Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Bella Vista lanceert nieuwe overkapping Aludra

Bella Vista lanceert nieuwe overkapping Aludra

Neem de voorgevel van het pand van Bella Vista aan de Achterdijk op bedrijventerrein De Weijer in Helmond, waar het bedrijf nu iets meer dan een jaar is gevestigd. Het is nog niet bepaald een pareltje, maar er wordt aan gewerkt. Als het allemaal lukt, start de renovatie van het pand in het voorjaar. “Dan hebben we weer een horde in de ontwikkeling van Bella Vista genomen”, zegt salesmanager Koen Sanders. Het wordt alleen maar beter, straalt hij uit.

Het productenpakket van Bella Vista bestaat uit terrasoverkappingen en glazen schuifwanden. Allemaal eigen producten, die Bella Vista desgewenst ook onder private label levert. Bella Vista is een kleine speler en daardoor flexibel. “Klanten verbazen zich vaak over onze flexibiliteit, ons productaanbod én over de prijs-kwaliteitverhouding van onze producten”, zegt Sanders. “Wat de kwaliteit van onze producten betreft, bevinden we ons in het hogere segment. Kijk maar eens hoe dikwandig onze profielen zijn! We hebben eigen matrijzen voor aluminium extrusie en ook de productontwikkeling gebeurt in eigen beheer. Daardoor zijn we flexibel, wat grote aanbieders vaak minder zijn.”

Bella Vista heeft getint glas in het leveringsprogramma. Samples kunnen worden aangevraagd via www.bellavista-veranda.nl. (Beeld: Thijs Pubben.)

Sterke groei

De laatste jaren is Bella Vista enorm gegroeid, vandaar ook de verhuizing naar het nieuwe pand. Maar ook daar staat alles alweer vol met glas en aluminium om tot glaswanden en overkappingen verwerkt te worden. Elders in Helmond is ruimte gehuurd om de rest van de voorraad op te slaan. “De vraag naar glazen schuifwanden groeit enorm, harder nog dan overkappingen”, stelt Sanders vast. “Onze glaswanden kunnen met praktisch alle aluminium terrasoverkappingen worden gecombineerd. Daarnaast constateren we dat ze door timmerbedrijven en aannemers ook steeds vaker bij houten en architectonische overkappingen worden toegepast. Bijvoorbeeld een blankhouten overkapping met enkele wanden afgesloten met zwart gebeitst potdekselwerk. Onze schuifwanden – die worden dan natuurlijk ook in zwart gekozen – worden dan gebruikt om de open zijde af te sluiten. Een mooie en efficiënte oplossing en een passende combinatie van materialen.”

Zo gaat het pand van Bella Vista er na de verbouwing uitzien.

Koen Sanders is officieel salesmanager. In de praktijk denkt hij graag met de eigenaren van Bella Vista mee en is hij het gezicht van het bedrijf naar buiten. Oprichter en eigenaar Aydoğan Pilavci – productontwikkeling en de contacten met toeleveranciers – en algemeen directeur Janet Ferliol opereren vooral op de achtergrond.

Het glas en aluminium dat Bella Vista verwerkt, komt uit Turkije. Omdat de directie van Bella Vista veel contacten in Turkije heeft, de taal spreekt en de zakencultuur kent, kan Bella Vista er gemakkelijker zakendoen. “Dat we sneller kunnen leveren dan andere bedrijven – ook in tijden van grote drukte en met de stijgende grondstoffenprijzen – doet dealers naar ons overstappen”, aldus Sanders.

Door altijd voldoende voorraad te houden, kan Bella Vista snel reageren.

“Omdat wij een klein bedrijf zijn, kunnen we onze dealers heel persoonlijk ondersteunen”, meent Sanders. “Als dat nodig is, geven we advies en denken we mee. Voor grote aanbieders is dat vaak moeilijker. Ik kijk zelf altijd met een bestelling mee om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. Wij denken ook met onze klanten mee om voor gecompliceerde situaties oplossingen te verzinnen. Nieuwe klanten die minder of geen ervaring hebben met overkappingen en glazen wanden worden door ons ondersteund, indien nodig zelfs op de projectlocatie.”

