Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
BD Line presenteert BOXBLINDS®:

BD Line presenteert BOXBLINDS®:

‘SLIM CONCEPT IN BINNENZONWERING WERPT VRUCHTEN AF’

Zelf omschrijft het bedrijf de nieuwe formule als een perfect middel voor de dealer om consumenten aan zich te binden. De afgelopen InCoDa stond BD Line® op de beurs met de verkoopsets van hun nieuwe concept BOXBLINDS®. We spreken Sebastiaan Spaan, salesmanager bij BD Line®, over de vliegende start van BOXBLINDS®.

Het middel om de klant in de winkel te houden

Veel klanten komen binnen bij de dealer met een verwachtingspatroon dat mede is ontstaan door vooraf online naar prijzen te kijken. De meesten snappen waarom door de dealer geadviseerde en gemonteerde merkproducten meer kosten. Toch lopen veel consumenten weg, op zoek naar iets goedkopers. “Daar komt BOXBLINDS® in beeld”, legt Spaan uit. “Zonder de BD Line® producten te kannibaliseren, heeft de dealer een passend antwoord op de vraag van de typische prijskoper. Met als extra motivatie dat de kwaliteit van BOXBLINDS® met kop en schouders uitsteekt boven de in de webwinkels aangeboden kwaliteit: de collectie is met zorg samengesteld en de producten en uitvoeringen zijn compact vormgegeven en trendy. De dealer hoeft voortaan dus geen nee meer te verkopen en houdt ook de prijskoper in de winkel.”

“De manier van bestellen maakt dat we kunnen besparen en het voordeel kunnen doorzetten naar de dealer, en dus de consument”, legt Spaan uit. “BOXBLINDS® worden door de dealer namelijk rechtstreeks in ons speciale web portaal besteld. Ongeveer 90% van de bestellingen is binnen tien werkdagen in huis, dus krijgen we sowieso weinig vragen over levertijden.”

foto-collectie-kopieren

Met de uitrol wordt de transformatie naar de nieuwe, frisse look van de collectie afgerond.

 

No nonsens aanpak met een hoog serviceniveau

Ook BD Line® zelf draait op volle toeren. “Als ik vraag aan klanten waarom ze bij ons inkopen, luidt het antwoord meestal dat dit komt door onze korte communicatielijnen, leverbetrouwbaarheid en ons hoge serviceniveau. Klanten die ons bellen of mailen, krijgen antwoord van mensen die weten waar ze over praten, met kennis van zaken en de bevoegdheid om snel beslissingen te mogen nemen. Vind dat nog maar eens ergens!”

Innovatie is volgens Spaan een sterk punt van BD Line®. “Kijk bijvoorbeeld eens naar de Amazing Wood collectie met houten jaloezieën. Een echt kwaliteitsproduct dat leverbaar is tot 360 cm breed, gewoon in Nederland gefabriceerd. We denken mee met de dealer en hebben een eigen servicemonteur. Dankzij eigen vervoer met eigen chauffeurs komen onze producten in perfecte staat aan. Iedere schakel in de keten omringt onze producten met evenveel zorg.”

Nieuw ingerichte prductieafdeling

De collectie rolgordijnen van BD Line® is in 2019 geïntroduceerd en telt ongeveer 300 items. De rolgordijnen worden in Kaatsheuvel geproduceerd, in een daarvoor compleet nieuw ingerichte fabriek. Alle stoffen liggen op voorraad en er kan tot grote breedte worden geproduceerd. “Maar ook een goed product verkoopt niet vanzelf. Daarom hebben we veel aandacht besteed aan de vormgeving van de stalen en de collectie. De collectie is verdeeld in drie overzichtelijke, kleur gecoördineerde bundels. De dealer heeft daarmee een verkooptool in handen die op alle vlakken optimaal kan worden ingezet.”

Momenteel worden ook de nieuwe collectieboeken voor de Double Roller collectie bij de dealers uitgezet, vertelt Spaan. “Het gaat hier om een uiterst handzame collectiemap met daarin een uitneembare bundel om ervoor te zorgen dat de dealer de stoffen gemakkelijk kan presenteren. Met de uitrol wordt de transformatie naar de nieuwe, frisse look van de collectie afgerond. Samen met de verhuizing naar de nieuwe locatie, het nieuwe pand en de gestroomlijnde productie zijn we slagvaardiger dan ooit. Daar profiteert onze dealer van.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details