Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
BUILDING is nu SUYS!
Screens zijn een van de productgroepen van SUYS.

BUILDING is nu SUYS!

BUILDING SHUTTERS viert zijn vijftigste verjaardag, en dat gaat niet ongemerkt voorbij. Er staan tal van events op de planning, voor klanten, pers, leveranciers … En op 1 oktober is er in het kader van Open Bedrijvendag in België een open dag in fors formaat, waarop een duizendtal particuliere bezoekers wordt verwacht. “Het is immers een unieke mijlpaal en dat willen we groots vieren”, vertelt CEO Thibaut Suys. “Daarnaast is het de perfecte gelegenheid om een belangrijke aankondiging de wereld in te sturen. BUILDING SHUTTERS gaat namelijk verder onder de naam SUYS.”

“Ons bedrijf is in 1973 in Waregem opgericht als een familiebedrijf en dat zijn we nog steeds”, gaat marketing verantwoordelijke Femke Desmet verder. “Inmiddels zijn we een toonaangevende speler in de markt van rolluiken en zonwering en we zijn er trots op om met de tweede generatie van de familie Suys aan het roer ons gouden jubileum te kunnen vieren. Onze nieuwe naam SUYS is een bondige, krachtige naam én een familienaam die helemaal overeenstemt met onze persoonlijke en no-nonsense aanpak. De naamswijziging is onderdeel van een merktransitie, waarmee we onze naamsbekendheid en onze slagkracht als familiebedrijf willen vergroten.” 

Een rolluikpantser wordt zorgvuldig verpakt.

Vijftig jaar comfort, veiligheid en duurzaamheid

Een halve eeuw geleden heeft Jean-Pierre Suys Building Plastics opgericht. Er werd gestart met kunststof plaatwerk en profielen (dat wil zeggen lamellen en kastprofielen) en afgewerkte pvc-rolluiken. Door de jaren heen is het productgamma meegegroeid met de markt en is het aandeel van aluminium profielen steeds groter geworden. Het aanbod is in de loop van de tijd verder uitgebreid met rolpoorten, screens en gevelbekleding. Kwalitatieve producten, steeds met het oog op leefcomfort, veiligheid en energiezuinig wonen. 

“De toevoeging Plastics aan onze naam was al lang niet meer representatief voor de duurzame producten die we aanbieden”, aldus Thibaut Suys. “Jaren geleden is het bedrijf daarom omgedoopt tot BUILDING SHUTTERS. We zijn specialist in de productie van aluminium- en kunststofprofielen voor rolluiken. En we maken ook kant-en-klare rolluiken, screens en rolpoorten, van A tot Z in eigen beheer, én in België. Iets waar we al vijftig jaar terecht trots op zijn!” 

Vijftig jaar ondernemerschap en vooruitgang

Wat begon in een klein fabriekspand in het centrum van Waregem, wordt nu voortgezet in een productiehal van 41.000 m² in Nokere. De groei heeft zich gestaag voltrokken en BUILDING SHUTTERS is nog eerst op twee andere locaties gevestigd geweest, vooraleer zich in 2006 in Nokere te vestigen. “We hebben hier nog uitbreidingsmogelijkheden en ook op de lange termijn hebben we enkele opties achter de hand”, vertelt Thibaut Suys. “We zien nog veel groeipotentieel, investeren volop in de toekomst en streven ernaar dit op een duurzame manier te doen.” 

BUILDING is op dat vlak altijd een voortrekker geweest. Zo liggen op het dak van ons bedrijfspand al sinds 2009 maar liefst 4500 zonnepanelen. “We maken niet alleen duurzame producten die bijdragen aan een lager energieverbruik, we investeren ook zelf continu in de realisatie van zelfvoorzienende faciliteiten en een milieuvriendelijk en low-energie productieproces. Het is onze overtuiging dat ‘duurzaam doen’ geen nieuwe trend is, maar wel een fundament voor eigentijds en verantwoord ondernemen.” 

Nieuwe naam, nieuwe kleuren, nieuwe uitstraling.

‘Wij zijn SUYS!’

BUILDING SHUTTERS zal vanaf nu dus SUYS gaan heten. Femke Desmet vertelt dat daar het nodige denkwerk aan vooraf is gegaan. “Als bedrijf opereren we volgens een aantal waarden, zoals onze Vlaamse nuchterheid, persoonlijke service, sustainability en vakmanschap. ‘It’s all about passion’ is de slagzin die dat allemaal omvat. Hij weerspiegelt onze jarenlange expertise, onze oer-Belgische producten en onze toegewijde medewerkers. We benadrukken er de passie mee die we als familiebedrijf al decennialang uitdragen. De naam SUYS vat dat allemaal samen. Wij zijn SUYS! Onze nieuwe naam kort en duidelijk, hij straalt vertrouwen in de toekomst uit. De rebranding naar SUYS moet het ons mogelijk maken om ons als merk sterker te positioneren en een breder doelpubliek aan te spreken”, meent Femke Desmet. 

Ook de look & feel van de nieuwe identiteit blijkt eenvoudig en to the point. De bekende blauw-grijs-combinatie wordt vervangen door een huisstijl in strak zwart en opvallend rood. Een heel bewuste keuze, volgens de marketing verantwoordelijke. “Net zoals bij de naam, gaan we bij het design evenzeer voor kracht en uitstraling door te kiezen voor overtuigende en energieke kleuren. Het plaatje klopt daarmee.”

“We zijn heel dankbaar voor het jarenlange vertrouwen van onze klanten”, sluit Thibaut Suys af. “Zij zijn de motor achter onze groei en ons succes. We zijn enthousiast om deze merktransitie samen met hen op de kaart te zetten! Wie SUYS en ons productgamma beter wil leren kennen, kan een kijkje nemen op www.suys.eu.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details