“Overigens hebben we het onszelf gemakkelijk gemaakt door onze producten montagevriendelijk te maken! Omdat goed inmeten het halve werk is, hebben we daarnaast een duidelijk en gebruiksvriendelijk inmeetformulier gemaakt om de dealer zo goed mogelijk te helpen.”   u

Glazen schuifwanden

Bella Vista levert zijn glazen schuifwanden – die binnenkort ook in een geïsoleerde versie verkrijgbaar zijn – zowel met helder als met getint glas, respectievelijk 10 en 8 mm dik. Het is gehard en rondom facet geslepen en gepolijst. “Het getinte glas is een groot succes”, constateert Sanders. “Wij waren de eerste die het in het assortiment opnamen. In het begin waren de reacties van dealers aarzelend, maar al snel bleek er veel vraag naar te zijn. Het kan een – architecturale – overkapping een gedistingeerd uiterlijk geven. De combinatie van getint met helder is natuurlijk ook mogelijk.

De glaspanelen voor de glazen schuifwanden zijn leverbaar in standaard hoogtematen tussen 197,5 en 272 cm en in de drie standaard breedtematen 83, 93 en 103 cm. In combinatie met de bovenrail, waarmee kleine hoogteverschillen kunnen worden opgevangen, kan met de beschikbare hoogtematen elke hoogte worden gerealiseerd. Voor afwijkende maten kan ook maatwerk worden geleverd. Met de beschikbare breedtematen kan – met zorg voor voldoende overlap van de panelen – elke glazen schuifwand tot wel 12 m breed worden gemaakt. Het railsysteem is leverbaar met drie tot en met zes sporen. Schuifwanden kunnen optioneel worden voorzien van tochtstrips, handgrepen en geanodiseerde aluminium meenemers.

Binnenkort kan Bella Vista ook geïsoleerde glaswanden leveren.

Omdat de vraag naar glazen wanden de laatste jaren zo sterk is gestegen, heeft Bella Vista het aantal glasleveranciers uitgebreid van twee naar vier. “Zo kunnen we de leverbetrouwbaarheid die klanten van ons gewend zijn blijven garanderen”, constateert Sanders. “Het zorgt er tevens voor dat Bella Vista snel kan leveren, wat veel dealers doet overstappen.”

Bella Vista levert de profielen voor zijn glazen wanden in de vijf RAL kleuren 9010 zuiver wit, 9001 crèmewit, 7039 kwartsgrijs, 7016 antraciet en 9005 gitzwart. Andere kleuren zijn op aanvraag en tegen meerprijs leverbaar.

Overkappingen

Naast glaswanden zijn overkappingen een tweede speerpunt voor Bella Vista. Het instapmodel is de Polaris. Deze overkapping is breed toepasbaar door de variabele montagehoek van 5 tot 12°. Het gootprofiel maakt een vrije overspanning van 4 m mogelijk is. Hemelwater wordt via de geïntegreerde goot en door een staander afgevoerd. Schroeven, bouten en andere uitstekende delen zijn aan het zicht onttrokken. Aan de bovenzijde is de veranda afgewerkt met aluminium kliklijsten, zodat de rubbers zijn beschermd tegen weersinvloeden. Daarnaast wordt er gewerkt aan een nieuw type veranda, die de mogelijkheid biedt van een vrije overspanning van 5 m met een glazen dakbeplating.

Aydoğan Pilavci (links) en Koen Sanders.

Nieuw in het assortiment van Bella Vista is de Aludra. Bij deze overkapping is voor zuiver verticale en horizontale lijnen gekozen. Binnen de kubistische structuur ligt het glazen dak op afschot. Deze overkapping, die halfvrijstaand of vrijstaand kan worden gebruikt, heeft een vrije overspanning van maximaal 7 m zonder tussenstijl, de maximale uitval is 4 m. De overkapping wordt standaard geleverd in structuurlak in de kleuren 9010 zuiver wit, RAL 7039 kwartsgrijs (binnenkort), RAL 7016 antracietgrijs en RAL 9005 zwart. Behalve voor helder glas kan de eindgebruiker ook kiezen voor getint glas of een combinatie van beide.

Bella Vista is ooit begonnen in een garage bij een woning, vervolgens naar een gebouw van 150 m2 gegaan en nu lijkt de vestiging aan de Achterdijk alweer aan de krappe kant. “Het toont aan dat we hard groeien”, besluit Koen Sanders. “We verwachten veel van de Aludra, dus het kan alleen maar beter worden!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details