Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
BESCHERMINGSSYSTEEM FORMAT SLIDE ZET EEN VOLGENDE STAP

BESCHERMINGSSYSTEEM FORMAT SLIDE ZET EEN VOLGENDE STAP

SCHUIVENDE PANELEN VAN FORMA(A)T

In het vorige nummer heeft Z&R aandacht besteed aan de introductie van markilux format, een systeem om bescherming te bieden tegen wind en nieuwsgierige blikken. Dit modulaire systeem, dat bestaat uit rechthoekige frames van aluminium waarin zonweringdoek is gespannen, wordt met palen in de grond bevestigd. Met format slide zet markilux alweer de volgende stap, want met behulp van meervoudige geleiderails kunnen de paneelelementen nu ook als variabele scheidingswanden worden gebruikt.

“Zicht- en windbescherming van textiel heeft als voordeel dat een ruimte wordt afgeschermd, terwijl er toch nog genoeg lucht door de stof komt, zodat de temperatuur aangenaam blijft”, legt directeur Productie en Techniek Michael Gerling van markilux uit. “Maar mogelijk dat men tussendoor ook van vrij zicht wil kunnen genieten. Daarom biedt markilux het beschermingselement format nu als format slide ook als schuifsysteem aan voor bijvoorbeeld balkons, open carports, terrasoverkappingen of toepassingen binnenshuis. Bij onze terrasoverkapping markant kunnen ze als variabele wanden dienen, waarmee de zitruimte buiten naar wens rondom kan worden afgesloten.”

Soepel functionerend geleiderailsysteem

In de uitvoering slide kunnen de rechthoekige aluminium frames met zonweringdoek over bodemgeleiderails worden verschoven. Afhankelijk van de breedte van de bescherming die moet worden gerealiseerd, kunnen er in verschillende varianten maximaal vijf paneelelementen worden gecombineerd. Die bewegen afhankelijk van aantal en afmetingen in twee- of drievoudige roestvrijstalen geleiderails. Bij de textiele overkapping markant adviseert markilux om de drievoudige geleiderail in te zetten, omdat die mooi aansluit bij de staanders.

De hoogte van de afzonderlijke paneelelementen kan variëren van 100 en 250 cm. De maximale breedte van een paneel is 130 cm. In totaal kan een uit meerdere elementen bestaand format slide systeem tussen de 200 en 600 cm zijn.

De onder- en geleiderails moeten voor een veilige werking stevig aan een draagconstructie worden bevestigd. De frames bewegen met behulp van in hoogte verstelbare loopwagens soepel en veilig in de geleiders. Aan de bovenkant zijn de frames in glijprofielen bevestigd die moeten zorgen voor een geluidsarme geleiding.

Als er ook in gesloten toestand doorzicht naar buiten moet zijn, kan er een panoramaraam in het doek worden geïntegreerd. Ook bij deze nieuwe format slide is het doek door het gebruik van een speciaal systeem strak gespannen. De frames van het schuifelement zijn beschikbaar in zeven standaardkleuren en een aantal speciale kleuren.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details