Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
BUILDING SHUTTERS: ‘It’s all about passion’
Producten worden voor verzending zorgvuldig verpakt.

BUILDING SHUTTERS: ‘It’s all about passion’

Bij elk bedrijf in de zonweringsector zijn zaken als innovatie, productdesign, service en duurzaamheid in het DNA verweven. Het typeert de branche. Maar elk bedrijf legt zijn focus weer elders. Bij BUILDING SHUTTERS uit Nokere, nabij Waregem, steunen ze naar eigen zeggen vooral op passie en vakmanschap. “Wij zijn een van de toonaangevende specialisten op het vlak van rolluiken en hebben intussen ook een stevige reputatie in de zonweringmarkt opgebouwd”, aldus marketingverantwoordelijke Femke Desmet. “Wij zijn inmiddels een ‘oude rot’ in het vak te noemen, want binnenkort vieren we ons 50-jarig jubileum!” 

‘It’s all about passion’, is Femke Desmet overtuigd. “Het bedrijft draait al een halve eeuw mee en dan sta je toch even stil bij het verleden. We kunnen alleen maar vaststellen dat het bij ons áltijd om passie heeft gedraaid. De gedrevenheid van onze mensen, de liefde voor het product, de passie om te blijven evolueren.” 

Een ‘rolletje’ aluminium. De productielijnen van BUILDING SHUTTERS zijn indrukwekkend.

Vakmannen en vakvrouwen

Een succesvolle onderneming wordt voortgestuwd door een gezonde portie durf en spirit van het management. Dat straalt vanzelf af op de medewerkers, die op hun beurt diezelfde drive hebben om hun werk zo goed mogelijk te doen. Bij BUILDING SHUTTERS zijn sommige werknemers al hun halve leven of langer in dienst. “Dat zegt veel”, meent Femke Desmet. “Mensen die hun metier en de branche op hun duimpje kennen, dat is vakmanschap en passie ten top!” 

BUILDING SHUTTERS is niet de meest bekende merknaam als het over rolluiken en screens gaat. “We zijn inderdaad eerder low profile en niet gefixeerd op naamsbekendheid. We hebben de goede reputatie om bereikbaar en betrokken te zijn als leverancier. Onze installateurs hebben onze servicediensten op speed dial staan en worden persoonlijk opgevolgd en geholpen. Die gedrevenheid wordt sterk gewaardeerd door onze klanten.” BUILDING SHUTTERS verkoopt overigens niet rechtstreeks aan de particulier, maar rekent op een solide netwerk van verdelers die als lokaal contactpunt voor de eindklant fungeren. 

In de marketing zet BUILDING SHUTTERS in de eerste plaats in op deze ‘local heroes’. Zij krijgen op verschillende vlakken ondersteuning om de rolluiken en screens van BUILDING SHUTTERS in de markt te zetten. “Vol gaan voor co-branding met onze dealers, het is een andere aanpak, maar wij geloven dat onze verdelers de beste ambassadeurs van ons product zijn. Het zijn stuk voor stuk vakmannen en vakvrouwen waarmee we een solide samenwerking hebben. Sommigen zijn al vanaf het begin loyaal aan onze producten.” 

BUILDING SHUTTERS screens.

Made in Belgium

Producten die dichtbij huis worden gemaakt, dat staat in de zonweringbranche onder meer garant voor kwaliteit en design. “De rolluiken en screens van BUILDING SHUTTERS zijn Belgian made, en dat is niet zomaar een claim”, meent Femke Desmet. “Productontwikkeling, een duurzaam productieproces, lakken, doekconfectie, montage en zelfs transport, alles gebeurt in eigen beheer én in België. Vooral onze productielijnen voor het extruderen en profileren van lamellen en kasten zijn indrukwekkend. We mogen daar terecht trots op zijn! Er zijn weinig bedrijven die het ons nadoen. Wij vertrouwen op onze jarenlange ervaring in de productie van aluminium- en kunststofprofielen. Dat we dat zelf in de vingers hebben is opnieuw een bekrachtiging dat de passie voor ons product als een rode draad doorheen het volledige traject loopt.” 

“Het ruime gamma profielen wordt uiteindelijk verwerkt tot kwalitatief hoogwaardige rolluiken en screens, ontworpen en gefabriceerd met het oog op leefcomfort, veiligheid en energiezuinig wonen. We bieden met de Minirol®-serie een geschikt rolluik voor elke specifieke toepassing aan: voor opbouw het rolluik MONO, voor inbouw de INTEGRATED en de TRADI en voor voorzet de Minirol®, ook leverbaar op zonne-energie als Minirol® SOLAR.” 

“Onze windvaste screens worden vervaardigd op basis van onze eigen Lockscreen®-technologie. Ook daar zijn er, afhankelijk van de toepassing, verschillende types leverbaar. Voor een doorgedreven renovatie, waarbij ook de ramen worden vervangen, is er de Lockscreen® TOP opbouwversie. De Lockscreen® FRONT is een voorzetscreen, die als FRONT Solar op zonne-energie leverbaar is, ideaal als er bij de bouw van een woning vooraf geen zonwering is voorzien, maar evengoed voor vrijstaande integratie, bijvoorbeeld bij een pergola of poolhouse. De Lockscreen® INTEGRATED wordt volledig in de spouwmuur weggewerkt en is uitgerust met een volledig intrekbare onderlat en eventueel met borstels om alles mooi af te sluiten.” 

“Als je iets met passie doet, dan doe je het goed”, sluit Femke Desmet af. “En dat geldt zeker voor de rolluiken en screens van BUILDING SHUTTERS. Ze zijn zorgvuldig gemaakt, met de inzet van bakken ervaring en knowhow. Zowel de medewerkers van BUILDING SHUTTERS, als hun verdelers zijn meesters in hun vak. ‘It’s all about passion’, en dat al sinds 1973!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details