Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Asian Infrasctructure Investment Bank

Asian Infrasctructure Investment Bank

DE HOOGSTE TOT NU TOE

“Hoe hoog zei u? Gemiddeld 26 meter? U heeft een rol van 3,2 meter breed en 33 meter lang nodig om slechts één rolgordijn te maken? Het doorzicht moet over de volledige lengte onberispelijk zijn. U heeft meer dan 15.000 vierkante meter van dit doek nodig? Okay!”

“Helioscreen houdt van een uitdaging”, zegt sales- en marketingmanager Leo De Maeyer. “Dus toen we het bovenstaande verzoek ontvingen van Hunter Douglas China voor een project voor de Asian Infrastructure Investment Bank in Beijing, hebben we geen moment geaarzeld. We wisten dat het moeilijk zou worden, maar we wisten ook dat alleen een goed geolied team als het onze deze klus zou kunnen klaren.”

Rolgordijnen voor binnen zijn gemiddeld circa 3 meter breed en 3 meter hoog, maar af en toe krijgt Helioscreen ook wel eens aanvragen voor grotere doeken: 5 tot 6 meter breed of 9 tot 10 meter hoog. “De hoogste zonwering waarvoor we tot nu toe doek hadden geleverd, was 16 meter. Dat was in 1999 voor het hoofdkwartier van Volkswagen Shanghai, ook al in China. Ze hebben de screens daar blijkbaar graag groot…”

Maar screendoek voor schermen van 26 meter hoog was voor Helioscreen – en ook voor partner Hunter Douglas Window Covering Products Shanghai – een nieuwe ervaring. De productie vergde nauwgezette kwaliteitscontrole, zorgvuldige planning en intensieve communicatie tussen de diverse bedrijfsunits van Helioscreen. “Maar samen hebben we het voor elkaar gekregen”, concludeert De Maeyer met tevredenheid.

Het hoofdkantoor van de Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB) staat in het Olympisch Park van Peking en omvat vijf kantoorgebouwen met een totaal vloeroppervlak van 390.000 vierkante meter. Het complex, dat eind 2019 is opgeleverd, is een gloednieuw herkenningspunt in het centrum van de Chinese hoofdstad.

Het Sergé 3% weefsel van Helioscreen wordt gebruikt voor de rolgordijnen in de 80 meter hoge lobby en in de zeven atria van het hoofdkantoor. De gigantische screens zorgen voor een evenwichtige daglichttoetreding en doorzicht naar buiten. Als kleuren is gekozen voor grijs-zwart (ongeveer 4.000 m2) en grijs-wit (ongeveer 16.500 m2)

Met het oog op milieu en duurzaamheid van dit innovatieve en groene complex, hebben de ontwerpers moderne technologie met energiebesparende maatregelen gecombineerd. Behalve met de geavanceerde rolgordijnen heeft het gebouw ook de modernste ventilatiesystemen en andere slimme gebouwbeheertechnologieën.

Dat zal de reden zijn waarom de bank de Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) Platinum rating heeft gekregen, de hoogste score van dit meest gebruikte classificatiesysteem voor groene gebouwen ter wereld. “Bij Helioscreen zijn we dan ook bijzonder trots dat we dit referentieproject aan ons palmares kunnen toevoegen”, besluit Leo De Maeyer.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details