Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
BUILDING SHUTTERS op weg naar het 50-jarig jubileum
Thibaut Suys.

BUILDING SHUTTERS op weg naar het 50-jarig jubileum

Veel is veranderd, maar de passie is gebleven!

Voor BUILDING SHUTTERS is alles begonnen in 1973 met de productie van plaatwerk en kunststof profielen. Later zijn daar afgewerkte rolluiken met kunststof lamellen bijgekomen. Inmiddels speelt aluminium een grote rol binnen het bedrijf en zijn op productgebied de screens aan het leveringsprogramma toegevoegd. Maar de passie is gebleven! 

BUILDING profileert zich met een 100% groene lakkerij.

“Goede persoonlijke relaties, aandacht voor de klant en service zijn vanaf het begin kernwaarden van ons bedrijf”, aldus Jean-Pierre Suys oprichter van het bedrijf en vader van de huidige CEO Thibaut Suys. “BUILDING SHUTTERS is een familiebedrijf volgens de beste Belgische tradities. Geproduceerd in België – made in Belgium – is iets waar we bijzonder trots op zijn en dat we blijven uitdragen.” 

“Al sinds onze oprichting zijn we een gekende speler op de markt van kunststofverwerking”, haakt Thibaut Suys in. “Zoals gezegd is daar op een bepaald moment de productie van rolluiken bijgekomen. Maar kunststof rolluiken zijn steeds minder gevraagd en aluminium is steeds belangrijker geworden. Daarom zijn we ons meer en meer gaan richten op aluminiumverwerking en de productie van aluminium rolluiken, zonwerende screens en aluminium gevelbekleding.” 

Veel is gebleven

Verandering is goed, maar waarom zou je veranderen wat goed is? Dat is de reden dat BUILDING al vijftig jaar vasthoudt aan traditionele waardes, zoals een persoonlijke benadering, vakmanschap en een goede prijs-kwaliteitverhouding. 

Op de Belgische thuismarkt levert BUILDING SHUTTERS zijn afgewerkte eindproducten via een netwerk van geselecteerde dealers aan de eindklanten, aldus marketingverantwoordelijke Femke Desmet. “Wij werken uitsluitend samen met ervaren en goed getrainde dealers om de eindklant van passend en betrouwbaar advies te voorzien en antwoord te geven op al hun vragen. In alle andere landen verkopen we profielen en onderdelen aan professionele klanten die ze verwerken tot eindproducten. Door onze afnemers eerstelijns support te bieden, helpen en stimuleren we hen om perfecte ambassadeurs voor onze producten te zijn! Het draait uiteindelijk allemaal om persoonlijke service en persoonlijk contact!” 

Bij BUILDING SHUTTERS benadrukken ze dat kwaliteit geen loos begrip voor hen is. “We hanteren hoge kwaliteitsstandaarden en blijven daarom investeren in onderzoek en ontwikkeling, in ons machinepark en in de opleiding van onze mensen”, benadrukt Thibaut Suys. “We vertrouwen op vijftig jaar ervaring en de expertise die we in die tijd hebben opgebouwd. ‘Made in Belgium’ is voor ons een kwaliteitszegel. Van onze dealers in België en afnemers in het buitenland verwachten we dat ze meegaan in ons kwaliteitsdenken. Als nuchtere Vlamingen staan we al onze hele bedrijfsgechiedenis voor een nononsense aanpak met een eerlijke en transparante prijsstelling.” 

Rolluiken zijn nog steeds een belangrijk product voor BUILDING.

Duurzaamheid

Het woord ‘duurzaamheid’ valt vaak tegenwoordig. Als je het niet roept, doe je sowieso niet meer mee. Maar roepen is niet genoeg, vinden ze bij BUILDING SHUTTERS. “Duurzaamheid moet je doen!”, zegt Thibaut Suys. “Dat begint bij onze producten. Ons streven is erop gericht dat eindgebruikers jarenlang onbezorgd kunnen genieten van producten met een lange levensduur: duurzaam. Onze producten helpen verwarmings- en koelenergie besparen: duurzaam. Daarbij werken we steeds meer met aluminium dat lang meegaat en recyclebaar is: duurzaam. We hebben geïnvesteerd in een 100% groene lakkerij die energiezuinig is en die lakken zonder chemische additieven mogelijk maakt: duurzaam. Een we hebben het dak van onze vestiging in Nokere volledig bedekt met zonnepanelen om zelf stroom op te wekken: duurzaam. 

Productenpakket

Een stukje van de ontwikkeling van het productenpakket van BUILDING SHUTTERS hebben we al gezien: van kunstof lengtematerialen en lamellen naar rolluiken. Daar zijn vervolgens aluminium rolluiken aan toegevoegd, een productgroep waarin BUILDING ondertussen een van de leidende spelers is in de Benelux. Een andere toevoeging zijn lamellen voor aluminium rolpoorten. Op het gebied van rolluiken heeft BUILDING al enige tijd de veelgevraagde solar aandrijvingen in het assortiment opgenomen. 

Inmiddels is ook een compleet assortiment screens als zonwering en/of voor privacy en/of verduistering leverbaar, variërend van voorzet- tot opbouw- of inbouwscreens. Uiteraard zijn solarscreens ook een optie. Om strakke screendoeken te garanderen, heeft BUILDING de Lockscreen®-technologie ontwikkeld om te garanderen dat het screendoek altijd rimpelloos strak staat. 

Met daken vol zonnepanelen wekt BUILDING zelf stroom op.

It’s all about passion!

De meest recente uitbreiding van het assortiment betreft de aluminium gevelbekleding BUILDING Facade, om het aanbod van producten voor de gevel compleet te maken. “Voor nu, want je weet natuurlijk nooit wat de toekomst brengt”, lacht Thibaut Suys. “It’s all about passion! Die slogan vat voor ons samen waar we als bedrijf voor staan en waardoor we ons onderscheiden.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details