Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Winsol: ‘Pergola’s met meer mogelijkheden dan gedacht’
De Pergola SO! heeft in 2019 een Red Dot Award gewonnen.

Winsol: ‘Pergola’s met meer mogelijkheden dan gedacht’

Een terrasoverkapping of pergola is een meerwaarde voor elke woning, vinden ze bij Winsol. “Maar de ene overkapping is de andere niet”, constateert CEO Xavier Costenoble. “Dankzij Winsol realiseren onze dealers terrasoverkappingen die perfect passen bij de noden van hun klanten.” 

De pergola Z!P heeft in 2021 een Red Dot Award gewonnen.

Elke pergola is uniek

“In onze Belgische fabriek maken we onze terrasoverkappingen altijd op maat, wat betekent dat we ook out of de box werken”, vervolgt Costenoble. “Een standaard rechthoekige of vierkante pergola? Geen probleem! Een overkapping die aansluit op alle verloren hoekjes en kantjes van het terras of die volledig is ingebouwd? Met onze Pergola SO! lamellenoverkapping perfect mogelijk!” 

Winsol Pergola SO! Met één gesloten wand en diverse verlichtingsopties. (Beeld: AF-Fotografie)

De beste accessoires op de juiste plek

Winsol pergola’s kunnen dankzij een uitgebreid gamma aan opties volledig worden gepersonaliseerd. De eindgebruiker kan kiezen uit een aantal ledverlichtingen, Bluetooth luidsprekers, infrarood verwarmingen, geïntegreerde stopcontacten en HDMI en usb aansluitingen en zelfs voor een projectorhouder met projectiescreen. Voor klanten die het moeilijk vinden om te kiezen, zijn de kant-en-klare optiepakketten Cosy, Chic en Star beschikbaar. Naar wens kunnen alle functies worden bediend met een druk op de knop: via de smartphone en tablet app of via de optionele design drukknoppen in een van de staanders. Deze metalen knoppen zijn waterdicht en lichten op in het donker. 

Ruim gamma afsluitingen

De eindgebruiker kan uit acht zijdelingse afsluitingen kiezen, zoals houten en glazen schuifwanden, de Ambiente lamellenwand, screens of buitengordijnen. “Ze hebben elk hun eigen eigenschappen en bieden extra privacy en beschutting”, aldus Costenoble. “Daarnaast fungeren ze ook als decoratief element of als een heuse accentmuur onder de pergola. Sfeerwanden verhogen het comfort én de gebruiksduur van een terrasoverkapping aanzienlijk.” Bij de Pergola SO! Is het mogelijk om op één zijde meerdere wanden te combineren. Het volledige gamma is te vinden via winsol.eu.” 

Pergola SO! met lamellen die de stand van de zon volgen

De met een Red Dot Award bekroonde pergola heeft lamellen die zichzelf continu automatisch positioneren, rekening houdend met de stand van de zon. “Overigens is de gepatenteerde solar tracker niet alleen handig in de zomermaanden”, benadrukt Costenoble. “Tijdens de winter willen we zoveel mogelijk daglicht en zonnewarmte binnenlaten. Dankzij de technologie van de overkapping bewegen de lamellen om de paar minuten, zodat de pergola in de wintermaanden, als het opportuun is, een minimum aan daglicht blokkeert.” Voor wie dat wil, kunnen de lamellen voor een bijzondere uitstraling worden uitgerust met een houtlookafwerking en een sterrenhemel van kleine ledlichtjes. 

Pergola Z!P en Z!P CUBE

Voor eindklanten die liever een vrij zicht op de hemel hebben, heeft Winsol de pergolaoverkapping Pergola Z!P in het assortiment met een zonwerend en regenbestendig doek dat oprolt in een gesloten kast aan de gevel. De Pergola Z!P is beschikbaar met een horizontaal of een hellend dak, waarbij die laatste ook een ingebouwde regenafvoer heeft, waardoor het onder de overkapping ook bij een zomerse plensbui droog blijft. 

De Pergola Z!P of Z!P CUBE – in 2021 gewaardeerd met de Red Dot: Best of the Best award – kan ook worden uitgerust met een volant-plus screen op zonne-energie. Die wordt gevoed door twee in de voorlijst geïntegreerde zonnepanelen. De volant blokkeert niet alleen de laagstaande zon, maar voorkomt ook inkijk en zorgt zo voor meer privacy. 

Extra snelle levertijden

“Door strategische voorraden aan te leggen kunnen we bij Winsol nog altijd snelle levertijden aanbieden”, besluit Costenoble. “Voor meer informatie kunnen dealers een kijkje nemen op winsol.eu”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details