Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
ClipZip® houdt screendoeken langdurig op spanning
De ClipZip® is een hulpmiddel om te zorgen voor strakke screendoeken.

ClipZip® houdt screendoeken langdurig op spanning

Het ClipZip®-systeem van Plastex is in 2010 in Zwitserland ontstaan als een technische doorontwikkeling van een Japans product voor de ritsgeleiding in de zijgeleiders van ritsscreens. 

Plastex SA is sinds 1967 actief binnen de zonweringindustrie en heeft die ervaring gebruikt om de zijgeleiding voor ritsscreens te verbeteren. Op de laterale ritsgeleider van thermoplastisch materiaal is nauwkeurige aangegeven waar ClipZip®-veren gemonteerd moeten worden. Die veren zorgen voor de juiste spanning van het doek. 

Er zijn drie verschillende clips die het ClipZip®- systeem geschikt maken voor alle soorten zip­screens, wat ideaal is voor zowel de planning als de uitvoering van projecten. De slim ontworpen, vakkundig uit hoogwaardige grondstoffen spuitgegoten clips zijn in de drie uitvoeringen Biflex, Maxi en Mini leverbaar. Ze maken het ClipZip®-systeem eenvoudig toepasbaar voor elk zipscreensysteem. Het resultaat is Tech&Stretch ofwel onberispelijk uitziende zipscreens. 

De ClipZip® is verkrijgbaar in drie uitvoeringen.

Met het ClipZip®-systeem zijn screens voorbereid op alle weersomstandigheden, in alle seizoenen, op alle breedtegraden. Ze zijn daarmee perfect geschikt voor gebieden met veel wind. De drie beschikbare clips zijn door en door getest voor 500.000 cycli, overeenkomend met vijf bewegingen per uur, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar, gedurende 10 jaar. De clips zijn gemaakt uit gerecyclede grondstoffen die voldoen aan de RoHS- en de REACH-voorschriften.

AVIASTA®: toegevoegde waarde bij zowel montage als vervanging

Er zijn veel producten en manieren om het screendoek aan de doekbuis te bevestigen. Het gepatenteerde AVIASTA ® is een gemakkelijk, veilig en stabiel alternatief om het doek aan te brengen, zonder dat het systeem hoeft te worden gedemonteerd. In tegenstelling tot andere producten kan met AVIASTA® het doek na montage nog worden bewogen en gepositioneerd.

Tijdens het productieproces kan een doek middels AVIASTA® met een praktische tool handmatig of automatisch worden aangebracht. Plastex ondersteunt graag bij de keuze van de passende oplossing.

Plastex noemt de volgende voordelen van AVIASTA®: 

• voorkomt rimpelingen en horizontale afdruklijnen in het doek
• de ultieme en veelzijdige oplossing voor snelle bevestiging van het doek aan de doekbuis
• doordat het doek bottom-up kan worden gemonteerd, wordt de montage aanzienlijk vereenvoudigd en versneld
• beschikbaar voor alle maten doekbuizen
• wordt geleverd op rol, in een speciale verpakking en is waardoor meteen klaar voor verwerking
• testen door de belangrijkste fabrikanten van lasmachines laten voor alle doeksoorten uitstekende kwaliteit van de las zien 

Plastex noemt de volgende eigenschappen van AVIASTA®: 

• Grotere weerstand tegen vlekken
• Uitstekende hydrolytische weerstand
• Betere hechting aan het doek
• Verbeterde mechanische eigenschappen
• Hogere thermische stabiliteit

AIVASTA® en ClipZip® zijn patent pending.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details