Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Blijven streven naar verminderen ecologische voetafdruk
Geen last meer van insecten binnenshuis. Hoe? Gewoon een hor plaatsen. En, dit is dus ook goed voor de insectenpopulatie.

Blijven streven naar verminderen ecologische voetafdruk

Voortzetting campagne ‘bescherm de insecten’

Terugblikkend op 2023, is duidelijk dat de klimaatuitdagingen bij Unilux steeds prominenter op de agenda zijn komen te staan. Volgens de communicatieafdeling van de maatwerkvariant van horren uit Boxtel is dit niet verrassend. “De impact van de opwarming van de aarde is duidelijk zichtbaar. Denk bijvoorbeeld aan de extreme weersomstandigheden en de duidelijke verschuiving van de seizoenen. Onze boodschap is dan ook: pak de handschoen op. Dat doen wij zeker!”

“Bij het verminderen van onze ecologische voetafdruk hebben we significante vooruitgang geboekt”, zegt Unilux. “We produceren al jaren bewust op grote schaal lokaal als een stap in de richting van het minimaliseren van onze ecologische impact. Lokaal inkopen betekent immers minder lange transportroutes, wat weer leidt tot aanzienlijke CO2-besparingen.”

“In 2023 hebben we de campagne ‘Bescherm de Insecten’ voortgezet”, deelt Unilux. “Hiermee roepen we op tot het stoppen van het gebruik van schadelijke bestrijdingsmiddelen, zoals spuitbussen. Insecten spelen een cruciale rol in een gezond ecosysteem, maar deze producten zijn nog steeds wijdverspreid verkrijgbaar. Er zijn alternatieve methoden om ze op afstand te houden zonder het milieu te schaden.”

Dit brengt ons bij het belang van goede ventilatie binnenshuis. “Het regelmatig openen van ramen en deuren is cruciaal voor een gezonde leefomgeving. Echter, vanwege de vrees voor hoge stookkosten zijn mensen terughoudend om frisse lucht binnen te laten. We streven ernaar om duidelijk te maken dat deze zorgen niet altijd gegrond zijn en dat het belang van ventileren altijd voorop moet staan.” Unilux focust zich in 2024 wederom op het verkondigen van deze boodschap aan en via de dealers  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details