan ervoor zorgen dat het binnen een gebouw aangenaam koel blijft. Verblinding voorkomen – ‘glare control’ – is een tweede troef van buitenzonwering. “Dat is de reden dat we onze screendoeken in de openingsfactoren 1, 5 en 10% leveren”, aldus Lefebvre. “De openingsfactor van 1% is vooral bedoeld om hinderlijke reflecties op bijvoorbeeld beeldschermen tegen te gaan. Daglicht kan nog steeds binnentreden: belangrijk voor het welzijn van de gebruikers van een gebouw. Dit type screendoek wordt vooral voor oost- en westgevels gebruikt. Een zuidgevel is vaak beter af met een openingsfactor van 5%. Het mooie aan onze doeken is dat we gebruikmaken van dezelfde weefstructuur, ongeacht de openingsfactor. De uitstraling is dus altijd identiek.” 

Copaco merkt een enorme trend in het gebruik van screenzonwering voor zon- en windbescherming bij overkappingen.

Verduisterende versie

Voor de residentiële markt heeft Copaco Screenweavers Serge Lunar in het assortiment. Dit doek is verduisterend door een gelamineerde coating aan de binnenzijde en daarom ideaal voor bijvoorbeeld slaapkamers. Voor een uniform beeld heeft ook dit doek dezelfde weefstructuur als de niet-verduisterende doeken. 

Copaco biedt keuze uit een breed assortiment van 49 kleuren. “Daaronder de recent toegevoegde Pure Black en Antraciet Grey tinten, passend bij de populaire kleuren RAL 9005 en RAL 7016 voor buitenschrijnwerk”, licht Lefebvre toe. “Overigens merken we ook een enorme trend in het gebruik van screenzonwering voor terrasoverkappingen, voor zon- en windbescherming. Ook hiervoor is altijd wel een passende kleur beschikbaar.” 

“Én onze screendoeken zijn met glasvezel versterkt en driedimensionaal stabiel”, besluit Lefebvre. “Een zonwering hangt er dus altijd strak bij, zonder rek of stretch op het doek: esthetisch én functioneel”.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details