Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
‘Sterke knikarmen: duurzaamheid in actie’
Een Winsol Lumisol knikarmscherm. Steeds grotere uitvallen vragen om steeds krachtigere knikarmen.

‘Sterke knikarmen: duurzaamheid in actie’

“Een Winsol zonnescherm, of luifel zoals wij in België zeggen, dat is echt thuiskomen op je terras!”, lacht Xavier Costenoble, CEO van de Belgische fabrikant van zonwering en buitenlevenproducten. “De wereld van de zonneschermen evolueert en Winsol staat klaar met knikarmen die zijn afgestemd op de uitdagingen van vandaag.” 

Zonneschermen worden steeds groter, vaak breder dan 5 m, met een gemiddelde uitval van bijna 3,5 m. Deze trend zet elk jaar verder door. Daarnaast worden deels zwaardere doeken gebruikt, groeit de vraag naar extra comfortfuncties en oefenen hogere windklassen druk op de knikarmen uit. 

Winsol-knikarm met zelfsmerende staalkabels en ledstrips.

De zonneschermen van Winsol zijn ontworpen om te voldoen aan deze moderne eisen, vertelt Costenoble. “Met onze 4-voudige arm met zelfsmerende staalkabels en de geavanceerde arm met Dyneema Powerband met geweven Dyneema-vezels in de ellebogen zijn onze zonneschermen niet alleen krachtig, maar ook duurzaam: onze knikarmen gaan tot tien keer langer mee dan standaard knikarmen! De scharnieren uit gesmeed aluminium en 20% dikkere profielen zorgen ervoor dat deze knikarmen veel sterker en vormvaster zijn en daardoor bestand tegen een windkracht tot 6 Beaufort – windklasse 3 – bij een uitval tot 4 m!” 

Winsol biedt drie typen knikarmen om aan diverse behoeften te voldoen. De keuze hangt af van factoren, zoals het type luifel, de breedte en de uitval, de locatie, het gewicht van het doek, het beoogde gebruik: intensief, bijvoorbeeld in de horeca, of occasioneel voor residentieel gebruik en tot slot ook van extra opties, zoals een volant-plus of ledverlichting. 

Winsol Squaro knikarmscherm met volant-plus. Het extra gewicht van de volant vraagt om sterke knikarmen.

Grotere doorloophoogte

Rechtopstaand onder een knikarmscherm kan het weleens gebeuren dat langere mensen hun hoofd stoten tegen de elleboog van een knikarm. “Gelukkig behoort dit risico nu tot het verleden, dankzij de kleinere ellebooghoek van minder dan 50% van onze twee sterke knikarmen, die zo een verhoogde doorloophoogte bieden”, constateert Costenoble. “Maar dat is niet alles. Onze knikarmschermen met hun krachtige knikarmen kunnen ook nog eens grotere overspanningen aan, tot wel 7 m breed, zonder concessies te doen aan de windbestendigheid! Daarbij zorgen onze geavanceerde knikarmen voor een gelijkmatige en strakke spanning van het doek, ongeacht de positie van het scherm. Daarnaast elimineren we het ongemak van krakende veren en kettingen, aangezien de nieuwe knikarmen van Winsol ontworpen zijn om soepel en geruisloos te bewegen, zonder de noodzaak van smering. Dit betekent meer comfort en moeiteloze bediening van een knikarmscherm, zodat eindgebruikers ongestoord kunnen genieten van hun terras en de buitenlucht.” 

Dyneema Powerband-arm met ledverlichting.

Verlichting

Winsol denkt duidelijk verder dan alleen het praktische en maakt het plaatje compleet met verschillende verlichtingsopties voor zijn knikarmen. Dimbaar wit licht met een regelbare kleurtemperatuur of sfeervol RGB-licht, er zijn tal veel verschillende mogelijkheden. 

“Onze nieuwste 4-voudige kabel- en geweven Dyneema Powerband-armen, kunnen optioneel worden voorzien van een geïntegreerde ledstrip”, licht Costenoble toe. “Deze verlichtingsoptie kan eenvoudig worden vervangen of achteraf toegevoegd worden. Voor de bediening maakt Winsol het gemakkelijk met één druk op de knop van een afstandsbediening of bediening met de eigen smartphone. Gezelligheid onder het knikarmscherm wordt daardoor gegarandeerd!”   

Winsol Linasol knikarmscherm met ledstrip in de cassette.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details