Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
AVZ-Group: ‘Het buitenleven is pas echt compleet met de unieke en veelzijdige Cubola’
Een Cubola zet het hele terras van een rijtjeshuis in de schaduw. (Beeld: Van Poppel.)

AVZ-Group: ‘Het buitenleven is pas echt compleet met de unieke en veelzijdige Cubola’

“Buitenleven is een trendwoord dat we steeds vaker voorbij zien en horen komen, in de markt, in reclames en wellicht ook in persoonlijke kring”, constateert productmanager Buitenleven Lucas Stevens van AVZ-Group. Toeval is dat natuurlijk niet, want de populariteit van het buitenleven zal in de nabije toekomst alleen nog maar toenemen, is de verwachting. Wat is de visie van de productmanager op deze populariteit van de productgroep Buitenleven. 

Halfvrijstaande Cubola. (Beeld: Aerofil.)

“We kunnen wel stellen dat het voorjaar een flinke domper is geweest voor de zonweringbranche. De start met veel regen heeft ertoe geleid dat het buitenleven dit jaar een stuk later is begonnen dan gewoonlijk. Gelukkig heeft het weer zich begin deze zomer herpakt. In mei en vooral juni was het warm, maar ook erg droog. Door het aanhouden van de zon zoekt de consument steeds meer de tuin op om te genieten van de aangename temperatuur. Tijdens deze lange zomerse dagen ziet men de tuin steeds meer als dé plek om tijd door te brengen, ieder op zijn of haar eigen manier en juist dat is de essentie van het buitenleven.” 

De consument overtuigen

“Een terraszonwering of overkapping brengt ontzettend veel voordelen met zich mee, ongeacht de temperatuur en het seizoen. In iedere situatie is wel een pluspunt te bedenken. Zomers heeft de eindgebruiker zelf de volledige controle over zon of schaduw op het terras, in de herfst is het mogelijk om bij een kleine bui toch nog lekker buiten te zitten, ’s winters kan de hinderlijke laagstaande zon worden geweerd en in de lente kan alvast een voorsprong op de zomer worden genomen door de avonden buiten aanzienlijk te verlengen. Een terraszonwering of overkapping verbindt binnen met buiten en wordt zo een verlengstuk van de woning, die naar eigen smaak kan worden vormgegeven en ingericht. De consument overtuigen dat een terraszonwering een goed idee is, is dan ook veelal niet het probleem. De terraszonwering of overkapping vinden die het beste bij hen past, dát is de echte uitdaging.” 

De Cubola past qua design én kleur in het plaatje. (Beeld: Bemo.)

Een overvloed aan mogelijkheden

“Wanneer we kijken naar het terras zijn er een handvol voorbeelden te noemen van producten die kunnen voorzien in de behoefte om het terras te overdekken. Terrasoverkappingen, al dan niet van aluminium of hout, lamellendaken, pergolasystemen, terrasschermen of zelfs schaduwdoeken. Allemaal met hun eigen voor- en nadelen en verschillende prijsniveaus. Aan de zonweringspecialist hoeven de voordelen – of nadelen – van een dynamische zonwering in vergelijking met een statische terrasoverkapping niet te worden uitgelegd. Essentieel is hoe de consument mee te nemen in deze verschillen. Aan de zonweringspecialist de taak om de behoeften van de eindgebruiker tot in detail te achterhalen, want alleen dan kan het beste advies worden gegeven en is hij een tevreden klant rijker!” 

De Cubola past qua design én kleur in het plaatje. (Beeld: Bemo.)

Uniek in veelzijdigheid

“Nu het thema buitenleven relevanter is dan ooit, hebben wij aan enkele van onze klanten de vraag gesteld welk product van ons het meest doet denken aan het buitenleven en waarom? De antwoorden waren verrassend unaniem: onze Cubola zonwering! De Cubola is een gepatenteerd product, uniek door de vormgeving en variabele hoekverstelling en alleen te verkrijgen bij AVZ-Group. Kortgeleden heeft de Cubola zijn tiende verjaardag mogen vieren. In die tijd is deze exclusieve zonwering natuurlijk wel doorontwikkeld tot het product dat het nu is.”

“Zonweringdealers staan natuurlijk in direct contact met de eind­gebruikers. We hebben de ondervraagde dealers daarom gevraagd om de ervaringen van consumenten met onze Cubola met ons te delen.” 

Vrijstaande gekoppelde Cubola op het terras van een villa, geopend en gesloten. (Beeld: Van Poppel.)

Reacties

Kevin van Poppel van Van Poppel Montage merkt dat vooral het unieke, kubistische design bij veel consumenten in de smaak valt. “Veel mensen kennen de Cubola niet wanneer ze bij mij de showroom binnenlopen, maar bijna iedereen reageert met ‘wow!’. Deze overkapping heeft echt een moderne en luxe uitstraling. Zelfs als de Cubola niet is geopend, is het een sieraad in de tuin!” 

Jurgen Moonen van Bemo Zonwering prijst vooral de veelzijdigheid van de Cubola. “Het is gewoon een superhandig product dat op ieder terras kan worden geplaatst. Vrijstaand, gemonteerd aan de muur, of zelfs meerdere systemen gekoppeld. Consumenten worden in de showroom naar de Cubola getrokken en dan volgt meestal de vraag: zeker niet te betalen? Nu is de Cubola geen goedkoop product, maar als alternatief voor een overkapping inclusief zonwering of een lamellendak vindt men de prijs meevallen. Een prijsopgave wordt toch in overweging genomen, vaak met een positieve uitkomst!” 

Edwin van Essen van Aerofil Zonwering belicht ook de praktische waarde van de Cubola. “Het feit dat de Cubola windvast is, spreekt veel consumenten aan. Het doek beweegt of klappert niet, wat een veelvoorkomende klacht is bij zonweringen zonder ritsgeleiding. Ook de mogelijkheid om de zonwering door de unieke volant vlak of schuin uit te rollen, is een mate van flexibiliteit waar veel klanten naar op zoek zijn. We adviseren onze klanten vaak dat er allerlei extra opties voor de Cubola zijn, zoals screens om de zijkanten af te sluiten voor extra beschutting.” 

Vrijstaande gekoppelde Cubola op het terras van een villa, geopend en gesloten. (Beeld: Van Poppel.)

Techniek en cijfers

“De Cubola is vervaardigd uit hoogwaardig aluminium en wordt geleverd in combinatie met een Solidare, ritsgeleid zonwering­systeem. Tibelly zonweringdoek maakt het geheel compleet”, aldus Lucas Stevens. “Met de maximale afmeting van 6 x 4 m kan er zonder problemen een groot terrasoppervlak mee worden beschaduwd. Voor situaties waar dat niet voldoende is, kan de Cubola moeiteloos – oneindig – worden gekoppeld, zelfs om een hoek. Kortom: deze unieke en veelzijdige zonwering maakt het buitenleven van iedere eindgebruiker pas echt compleet!” 

“De Cubola is zowel verkrijgbaar voor zonweringsdealers als zelf­assembleurs”, besluit Stevens. “Geïnteresseerd? Kijk dan op www.avzgroup.nl voor meer informatie, of neem contact met ons op!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details