Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Altijd een perfecte profielbewerking
De SBZ 118 is een compact, snel, nauwkeurig en veelzijdig bewerkingscentrum, ideaal voor starters en kleine maakbedrijven.

Altijd een perfecte profielbewerking

Elumatec stelt de SBZ 125/85, de SBZ 118 en de SBZ 155 voor

Op zoek naar een profielbewerkingsmachine voor uw productie? Even elumatec bellen! Het is immers een van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van machines voor de bewerking van aluminium-, kunststof- en dunwandige staalprofielen. Ze hebben een uitgebreid assortiment, waaruit ze op basis van uw behoeften en vereisten het systeem voorstellen, dat het best bij uw toepassing aansluit. De Duitse machinebouwer blijft continu inzetten op innovatie en heeft recent de SBZ 125/85, de SBZ 118 en de SBZ 155 geïntroduceerd, alle drie eluCloud Ready voor de eisen van Industrie 4.0. 

De 5-assige portaalmachine SBZ 155 zet de norm op het vlak van de geautomatiseerde CNC-bewerking van aluminium en dunwandige stalen profielen.

Gesloten cabinemachine

De SBZ 125/85 is een gesloten cabinemachine met een bewerkingsbereik van 8245, 300 en 230 mm op respectievelijk X-, Y- en Z-as. De machine heeft vijf CNC-assen, een watergekoelde freesspindel met een toerental tot 20.000 toeren/minuut en een automatisch magazijn met twaalf posities. Alle bewerkingen, zoals zagen, frezen, boren en tappen, worden op een sta­tionair opgespannen profiel uitgevoerd. “Dankzij het dynamische pendelbedrijf kan deze machine aan de ene kant stukken bewerken, terwijl de operator aan de andere kant nieuwe profielen invoert. Bovendien kunnen lange werkstukken, die verder reiken dan het midden van de machine, toch bewerkt worden”, geeft managing director Bas Ladestein van elumatec Benelux BV aan. “De nieuwe roteerbare bedieningsconsole vereenvoudigt de taak van de operator en een innovatieve technologie verkort de wisseltijden voor gereedschappen, wat resulteert in een snellere instelling en een verhoogde flexibiliteit. Ook de afstelling van de klemmen voor de opspanning van de profielen werd vereenvoudigd en geoptimaliseerd. Verschuifbare materiaalklemmen op de Y-as verbeteren de ergonomie bij het inleggen van profielen. De klem schakelt automatisch tussen laad- en bewerkingspositie. De machine kan bovendien zonder tools naar andere profielbreedtes en -vormen worden omgesteld. Een programmeerbare laser met driezone-indeling zorgt voor de toegangsbeveiliging. Optioneel kan een spanentransportband worden geïntegreerd, waardoor grove spanen en profieldelen onmiddellijk in een bak vallen, waardoor het interieur van de machine schoon blijft.”

Dankzij het dynamische pendelbedrijf kunnen aan de ene zijde stukken worden bewerkt, terwijl de operator aan de andere kant nieuwe profielen invoert.

Instapmodel met volledige functionaliteit

Voor starters of kleinere maakbedrijven die op zoek zijn naar een klein en compact instapmodel biedt elumatec zijn 3-assige profielbewerkingscentrum SBZ 118 met optionele 5-zijdige bewerking. “Deze machine heeft een bewerkingslengte van 3200 mm en is uitgerust met een luchtgekoelde 5 kW-freesspindel met een toerental tot 24.000 toeren/minuut”, licht de managing director toe. “Hoewel ze een minimale footprint heeft, biedt ze toch de volledige functionaliteit voor frezen, boren, tappen en uithoeken. De geautomatiseerde CNC-bewerkingen worden uitgevoerd tot maximaal vijf zijden met een optionele haakse freeskop en een raveelfrees. De beproefde technologie van het schuin geplaatste machinebed, de vrij toegankelijke spindel, de in de hoogte verstelbare bedieningsconsole en de verrijdbare 5-voudige gereedschapswisselaar verhogen het comfort. De nieuwe doorzichtige beschermkap en de bediening van de materiaalklemmen via een draadloze drukknop garanderen te allen tijde een veilige werking, zelfs voor grotere operatoren. Een servicedeur aan de zijkant vergemakkelijkt het instellen en onderhoud van de machine.”

De beproefde technologie van het schuin geplaatste machinebed, de vrij toegankelijke spindel en de verrijdbare 5-voudige gereedschapswisselaar verhogen het comfort van de SBZ 118.

Topmodel SBZ 155

Als eerste 5-assige portaalmachine zet het profielbewerkingscentrum SBZ 155 een nieuwe standaard op het vlak van de geautomatiseerde CNC-bewerking van aluminium en dunwandige stalen profielen. Gebruikers profiteren van korte gereedschapswisseltijden die optimale bewerkingscycli garanderen. “De grote, mobiele gereedschapsmagazijnen kunnen met veertien standaard tools worden uitgerust. Daarnaast kunnen, afhankelijk van de individuele configuratie, ook zes speciale gereedschappen en twee zaagbladen met een diameter van 200 en 550 mm worden voorzien”, vertelt Ladestein. “De uitvoering als portaalmachine en het werkbereik met twee bewerkingszones maken het invoeren en bewerken van profielen met doorsneden tot 1000 x 380 mm mogelijk, evenals flexibel werken in pendelbedrijf. Een 6-zijdige bewerking en de ruimtebesparende portaalaandrijving zijn twee belangrijke kenmerken van deze machine. Wat de individuele eisen van klanten betreft, blijven ook geen wensen onvervuld: van tweezijdige automatische lengtemeting, gereedschapslengtemeting en gereedschapsbreukcontrole tot de barcodescanner.” 

De SBZ 125/85 is een gesloten cabinemachine met vijf CNC-assen, een watergekoelde freesspindel en een automatisch magazijn met twaalf posities.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details