Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
SunCircle introduceert: Een franchiseconcept naast het dealernetwerk
De producten van SunCircle in de showroom in Nieuwegein.

SunCircle introduceert: Een franchiseconcept naast het dealernetwerk

SunCircle produceert sinds 1990 zonweringen en werkt al jarenlang intensief samen met hun dealernetwerk. Door een samenloop van omstandigheden heeft het bedrijf nu de kans om naast dat netwerk van ruim 170 dealers een franchiseconcept op te zetten. De overgenomen vestiging in Nieuwegein is een eerste pilot, vertelt marketingcoördinator Christie Koudijs.

SunCircle produceert vijf verschillende producten: screens, uitvalschermen, knikarmschermen, pergolazonwering en rolluiken. “We zijn dagelijks bezig met de ontwikkeling van de bestaande en nieuwe producten”, legt Koudijs uit. “De behoeften van onze dealers zijn daarin erg belangrijk. Als we het hebben over de montage van onze producten, kijken we bijvoorbeeld samen hoe het gemakkelijk gemonteerd kan worden.” 

Eén locatie

De ontwikkeling en productie gebeurt bij SunCircle op dezelfde locatie. “Dat maakt het heel gemakkelijk voor de collega’s van ontwikkeling om mee te kijken bij het productieproces. Op het moment dat er ergens iets fout gaat of als we een gebrek ontdekken, is het aanpassen van het product heel eenvoudig. Je haalt er even een collega bij, in plaats van dat je het product moet opsturen naar een andere locatie. Het klinkt nu simpel, maar het blijft een uitdagend proces. We denken goed na over het ontwerp, en moeten alles natuurlijk goed testen.” 

Samenloop van omstandigheden

In de afgelopen jaren heeft SunCircle in Nederland een groot dealernetwerk opgebouwd. “Je bouwt zo’n hecht netwerk alleen maar op met nauw contact, waardoor we ook goed weten wat er speelt bij onze dealers. We hoorden steeds vaker dat dealers worstelden met de opvolging. Zelf gaan ze vaak langzaam richting pensioenleeftijd, maar er is nog niemand om de zaak over te nemen.” 

Koudijs legt uit dat dit een trigger was voor het bedrijf. “Als fabrikant willen we onze producten in zoveel mogelijk regio’s krijgen. Het starten van franchisewinkels speelt hierin een belangrijke rol. Een dealer van SunCircle uit Nieuwegein stond op dat moment op het punt om te willen stoppen met de winkel. Tegelijkertijd waren we net het franchiseconcept aan het uitdenken. De perfecte samenloop van omstandigheden!”

Pilotfase

Christie Koudijs ziet het franchiseconcept als een aanvulling op het dealernetwerk. “Het is voor ons een kans om de blinde vlekken in Nederland op te vullen, om onze positie als merk nog verder te verstevigen. Daarnaast zorgen we er op deze manier voor dat winkels niet ophouden te bestaan. Als afzwaaiende dealer is het een fijne gedachte dat de zaak die je hebt opgebouwd, een vervolg krijgt. We hebben nu een tijdelijke manager in Nieuwegein, maar we zijn al in gesprek met een officiële eerste franchisenemer die deze zaak op termijn wil overnemen.” 

“In deze pilotfase zijn we bezig met drie locaties. Daar hebben we nu onze handen vol aan. We willen de tijd nemen voor dit leerproces en de doorontwikkeling van het concept. We verwachten halverwege 2024 weer volgende stappen te gaan zetten. Voor nu is het doel om een goed fundament neer te zetten, waarop ondernemers in de toekomst kunnen bouwen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details