Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Vernieuwing op alle fronten
Hoofdkantoor en productiefaciliteit van ALUKON in Konradsreuth.

Vernieuwing op alle fronten

ALUKON rondt nieuwbouw af

Na vijf jaar bouwen, heeft ALUKON de uitbreiding van zijn hoofdkantoor in Konradsreuth (Opper-Franken, Duitsland) succesvol afgerond. Eerder werd er al een prachtige fabriek in Haigerloch (Baden-Württemberg) gerealiseerd. Beide locaties beschikken nu over ultramoderne productiefaciliteiten en logistieke ruimten. Dat is echter niet alle vernieuwing! 

Na de bouwwerkzaamheden is de oppervlakte van de bedrijfslocatie in Konradsreuth met maar liefst 50 procent vergroot. Deze extra ruimte is ingericht met fijne voordelen voor de bijna 400 medewerkers van ALUKON. Denk aan de modernste productiefaciliteiten en gloednieuwe fabrieksapparatuur. Maar er is meer: door de verbouwing kunnen sommige producten, zoals buitenjaloezieën, volledig door ALUKON zelf worden geproduceerd. 

Innovatief buitenjaloeziesysteem

Ook heeft ALUKON begin dit jaar een nieuw product op de markt gebracht. Dat is de buitenjaloezie LS Dark met zijdelingse lichtwering. Dit systeem creëert nieuwe mogelijkheden in de planning en realisatie van zonweringoplos­singen omdat het optimale verduistering en efficiënte lichtregeling biedt om exact de gewenste hoeveelheid daglicht in een binnenruimte toe te laten. 

Het buitenjaloeziesysteem LS Dark is gebaseerd op een verdere ontwikkeling van de lichtgeleidingslamel LS 80 van ALUKON. Het is een speciaal ontworpen lamel met een vooraf gedefinieerde lamelpositie van 20 graden voor optimale lichttoetreding. De LS 80-lamel maakt optimaal lichtgebruik mogelijk, op elk moment van de dag, het hele jaar door, met behoud van doorzicht naar buiten en tegelijkertijd zonder verblinding te veroorzaken. 

ALUKON combineert de lichtgeleidingslamel LS 80 met het nieuwe buitenjaloeziesysteem LS Dark, waardoor het mogelijk wordt om een ruimte optimaal te verduisteren. De op- en neerwaartse beweging van de jaloezie gaat via een speciaal liftmechanisme dat in de geleiderails van de buitenjaloezie is geïntegreerd. De gebruikelijke texband ontbreekt en dus ook de texband-gaten, waardoor er in gesloten stand veel minder daglicht binnenkomt. Om de lichtinval aan de zijkanten te verminderen, zijn er speciale borstelinzetstukken in de geleiderails geïntegreerd. Aluminium afdekplaten maken het verduisteringssysteem compleet. 

Het samenspel van deze componenten zorgt voor een effectieve verduistering en maakt de LS Dark universeel bruikbaar, maar vooral ook voor slaapkamers. De LS Dark is verkrijgbaar in alle RAL-kleuren en met tien verschillende lamelkleuren, afhankelijk van de structurele en ontwerpvereisten.

Hoofdkantoor en productiefaciliteit van ALUKON in Konradsreuth.

Eenvoudige planning en installatie

De laatste vernieuwing in het assortiment van ALUKON is de doorontwikkeling van het screensysteem ZipTex. Dankzij de verbeteringen van ALUKON is de planning en installatie nu nog flexibeler en tijdbesparender. Praktische varianten met geïntegreerde glazen valbeveiliging en kabelgeleiding zorgen voor de optimale zonweringoplossing: of het nu om nieuwbouw of de renovatie en/of modernisering van oude gebouwen gaat. 

Het screensysteem ZipTex wordt vóór het raam geïnstalleerd en biedt optimale zonwering zonder het zicht naar buiten te belemmeren. Vooral bij grote glasoppervlakken voorkomt dit duurzame en onderhoudsarme systeem dat de achterliggende ruimtes onnodig opwarmen. Het systeem biedt dankzij de ritsgeleiding een goede stabiliteit bij afmetingen tot 6 x 3 m. Zelfs bij hoge windbelasting zorgen ZipTex-systemen ervoor dat de zonwering altijd functioneert en gebruikt kan worden.

Bij het optimaliseren van ZipTex lag de nadruk vooral op installatiegemak. De nieuwe, uit één stuk bestaande geleider met inklikbare kunststof binnengeleider, zorgt voor een aanzienlijke tijdsbesparing bij de installatie. Door de afzonderlijke, overpleisterbare geleiderails is het systeem geschikt voor montage met zowel een links- als een rechtsdraaiende doekrol. De nieuwe ZipTex maakt optisch aantrekkelijke zonweringoplossingen mogelijk. 

Valbeveiliging

Het ZipTex-systeem van ALUKON is nu nog eenvoudiger te gebruiken in combinatie met een glazen valbeveiliging voor Franse balkons. De valbeveiliging wordt direct in de geleiderails van het ZipTex-systeem geïntegreerd. In gesloten toestand verdwijnt ze achter het screendoek. Dat zorgt voor een prachtige uitstraling van buitenaf. De versie met valbeveiliging kan worden gecombineerd met alle ZipTex-screendoeken. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details